hirdetés
hirdetés
hirdetés

A Microsoft alapítójának vallomása arról, hogy mi áll sikereinek hátterében.

Vess egy pillantást saját magadra azoknak a szemszögéből, akiket vezetsz – és lásd meg, mi az, amit ideje lenne egy kicsit másként csinálnod!

Ha választhatnánk, férfi vagy női vezetőt preferálnánk? Milyennek látjuk a női vezetőket, mely területeken a leghatékonyabbak?

Vajon hány vezetőt tudnánk toborozni egy képzésre, fejlesztési folyamatra, akármire azzal a jeligével, hogy dolgozz a sebezhetőségeden? Pontosan kerek nullát.

A belföldi cégeket az 1960 és 1979 között született nemzedék, az X generáció uralja, a második hely azonban hamarosan már nem az idősebbeké lesz – derül ki az Opten összesítéséből.

A digitalizáció, automatizáció korában könnyen gondolhatnánk azt, hogy a vezetői munkában egyre kevesebb jelentősége van a személyiségnek. De épp az ellenkezője igaz. (x)

Ha hiszel a Mikulásban ha nem, azt te sem mondhatod, hogy ne lehetne róla példát venni...:) 

5 ok, ami bebizonyítja, miért kell megbecsülni és elismerni a dolgozóinkat.

Az inspiráció lehetséges forrásai, a jó kampány ismérvei, önbizalom és kitartás. Ezekről beszélt zeneipai példákat felsorakoztatva Wolf Gábor, a Marketing Commando vezető tanácsadója a 11. Marketing Expón tartott előadásában.

Három helyzet és három különböző megoldás.

hirdetés

Minden vezetőnek kötelező olvasmány!

Időben intézkedni kell a cégöröklésről, ezért minden cégvezetőnek ajánljuk figyelmébe a Piac & Profit október 30-án megrendezendő Cégöröklés konferenciáját. (x)

Mit tehetünk azért, hogy a szervezeti kultúra építés eredménye ne váljon lózunggá?

Hogyan vessük bele magunkat egy szervezeti kultúra megreformálásába? Igaz történet egy cégvezetőről, aki végigvitt egy ilyen folyamatot.

Milyen egy jó onboarding folyamat és milyen hatásokat képes elérni? 

IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés
hirdetés