hirdetés
hirdetés
hirdetés

Számtalan olyan vezető van, aki remekül teljesít, de ha a felsőbb vezetés, vagy akár egy hasonló pozícióban lévő ember dicséretet fogalmaz meg az irányába, akkor nem tud vele mit kezdeni. Mit tudsz tenni ilyen esetben?

A Thrive Global szakértői összeállították, mit tanultak egy-egy meghatározó vezetőjüktől, ami a későbbi sikerükhöz segítette őket.

A sikeres csapatok esetében, mint az egyik legfontosabb elemet emlegetik a pszichológiai biztonságot, és ezzel egy időben bekerült a vezetői feladatok sorába is.

„A főnöknek vajon mindig igaza van?...

„Azt kívánom, bárcsak mindenki gazdag és híres lenne, hogy meglássák: nem ez a válasz” – mondta Jim Carrey. De akkor mi a válasz?

Az első benyomás nagyon is túlértékelt – vallja Natasha Bowman tréner, tanácsadó és TEDx előadó, aki őszinte bejegyzésben szedte össze kezdetben milyen benyomása volt azokról az embereiről, akik a legjobbnak bizonyultak.

Nem baj az, ha egy vezetőnek humora is van, sőt… Persze az már messze nem mindegy, milyen.

Mert a vezető személye és kommunikációs stílusa egy szervezet sikerének vagy épp a bukásának záloga.

Az elnézéskérés a viselkedés megváltoztatása nélkül nem más, mint puszta manipuláció.

A tinédzserek körében egyre népszerűbbek a véleményvezérek, akik mutatják, merre is van az előre. Miért ne válhatna hát maga a vezető is influencerré?

hirdetés

Vajon min - vagy még inkább kin - múlik, hogy milyen lesz a légkör egy csapatban?

Eddig sem hittük, hogy a coaching szemléletű vezetés lenne az ultimate answer (hisz az még mindig a 42!) minden kérdésre, ezután sem hisszük. De ha az nem, akkor mi kell hozzá vajon, hogy valaki szabadúszókat tudjon vezetni? Már ha lehet őket vezetni egyáltalán.

A nők nagy előnye, hogy úgy tudnak vezetni, hogy ehhez ne kelljen a világegyetem központjaivá válniuk. Miért akarunk akkor mégis buldózermentalitást erőltetni a női vezetőkre?

4 aranyszabály: így menedzseld a változásokat vezetőként!

A legprofibb támogatás ellenére is van a vezetőkben feszültség, bizonytalanság, nehezen átvészelt előző éjszaka – és ez így van rendjén. De mire érdemes odafigyelni?

IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés
hirdetés