hirdetés
hirdetés
hirdetés

A siker 4 árulkodó jele

Így tűnhetsz magabiztosabbnak!

A belső állapotunk nemcsak a verbális üzeneteinkben, de testünk beszédében is megnyilvánulhat. Azonban a testtartásunk is hathat arra, mennyire érezzük magunkat magabiztosnak és sikeresnek. A leggyakoribb sikert sugárzó gesztusokat mutatjuk.

Kéz a hát mögött

A hatalmi pozícióban álló embereknél figyelhető meg ez a gesztus, amely a környezetük szemében a fensőbbség és a magabiztosság képzetével párosul. Ezt a gesztust úgy kell elképzelni, hogy az illető mindkét keze a háta mögött van, és az egyik kéz lazán fogja a másikat. Azonban ne keverjük össze ezt a gesztust, egy, az ehhez nagyon hasonló testtartással, ahol a kéz a másik kar csuklóját szorítja. Utóbbi ugyanis önuralomra való törekvésre, vagyis idegességre utal. Ahogy korábban már szó volt róla az elzárkózó testtartás egy tudatalatti ösztön, ami arra késztet minket, hogy bizonytalan helyzetekben védjük a létfontosságú szerveinket. „A kéz a hát mögött” gesztusnak az ereje abban rejlik, hogy a használója a legtöbbször teljesen tudattalan bátorsággal tárja fel teste legsebezhetőbb pontjait, a hasát, a szívét, a tüdejét, a torkát, ezzel azt az üzenetet közvetítve, hogy „Nem félek a környezetemtől!

A toronysisak

Forrás: Forbes

A toronysisak az egyik legmegbízhatóbb kézjele annak, hogy az illető maximálisan megbízik önmagában és a szavaiban. Ezt a kéztartást úgy kell elképzelni, hogy a kéz ujjainak hegye könnyedén a másik kéz ujjaihoz nyomódik, ezzel „toronysisak” alakzatot hozva létre. A magabiztos, vezető típusú személyek jellemzője ez a gesztus. 

A hüvelykujj mutatása 

A hüvelykujjak mutatása például gesztikuláció közben határozottan a magabiztosság és a jellem erősségének a jele. A sikeres ember testbeszédének szerves részét képezi, különösen olyan emberek társaságában, akiknek imponálni akar. A hüvelykujjak mutatásának rengeteg formája van, de a jelentés mindig ugyanaz. „Nagyon jól érzem magam a bőrömben!”

Az ujj hegyeinek összeérintése

Forrás: Femina

A magabiztos előadók használják előszeretettel az úgynevezett „ujjhegyek összeérintése” nevű gesztust, ami azt a kimondatlan üzenetet fogalmazza meg, hogy: „Tudom, hogy miről beszélek, de nem akarom rád erőltetni az akaratomat”.  Ennek a kéztartásnak az üzenete olyan erősen hat a hallgatóságra, hogy minden nyilvánosan fellépő előadónak (politikusoknak, előadóművészeknek, tanítóknak stb.) oktatják is. Ez a gesztus azonnali szimpátiát képes kiváltani a hallgatóság tudatalattijából azt az érzést keltve, hogy az előadó őszinte, biztos a szavaiban és nem akarja becsapni őket.

hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Gyere el „Kreatív álláshirdetés” workshopunkra március 22-én! Előadó: Földi Miklós Dániel reklám- és neuropszichológus

JobXperience – HR konferencia a még jobb hangulatú munkahelyekért. Időpont: Április 02. 09:00

A CMA nevezései között ismét keressük az elmúlt év legjobb tartalomalapú marketingmegoldásait! Új versenyünkre, az Influra az elmúlt két év legjobb, influencerek bevonásával készített marketing-, PR- és kommunikációs kampányait és aktivitásait várjuk. Nevezési határidő: április 11.

hirdetés