hirdetés
hirdetés
hirdetés

2020 júniusában 376 ezer fölé emelkedett a nyilvántartott álláskeresők száma Magyarországon, és a munkanélküliség a most következő időszakban még tovább növekedhet. Mi vár most az elbocsátott kollégákra álláskeresőként? Cikkünkben konkrét eseteket mutatunk be azzal kiegészítve, hogyan tudunk a lehető legtöbb, legkézzelfoghatóbb támogatást adni a dolgozóknak ebben a helyzetben.

Ezekkel a szokásokkal felkészülhetünk a szakmai kihívások leküzdésére.

Jól bejáratott élet, ahol a napjainkat és az identitásunkat is a munkánk határozza meg, és ahol a munkánk egyben ürügy arra, hogy ne kelljen valódi érzéseket megélnünk. És aztán jön egy titokzatos vírus, és percek alatt felforgatja addig sziklaszilárdnak hitt identitásunkat. A Hétköznapi pár című film alaphelyzete ma sokaknak lehet ismerős.

A hazai munkáltatók felismerik ugyan a fiatal munkavállalók igényeit, de nem reagálnak megfelelően rájuk – derült ki a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Y és Z generációt vizsgáló komplex kutatásából.

Mutatunk egy módszert, mely megváltoztatja az időhöz való hozzáállásod.

A wellbeing fókuszba kerülő kérdéseiben Speiser Tamara, a Profession.hu HR projektekért felelős specialistája segít eligazodni.

A vállalkozás mérete és a tapasztalat számít a robotizációban „A kkv-k robotizálási barométere” nevű felmérés szerint.

Tippek, hogy az álláskeresést ne stresszes tapasztalatként éljük meg.

A sikerek elérésében nem az eredmény, hanem az út a legszebb. Hogyan tehetjük ezt a folyamatot még örömtelibbé?

A csoportban való együttműködés emberi létünk egyik alapja. Még ha néha vágyunk is a magányra, szükségünk van arra, hogy kapcsolódni tudjunk egy közösséghez, ahonnan motivációt kapunk. Mi szükséges ahhoz, hogy egy munkaközösségben létrejöjjön a team flow?

hirdetés

Biztonságot adó képességek és tudás a koronavírus utáni munkaerőpiacon.

Tényleg a cirkadián ritmusunk határozza meg a napunkat, és azt, hogy mikor vagyunk produktívak vagy álmosak?

A hibrid szervezet fogalma nem új keletű, de míg korábban csak bizonyos szektorok képviselőit jellemezte, addig az elmúlt hónapok tapasztalatai nyomán számos cég életében válik alapvetővé, olyan területeken is, ahol korábban elképzelhetetlen volt.

Hogyan állhatsz ki magadért egy toxikus környezetben és milyen megoldások léteznek?

A helyzet az, hogy amíg egy-egy problémán való elmélkedés konstruktív, előrevivő ötleteket hozhat, az önbántós, aggodalmat keltő gondolatok, a rágódás vagy az állandó negatív gondolatokban való forgás egy dologra jó csak: még jobban elrontja a hangulatunkat. 

IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés
hirdetés