hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az autonóm mobil robotok (AMR-ek) úgy képesek növelni a belső folyamatok minőségét, hogy közben az alkalmazottakat is megóvják az esetleges sérülésektől.

Életünk sok más területéhez hasonlóan a munka világa is drasztikus átalakuláson megy keresztül. A kialakult helyzet azonban nemcsak súlyos kihívásokat, de lehetőségeket is tartogat: lehetőség nyílik például arra, hogy közösen alakítsuk a munka jövőjét. Az Allianz HR-vezetője elmondja, ők hogyan használják fel a járványidőszak tapasztalatait.

Íme a jövő év meghatározó tech trendjei.

A Neumann Társaság online konferenciáján neves szakértők tartottak előadást a digitális technológiák jelenlegi és közeli jövőjéről.

10 éves fenntarthatósági cselekvési tervet jelentett be a Johnnie Walker, a Smirnoff és a Guinness gyártója.

Az okos szerződéskötésben és a vitarendezésben is segíteni fog nekünk, és a globális GDP 1,4 százalékához járul majd hozzá a a blockchain-technológia 2030-ra a PwC kutatása szerint.

97 millió új álláshelyet hoz létre a robotok forradalma, de közel ugyanennyit el is pusztít, ami komoly fenyegetés egyes közösségek számára – derült ki a World Economic Forum (WEF) új jelentéséből.

Hogyan alakíthatja a járványhelyzet következtében kialakult gazdasági válság a pályakezdők, diákmunkások béreit, lehetőségeit?

„Mint minden élőlénynek, a mesterséges intelligenciának is szüksége van a figyelemre. Gondosan és tisztelettel kell vele bánni” – írja friss publikációjában a Guardian által alkalmazott mesterséges intelligencia.

Immár egy évtizede csökkenőben van azoknak az embereknek a száma, akik a munkahelyükön találtak rá a társukra. De vajon örülnünk kellene ennek, vagy inkább sajnálkoznunk? És milyen változás várható a pandémia után?

hirdetés

Sanna Marin finn miniszterelnök felvetette az ötletet, hogy a jövőben 8-ról 6 órás munkanapra kellene átállniuk a cégeknek a munka-magánélet egyensúly megőrzése, illetve javítása céljából.

A generációk jellemzése még napjainkban is a legmegosztóbb témák közé sorolható, de azt tudjuk, hogy a munkastílusuk, preferenciáik és motivációjuk alapján öt csoportba sorolhattuk a munkavállalókat.

A mesterséges intelligencia térnyerése számos érdekes filozófiai kérdést is felvet.

Átalakuló munkaterek, újraértelmezett közösségi élet, agilis irodák – a Profession.hu összegyűjtötte a várható trendeket.

A koronavírus-járvány kezdete óta számos vállalat fordult okos algoritmusokhoz, hogy kiderítse, ki a legjobb jelölt a nyitott pozíciókra. Ám egy ausztrál cég továbbment ennél.

IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!
hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés
hirdetés