hirdetés
hirdetés
hirdetés

Nem kérdés, hogy egészen mást jelent ma HR-esnek lenni, mint néhány évvel ezelőtt – de milyen átalakulásokra számítsunk a közeljövőben?

A jövőben a pénzügyesek vicceket írnak, a technológusokból dizájnerek lesznek, és mindenki olyan munkát végez majd, amit ma még hétvégenként, kikapcsolódásképpen csinál – mondja David Lee innovációs szakértő.

Nem érdemes kimaradni az adatokra épülő új szolgáltatási piacból a PwC új tanulmánya szerint. 

A PwC elemzői az automatizálás hatásait vizsgálták nem, kor és képzettség szerint 2030-ig előrenézve.

 

A blockchain rendszerek és a HR kapcsolata. Egy új perspektíva megjelenése.

Hiába ütős a mondanivaló, ha a látvány a kora kilencvenes éveket idézi...

Lou Gerstner az IBM élén már 1995-ben tudatára ébredt annak, hogy a felsővezetés összetétele nem tükrözi sem a munkaerőpiac, sem a vásárlói piac összetételét...

Jack Ma, az Alibaba Csoport alapítója, kínai óriásvállalkozó meglátásai a jövővel kapcsolatban: Mit oktassunk és mit ne a gyerekeinknek?

Rekordszintet ért el a gazdasági környezetet derűlátóan megítélő cégvezetők aránya. 

Olyan technológiákat tervezünk a közösségi hálózatoktól kezdve a társas robotokig, amik a társaság illúzióját nyújtják a barátság követelményei nélkül. Milyen következményei lehetnek ennek?

hirdetés

Az általános iskolai tanulmányaikat most megkezdő gyerekek 65 százaléka felnőtt korában olyan munkakörben dolgozik majd, ami jelenleg nem is létezik. Akkor mit érdemes tanítani nekik? 

Hogyan alakítják át a munkaerőpiacon bekövetkezett változások a hr-cégek tevékenységét? 

Gyors összeomlás vagy virágzás? Diamond öt olyan kulcstényezőt azonosított, amelyek mentén szerinte elég jól meg lehet ítélni, hogy egy társadalom túlélésre vagy pusztulásra ítéltetik-e.

Milyen egy valódi kiberkalóz? Profi szakember, a digitális korszak mintapolgára, kreatív és kitartó, a problémákban kihívást lát. Mit tanulhatunk tőle?

A szülők, az iskola, a cégvezetés, vagy netán a hr feladata a pénzügyi edukáció? 

IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés
hirdetés