hirdetés
hirdetés
hirdetés

A Brain Bar 2020-as fesztiválja ismét számos jövőnket érintő érdekes kérdésre keresi a választ. 

45%-uk úgy gondolja, biztos jövőt jelent a szakmájuk – mérnöki pályára készülő fiatalokat kérdeztek karrierlehetőségeikről.

Elképzelhetetlen változást hoz a mesterséges intelligencia a következő évtizedben a jogalkalmazásban és az igazságszolgáltatásban Richard Susskind futurológus professzor szerint.

A közép- és kelet-európai magánvállalkozások tulajdonosainak új generációja ambiciózusan tekint a jövőbe a PwC NextGen felmérése szerint.

Bár az alkalmazható tudás elévülése az IT területén a leggyorsabb, több olyan munkakör is van a szektorban, amelyik hosszú távon is vonzó perspektívát kínál az informatikai karriert tervezők számára.

Egy robot rendezte a Rammstein énekesének legújabb klipjét.

A mesterséges intelligencia rosszabb egészségügyi ellátásban részesítené a színes bőrűeket, mint a fehéreket – derül ki egy friss kutatásból.

Elrettentő példa, amely felhívja a figyelmünket az ergonomikus irodák és a tudatosság fontosságára.

Virtuális gyárlátogatások, meetingek, tanfolyamok... izgalmas vagy egyszerre ijesztő világba csöppenünk?

Láthatáron egy új technológia, mely megváltoztathatja a munkavállalókhoz való hozzáállást is.

 

hirdetés

Ma sok pénzügyi vezető mindennapi élménye a bizonytalanság. A megoldáshoz négy, eddig talán elhanyagolt terület között kell összhangot teremteniük egy friss kutatás szerint.

Hogyan változna meg a teljesítményünk, ha öt helyett csak négy napot dolgoznánk? 

A férfiak által dominált munkaköröket fogja erősebben érinteni az MI harmadik megjelenési hulláma a PwC Magyarország tanulmánya szerint.

A VR technikát eddig elsősorban azért választották a munkáltatók, hogy ezzel teszteljék a felvételizők alkalmasságát. A mechanikus feladatok mellett azonban most már bonyolultabb területeken is bevetik a virtuális valóságot.

Íme öt javaslat a dán robotikai szektortól, melyek megfogadásával 2025-re 25 000 új munkahely teremthető.

IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés
hirdetés