hirdetés
hirdetés

Szakmai karrierem egyik legprovokatívabb kérdését az örökké mosolygós szemű Haesun Moon, a Torontói Egyetem képzési tanszékének igazgatója szegezte nekem: Te hiszel az ügyfelednek?

Ez a bizonyosságból, érzelmi minimalizmusból adódó csönd hatalmas kincs egy olyan világban, ahol egyre többen projektalapon, munkakörről munkakörre dolgoznak, nincs stabil, kiszámítható munkahelyük.

Milyen változásokat tud hozni a coaching szemléletű megközelítés egy ember, és azáltal egy cég életébe?

11 hasznos és kipróbált elmetrükk túlgondolás ellen. 

Az évkezdés stresszel jár. A munka stresszel jár. Az élet stresszel jár. ...Lehetséges, hogy a stressz trendi lett?

"Jól érzem magam, mert az jót tesz nekem." De tudjuk egyáltalán, hogy mitől vagyunk jól? Ezt az írást a Waterloo Sunset című dal ihlette. Útmutatást és segítő kérdéseket ad, hogy megtaláld az utat saját jóllétedhez és egy magasabb minőséget képviselő élethez.

Biztosan veled is előfordult már, hogy egész nap rohantál és a végén eszméltél rá, hogy önmagadra semmi időd sem maradt. Mi lehet a megoldás?

Sokakban él az a téveszme, hogy egy coach csak a kérdéseivel segíti előre a beszélgetés menetét és semmi konkrétat nem fogalmaz meg. Hogy is néz ki ez a valóságban?

Vajon miért egy katonai kifejezéssel írják le a mai világot, és mit tudsz tenni, hogy ez változzon?

Társas készségeink elengedhetetlenek az élet bármely területén. Mutatunk néhány konkrét tippet, melyekkel gondoskodhatsz a fejlesztésükről.

hirdetés

Miért jó, ha az ügyvéd egyben social media guru is, és milyen hátránya van annak, ha a marketinges kolléga szervezi a rendezvényeket?

Fejlesztői tapasztalat és tudás híján a vezetők elég sokáig tudnak abban hinni, hogy ha jól érzi magát néhány óráig együtt a csapat, akkor annak hosszú távon érződik majd a hatása. Ez azonban nincs mindig így.

Vajon tényleg munkaerőhiány van? Vagy csak a cégek pazarolják a munkaerőt, alábecsülve a motivációjuk jelentőségét?

Mit mondana 95 éves éned a mostani fiatalabb önmagadnak? Miért annyira fontos manapság, hogy szeresd a munkádat? Miért fogj vissza az okosságodból? És még sok más értékes gondolat Marshall Goldsmith-től…

Dr. Marshall Goldmith 69 évesen már inkább csak adni akar. Lazán, könnyedén, praktikusan, de provokatívan segít ismét “egyenesbe állnunk”, ha kicsit elvesznénk ebben a bonyolult és ingerdömping világban.

IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés
hirdetés
hirdetés