hirdetés
hirdetés
hirdetés

Akinek kalapács van a kezében, sok mindent szögnek néz. Így van ez a pszichológiai elméletekkel is, amikor is azok kutatói azon keresztül szemlélik a világot, keresnek megerősítést a vizsgálódásaik tárgyára.

Milánkovics Miléna, a Tudatos Öregedés szervezet egyik alapítója, tanácsadó, Gestalt-terapeuta 48 évesen olyan embereknek segít, akik hozzá hasonlóan, az életük közepén épp újradefiniálni akarják magukat.

Valódi generációs szembenézésre invitáltuk Szél Dávid tanácsadó pszichológust, aki az elmúlt tíz évben Apapara című generációs blogjával vált ismertté. Arra voltunk kíváncsiak, milyen tanulságokkal lehet a járvány után újraindítani a családi, munkahelyi többgenerációs rendszereket.

Az igazán motiváló embereknek nincsenek rossz napjaik – hangzott el a meglepő állítás a 2. Magyar Motivational Maps Konferencián James Sale, a motivációtérképezés atyjának szájából. Jól hangzik, de vajon hogyan érhetjük el ezt az állapotot?

Határvonalakról, lelkesedésről, munka/párkapcsolat egyensúlyáról és a kiégéses frusztrációkról beszélt nekünk Molnár Áron színész, a noÁr Mozgalom „frontembere”.

Az inspiráló multis vezető és a szórakoztatás királya a kiégés kivédésével kapcsolatos tapasztalatait osztja meg.

Igaz, hogy a mobiltelefonunkon keresztül lehallgatják a beszélgetéseinket? Igaz, hogy az okostévénk kamerája a nap 24 órájában megfigyel minket? És vajon megállítható ez az egész?  Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértővel beszélgettünk.

A Rosa Parks Alapítvány érzékenyítő kisfilmje kapcsán Suha Nikolett jogásszal, antidiszkriminációs szakértővel beszélgettünk a roma nők munkaerőpiaci nehézségeiről és saját életútjáról.

Robbanásszerűen indult a karrierje, aztán jött egy átok sújtotta, hosszú ezüstérem-sorozat. 19 éves korára feladta. Három év teljes kihagyás után újrakezdte: húsz kiló súlyfelesleggel, csapat nélkül, úgy, hogy szinte senki sem hitt benne. Risztov Évát faggattuk az újrakezdés tapasztalatairól és lehetőségeiről.

Interjú L. Ritók Nórával a kitörési lehetőségekről – vagyis azok fájó hiányáról.

hirdetés

Strincz Szilvia súlyos látás- és mozgássérülten utazta be a fél világot, tanult meg négy idegen nyelvet, és éli önállóan fiatal felnőtt életét. Nem tudom, hogy írásban vissza lehet-e adni azt a pozitív kisugárzást, ami árad belőle, mindenesetre megpróbálom. Mert figyelemre méltó.

A pandémia okozta izoláció különleges emberi helyzeteket szül. A mindannyiunk számára új helyzet megértéséhez és lélektani elemzéséhez Pléh Csaba pszichológust, nyelvészt hívtuk segítségül. Szó esik a „home office” ősi eredetéről, a pszichológiai kutatás jövőjéről és személyes karanténélményeiről is.

Politikus ritkán vállalkozik arra, hogy tudományos ismeretterjesztő szakkönyvet írjon. Dorosz Dávid Az idő szorításában című kötete egyszerre olvasmányos és felkavaró: arra keresi a választ, hogyan kerüljük el a globális összeomlást. A szerzőt arról is kérdeztük: miként változtatta meg saját életmódját?

Barbara Fredricksonnal, a pozitív pszichológia legismertebb professzorasszonyával beszélgettünk.

Horváth Irma többéves európai és ázsiai tanárképzési karrier után tért vissza Budapestre, és pályát módosított. Ma nemzetközi szinten jegyzett coach, a Magyar Mompreneurs nagykövete.

IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!
hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés
hirdetés