hirdetés
hirdetés
hirdetés

A munkahelyi elégedettség és a munkatársakkal való kapcsolataink mind-mind jelentős összefüggést mutatnak teljesítményünkkel. Valóban befolyásolja a munkám végeredményét, ha a kollégákkal megyek ebédelni?

Fáradtan kelsz? Reggeli közben már az e-mailjeidet olvasgatod? Meetingről meetingre rohangálsz, és két perced sincs közöttük? Jóval munkaidő után végzel, de még lefekvés előtt is ránézel az e-mailjeidre?

„Mit gondolnak, mit bántak meg a legjobban az amerikai nyugdíjasok az életük során? Azt, hogy nem voltak bátrabbak. Ön hogy áll ezzel a kérdéssel?

„Amerikaiasan” hangzanak az álommegvalósításra inspiráló mondatok, ám van közte néhány, ami a mai napodat is megváltoztathatja, ha épp betalál. 

Munka, magánélet, egyensúly, önismeret - szinte elcsépelt szavak. Konkrét kérdések és konkrét válaszok mentén megpróbáljuk tartalommal feltölteni Amy Vetter segítségével.

Mi okozza a legtöbb fejfájást egy vezetőnek? Az Assesment System munkatársai sok éves tapasztalataikat gyűjtötték össze e témában. 

A tudomány válasza a csoportbeli különbözőségre az, hogy a sokszínűség egy ideig javítja, majd egy ponton túl rontja a döntéshozatal hatékonyságát. Lássuk a miérteket és a helyes arányokat!

A harmadik fél képes emlékeztetni a két torzsalkodót, hogy a konfliktusuknak mi a tétje, legyen az a gyerek, a család, a közösség vagy a jövő.

Bármilyen nagyszerű is az agyunk, mindent nem tud feldolgozni, így huszárvágásokra kényszerül. Ennek az eredménye azonban egy-egy félreértés. 

Egy dán ikervizsgálatból kiderült, hogy egy átlagember élettartamát a gének csak tíz százalékban határozzák meg, kilencven százalékban az életmód számít. Mit tehetünk?

hirdetés

Egyre ritkábban találkozunk a "Kerülje a stresszt!" felszóíltással, tekintve, hogy elkerülni nem lehet, csak jól megküzdeni vele. Erre adunk ma tippeket!

Mit kell tudnia egy startupnak, hogy felfigyeljenek rá? Az október 11-én megrendezett Forbes Flow-n egy egész teremnyi csillogó szemű fiatal volt kíváncsi erre.

"Ez nincs a munkaköri leírásomban" Ez egyike annak a 11 mondatnak, amit mellőzz a munkahelyeden.


Személyiségünk két elemét érdemes megvizsgálnunk: az ambíciót és a szisztematikusságot. A lemaradozók társaságkedvelése magasabb volt az átlagosnál.

 

Önök milyen gyakorisággal hallották már ezt a kérdést? Gyakran? Ritkán? S a hangsúly mindig a „már”-on volt?Elkészülünk-e határidőre a feladattal, befejezzük-e, amit ígértünk?

IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!
hirdetés

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés
hirdetés