hirdetés
hirdetés
hirdetés

A Telenor Csoport vezérigazgatója, Sigve Brekke kihívást hirdetett a vállalatcsoport 12 tagvállalatának több mint 30 ezer dolgozója körében. 

Ahogy az immunrendszer a káros hatásoktól védi a szervezetet, a változással szembeni rezisztencia is véd minket. Ezért nehéz változtatni a dolgainkon.

Bizony, a Trónok Harca eposzának számos szituációja, vezető típusai, karakterei - kevesebb vérrel és halállal -, de megfeleltethetők a munkahelyek mai világának problémáival. 

Az átgondolatlan fejelsztésnél a semmi is jobb. Mire figyeljünk, ha már - nem kevés - pénzt szánunk munkatársaink fejlesztésére?

A döntéseket nem az teszi nehézzé, hogy nem vagyunk elég okosak meghozni őket. A nehéz döntések más tőről fakadnak. De akkor mégis miről?

A Google topvezetője szerint akkor működik hatékonyan egy csapat, ha pszichológiailag biztonságban érzik magukat. Hogy érjük ezt el vezetőként?

A halasztás hátterében gyakran a motiváció hiánya van, érdemes ilyen szempontból is ránézni a viselkedésünkre.

A gyerekkori énünket nem tudjuk teljesen hátrahagyni, játszani mindenki szeret. Munka közben is. És nem csak eredményesebbek, de hosszabb életűek is leszünk.

Vajon gyorsabban tudunk tekerni egy bicikliversenyen, mint egyedül? És mi a helyzet a munkahelyi csapattal?

A jó csapat számít? Vagy az ötlet? Vagy…?
Nézzük, melyek azok a tényezők, amelyek leginkább befolyásolják egy startup sikerességét vagy netán kudarcba fulladását.

hirdetés

Az ellenállás természetes emberi reakció. Nem megtörni kell, hanem átvezetni az embereket azon az érzelmi szakaszon, amikor gyászolják a múltbeli működést.

"Ötödször állok itt a kubai parton, a távoli horizontot nézve, és újra hiszem, hogy meg tudom csinálni, át tudok jutni a túlpartra..." Diana Nyad tanulságos előadása a motivációról és kitartásról!

- Ő a legtündéribb lány, akit ismerek.

- Mi vaaaan?! Ugyanarról az emberről beszélünk?!

 

Hányszor őrlődünk konfliktusok örvényében, amikor az is gond, ha nem szólunk, de az is, ha igen. Hogy kéne ezt hatékonyan csinálni?

 

Tudták, hogy a Kodak mérnöke volt az első, aki film helyett digitális fényképezésben gondolkozott? Most már sajnálja a Kodak vezetése, hogy nem követték a kreatív mérnököt…

IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!
hirdetés

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés
hirdetés