hirdetés
hirdetés

Kutatási eredmények is alátámasztják, hogy ha egy jó ötletre van szükséged, akor a legjobb, ha megmozgatod a tagjaidat. Hogy ezt pontosan hogyan érdemes megtenni, ahhoz ez az ötletes TED-videó ad megfontolandó tanácsokat.

Az Y generáció megtartásáért vívott harcban a gyorsabb győz, nem a megértőbb.

Hogyan fojtjuk el munkatársaink motivációját, és veszítjük el őket?

Team coachinggal a szervezeti változásokért.

Hogyan érhetjük el, hogy a környezetünk odafigyeljen arra, amit mondunk? Mi a kulcs ahhoz, hogy ügyfeleink elégedettek legyenek a beszélgetéseink után?

Megakadtál? Ezzel az eszközzel megadjuk a kezdő lökést, hogy nekiugorj a problémáknak.

Egy módszer arra, hogy elrugaszkodjunk a megszokott, bebetonozott dolgoktól.

Egy kis segítség váltás előtti döntésekhez…

Mit tegyünk, ha elvész a kezdeti lelkesedés? És honnét tudjuk, hogy amit éppen átélünk, az kiégés vagy csak beleuntunk a munkába? Pedig nagyon nem mindegy.

Duzzog, kritizál, nem felel, kitér, nem találja a helyét. Mit csináljunk, ha nem tudjuk, mi baja a másik embernek (és ő nem hajlandó elmondani)?

hirdetés

Mit tehetsz, ha nem tudsz cselekedni, mert megbénít az elutasítástól való félelem? Egy nagysikerű TED-prezentáció tanulságai.

Sokan vágynak arra, hogy megtanuljanak lenyugodni kicsit, mindfulness jelen lenni a pillanatban. Ám a legtöbb esetben mégsem jön össze a napi meditáció. Hogy kezdjünk hozzá?

Milyen kompetenciákat érdemes fejleszteni, ha valaki fiatalon kerül vezetői pozícióba?

A work-life balance és a burnout lettek 2018-ra a coaching "slágertémái" az Országos Coaching Kutatás 2018 eredményei szerint.

A kiégés jelensége manapság már szinte minden munkahelyen előfordul. Egy olyan esetet mutatunk be, amikor a kiégést az értékek megváltozása és válsága idézte elő.

IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés
hirdetés
hirdetés