hirdetés
hirdetés
hirdetés

A munkahelyi barátságok legkényesebb válfaja az, amelyik vezető és beosztott között alakul ki. 6 tanács, amiket érdemes megfogadni.

Mit lehet tenni annak érdekében, hogy a távmunka a céges kultúra elfogadott és természetes része legyen?

A klasszikus hatalmi forrásokon túl bemutatjuk a leghatékonyabban felhasználható motiváló erőket, mellyel sikeresen vezethetjük a csapatunkat.

A vállalatok számára egyre kritikusabb szempont, hogy olyan vezetőket alkalmazzanak, akik képesek mozgatni a szervezetet mind békeidőben, mind a kihívások idején.

Hogyan ösztönözhetik a szervezetek az empátiát a munkahelyen?

A delegálás 5 szintjének ismerete és alkalmazása világos határokat jelöl ki a vezető és a beosztott között. Biztosítja, hogy a munkatárs ne menjen tovább annál, amit a vezető bizalma megenged, de tegyen meg mindent azért, hogy ezt a bizalmat növelje. 

Egy átlagos munkahelyen is előfordul, hogy több tehetséges, kreatív, de öntörvényű ember dolgozik egy csapatban. Hogyan lehet őket kezelni, csapattá formálni?

Milyen félreértések övezik az introvertált munkavállalókat? Cikkünk öt mítoszról rántja le a leplet.

Mi kell ahhoz, hogy kompetens vezetők lehessünk?

hirdetés

A járvány első hulláma lassan lecseng, vagy már le is csengett, a munkahelyek újra benépesednek. Azonban a szervezeti egészség és jóllét tekintetében továbbra is hatalmas kockázatnak vannak kitéve a szervezetek.

Vajon miért választják felsővezetők az intenzív (heti minimum 7 óra) sportolást, miért vesznek részt egyre gyakrabban akár extrém megmérettetésű versenyeken is? Ezt vizsgálta meg egy friss kutatás.

Nem kell ahhoz home office, hogy valaki elcsalja a munkát: az egész inkább a bizalomépítésről szól.

Élményalapú tanulás, gamifikáció vezetőknek. (x)

Az életünk és a munkánk is merőben átalakult az elmúlt közel két hónapban, ami a vezetők szerepét is a korábbitól eltérő megvilágításba helyezte: máshol van a fókusz, mint korábban, mivel a kollégáknak is másra van szükségük.

IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés
hirdetés