hirdetés
hirdetés
hirdetés

Átalakuló munkaterek, újraértelmezett közösségi élet, agilis irodák – a Profession.hu összegyűjtötte a várható trendeket.

A koronavírus-járvány kezdete óta számos vállalat fordult okos algoritmusokhoz, hogy kiderítse, ki a legjobb jelölt a nyitott pozíciókra. Ám egy ausztrál cég továbbment ennél.

Évek óta az érdeklődés középpontjában van a robotizáció, de bármilyen sokat is kutatják ezt a kérdést, azt még kevesen vizsgálták, hogy milyen hatással lehet a nemek közötti jövedelmi egyenlőtlenségekre.

Milyen trendekre kell figyelniük a vállalatvezetőknek a következő 1-3 évben, ha tartani akarják a lépést?

És ír minden egyebet is: "alkotott" már Harry Potter-krimijelenetet Raymond Chandler stílusában; Kanye West amerikai elnöki programjának bemutatását egy CNN-interjú formájában; használati útmutatót a fluxuskondenzátorhoz; vagy Taylor Swift új, Harry Potter című slágerének dalszövegét.

A négynapos munkahét mindig is népszerű elképzelés volt, de vajon milyen szempontokból kapott most egy újabb löketet?

Bár a legtöbben tartanak attól, hogy a robotok elveszik a munkájukat, egy felmérés éppen ellenkező tendenciáról számol be.

Az elmúlt hónapokban egészen új megvilágításba került a munka, a hatékonyság, a motiváció, a vezetői felelősség, a munkahelyi közösség vagy a munkavállalói jóllét fogalma, és már egészen biztosan látszik, hogy a legtöbb cég abba a bizonyos régi kerékvágásba sem fog visszatérni.

Az OTP Bank megbízásából készült egy friss felmérés, mely megmutatja, milyen tervei vannak a magyar munkavállalóknak a koronavírus miatt otthon töltött hónapokat követően.

Ez a méretes zöld oszlop lehet a jövő alkalmazottja az áruházakban. Nem elveszi a munkát, csak besegít, ha kell. 

hirdetés

A 2020-as év tíz legfontosabb humán erőforrás trendjét mutatták be a Deloitte szakértői egy panelbeszélgetéssel kombinált szakmai előadás keretében, ahol meghívott üzleti és HR-vezetők segítségével reflektáltak a globális tanulságok magyar vonzataira, legjobb gyakorlataira is.

A Xerox Holdings Corporation megbízásából készült el az a globális üzleti felmérés, amely szerint a megkérdezett szervezetek munkaerejének 82%-a 12-18 hónapon belül visszatérhet a munkahelyére.

Miként válik egyre fontosabbá egy kisvállalkozás számára a fenntarthatóság, és hogyan épül be a környezettudatosság a céges kultúrába?

Az igazi ellenség nem te vagy én vagyunk, hanem a félelem.

A Microsoft megvált egy csomó újságírótól, és robotokkal helyettesíti őket. Azt állítják, nem a koronavírus-válság miatt döntöttek így.

IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés
hirdetés