hirdetés
hirdetés

De ha igazán jó csapat akarunk lenni, nem tudjuk megspórolni a konfliktusokkal járó rossz érzéseket.

Importőrből exportőr lett Magyarország 20 év alatt coachingban.

Alázatosnak tartjuk A kis herceg lámpagyújtogatóját, vagy inkább folyamatoptimalizálásra küldenénk? Avagy: mi mindenre döbbenhetünk rá saját munkával való viszonyunkkal kapcsolatban az irodalomterápia módszerein keresztül?

Egy harmincas férfi – nevezzük Bálintnak – több éve jár hozzám. Bálint igyekszik magát jobbá tenni, fektetni abba, hogy előre jusson. Bálint jó szándékú, jóindulatú személy, másokról elsőként mindig jót feltételez...

Irma vagyok és telefonfüggő. Eddig mindig volt valami megnyugtató kifogásom, hogy miért telefonozom épp: receptet keresek, hangoskönyvet hallgatok, a karácsonyi ajándékhoz válogatok fényképeket – júniusban.

Az információ tengerében úszunk, de sokszor szem elől veszítjük a partot. Mit tudunk ilyenkor tenni?

Szakmai karrierem egyik legprovokatívabb kérdését az örökké mosolygós szemű Haesun Moon, a Torontói Egyetem képzési tanszékének igazgatója szegezte nekem: Te hiszel az ügyfelednek?

Ez a bizonyosságból, érzelmi minimalizmusból adódó csönd hatalmas kincs egy olyan világban, ahol egyre többen projektalapon, munkakörről munkakörre dolgoznak, nincs stabil, kiszámítható munkahelyük.

Milyen változásokat tud hozni a coaching szemléletű megközelítés egy ember, és azáltal egy cég életébe?

hirdetés

11 hasznos és kipróbált elmetrükk túlgondolás ellen. 

Az évkezdés stresszel jár. A munka stresszel jár. Az élet stresszel jár. ...Lehetséges, hogy a stressz trendi lett?

"Jól érzem magam, mert az jót tesz nekem." De tudjuk egyáltalán, hogy mitől vagyunk jól? Ezt az írást a Waterloo Sunset című dal ihlette. Útmutatást és segítő kérdéseket ad, hogy megtaláld az utat saját jóllétedhez és egy magasabb minőséget képviselő élethez.

Biztosan veled is előfordult már, hogy egész nap rohantál és a végén eszméltél rá, hogy önmagadra semmi időd sem maradt. Mi lehet a megoldás?

Sokakban él az a téveszme, hogy egy coach csak a kérdéseivel segíti előre a beszélgetés menetét és semmi konkrétat nem fogalmaz meg. Hogy is néz ki ez a valóságban?

IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés
hirdetés
hirdetés