hirdetés
hirdetés
hirdetés

Nem feltétlenül jogszerű az, amit a HR szakma célszerűnek tart. Jó példa erre a munkavállalók munkahelyi elektronikus eszközeinek monitorozása, de ha már a HR jogi vonatkozásairól beszélünk a mediálásokat is érdemes megemlíteni. 

Csak néhány centivel került feljebb a víz és lejjebb az üdítő, mégis óriási változások következtek be a munkatársak fogyasztási szokásaiban és a teljesítményükben is.

Sok vezető esik abba a hibába, hogy evidensnek veszi, hogy mások is ugyanarra „mozdulnak rá”, mint ő. Tévhitek a motivációval kapcsolatban. 

Azt már minden cégvezető és hr-es tudja, hogy nem csak pénzzel lehet motiválni, de vajon az összes motivátorral tisztában van mindenki?

Sokan nem foglalkoztatnak nyugdíjasokat, vagy maximum az adókedvezmények miatt fordul meg a fejükben, hogy kellene. Pedig sok olyan skill található meg a szeniorokban, amit hiába keresünk a fiatalokban.

Az utóbbi napokban elárasztották az internetet a "Me too" posztok, mindenki a zaklatási ügyekről beszél. De vajon tudjuk, hogy pontosan mit jelent ez? És mit tehet egy vezető, ha a csapatában fordul elő ilyesmi? 

Tom Wujec, szoftverfejlesztő tréner több mint 70 csapatépítő tréninget vezetett le a pillecukor-feladvány segítségével. Ezekből igen érdekes tanulságokat vont le, melyeket egy TED előadás keretében osztott meg a közönséggel.

A rövid válasz erre az, hogy mindenkit másképp. Íme egy tízes lista, hogy egyáltalán milyen eszközökben érdemes gondolkozni.

....ekkor szállt el Dave Carroll agya, aki további reklamáció helyett megírta szarkasztikus dalát, és feltolta a Youtube-ra. Neki nemzetközi ismertséget, a légitársaságnak hosszan fájó reputációs veszteséget hozott.

Tényleg titokban tudják tartani egymás között a dolgozók fizetésüket?

hirdetés

A magyar vezetők gyakran panaszkodnak arról, hogy csupa fásult munkatárssal vannak körülvéve. A kialakult állapot már nehezen visszafordítható. Íme három módszer a megelőzésére!

Sokan vágynak arra, hogy ne kelljen naponta órákat utazni a munkahelyre. Néhányaknak viszont pont a zsilipelés hiányzik.

Meddig motivál a pénz, és mikortól már nem? És ha a pénz már kevés, akkor mi más?

Csúszda, csocsóasztal, ingyen kaja... Tényleg ez vonzza és tartja nálunk a tehetségeket? 

Munkatársak jönnek, mennek, továbblépnek. De mi van azokkal, akik szeretik a munkájukat, mégis felmondanak?

IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!
hirdetés

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés
hirdetés