hirdetés
hirdetés
hirdetés

Folyosói beszélgetés, csevegés, dumcsizás, pletykálás, csacsogás, poénkodás… - látszólag nem fontos dolgok, mégis életbevágóak lehetnek egy cég sikerében

Minden egyes email, amit a szabadságod alatt küldesz, az egy lépés a céges kultúra erodálása felé. 

Volt már úgy, hogy nem is értetted, hogyan szövi a másik a manipuláció hálóját, de egyszer csak belecsöppentél?

Karácsonyi bónuszok: Adjunk? Ne adjunk? Hogy adjunk? 

Egyre több volt sportoló, olimpikon tevékenykedik üzleti tanácsadóként. Mit tudnak mondani egy vezetőnek a teljesítményfokozásról? 

A fiatal vállalkozóknak az értékesítési stratégia kidolgozása nem olyan fontos, míg az idősebbek a márkaépítést és a marketing tevékenységeket hanyagolják.

Azon dolgozik, hogy transzformációs vezető legyen, aki ösztönzi és kibontokozni segíti az embereket? Kerülje el ezeket a tipikus hibákat!

Az év végi időszak stresszel jár, ami a munkahelyi légkört is megmérgezheti. 

A vezetőkön keresztül rendkívül pontos képet kaphatunk az általuk irányított csoportokról. 

Csíkszentmihályi Mihály és csapata legújabb vezetőfejlesztési játékának megtervezéséhez rengeteg kutatásra volt szükség a vezetői készségek terén. Lássuk, mire jutottak az alkotók. 

hirdetés

Míg itthon versengésre, szervezetlenségre folynak el értékes energiák, addig tőlünk nyugatra összefognak a munkavállalók, és ez nem csak mikro, de makró szinten is látványos eredményeket hoz. 

Az utóbbi napokban elárasztották az internetet a "Me too" posztok, mindenki a zaklatási ügyekről beszél. De vajon tudjuk, hogy pontosan mit jelent ez? És mit tehet egy vezető, ha a csapatában fordul elő ilyesmi? 

Kaptunk DISC-et, ami alapján megtudtuk, hogy milyen személyiségek vagyunk, mennyire vagyunk kékek, pirosak, zöldek, sárgák. Kaptunk sok mást is, de nem feltétlen azért, amiért gondoljuk.

Ma már nem engedhetünk meg vezetőként olyan hibákat, amiket tíz éve még elfogadott bármelyik alkalmazott.

A vezetők gyakori panasza általában az, hogy a nap csak 24 órából áll, és ez nem elég a feladatok elvégzésére. Mármint azoknak a feladatoknak az elvégzésére, amelyekről a vezető azt gondolja, hogy neki kell elvégeznie…

IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!
hirdetés

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés
hirdetés