hirdetés
hirdetés
hirdetés

Nyomás alatt

Így küzdi le a tudatos ember a stresszt

Szoros határidők, növekvő követelmények, kritika – ki ne került volna még stressz alá munkahelyén? A nyomás visszavethet lelkileg-testileg – ám ha tudjuk kezelni, leküzdhetjük. A Piacx&Profit tanácsai következnek.

Kézenfekvő, hogy a nyomás alatt úgy érezhetjük: gyengék vagyunk, elmaradtunk, nem teljesítünk úgy, ahogy kéne. Már kisebb kudarcok lefékezhetik a munkakedvünket, egy kritika miatt napokig rágjuk magunkat. Ha viszont ismét az elvárások szerint akarunk teljesíteni, meg kell tanulnunk, hogy viseljük, kezeljük a stresszt.

Válsághelyzetekben nyugodtnak maradni: nem csak kevesek kiváltsága

A nyomással szembeni ellenállás nem valami mágikus, keveseknek megadatott képesség. Mindenkiben megtalálható valamilyen mértékben, és ha tudatosan fejlesztjük, nyugodtak tudunk maradni válságosnak érzett helyzetben is.

Nem tudjuk ezeket a helyzeteket megelőzni – de meg tudjuk változtatni a rájuk való reagálásunkat. Ne lássuk a történteket kudarcnak, fenyegetésnek, hanem kihívásnak – olyannak, amit le kell küzdeni, amiből tanulni lehet. Tegyük fel magunknak az alábbi három kérdést:

1. Miért történt ez?
2. Mit tehetek most?
3. Milyen tanulságot vonhatok le belőle?

Ha már látjuk, mi és miért történt, könnyebb lesz megoldani a helyzetet.

Ismerd fel, értsd meg, aztán kezeld

Vannak, akik dühös kirohanásokkal reagálnak a stresszre, mások pedig visszahúzódnak, és próbálják elfelejteni, mi a gond. Egyik sem jó módszer: a tudatos ember először időt szakít arra, hogy megértse az érzéseit – még ha ez kényelmetlen is. Ismerjük fel a frusztrációnkat, a dühünket, a szomorúságunkat – azután kezeljük.

A stressztűrő magatartás azt jelenti, hogy cselekvéshez folyamodunk még akkor is, ha a kimenetel bizonytalan. Kísérjük figyelemmel a folyamat alakulását, örüljünk a sikereknek, még ha azok kicsinyek is. Így erősödik az önbizalmunk, és ösztönzést szerzünk ahhoz, hogy végigmenjünk a sikerhez vezető úton.

Erről se feledkezzünk meg!

Nem lebecsülendő, hogy a lelki egyensúly mellett gondoskodjunk a fizikairól is: pihenjünk eleget (akár róluk is példát vehetünk), táplálkozzunk egészségesen, mozogjunk – így sokkal jobban fogjuk tudni elviselni a nyomást, és követni a belőle kivezető utat. Amiben segíthetnek barátaink, kollégáink is. Ne szégyelljünk megértést, segítséget kérni tőlük.

HA SZÍVESEN HALLANÁL TÖBBET MUNKAHELYI JÓLLÉTRŐL, ÉRZELMILEG INTELLIGENS CSAPATOK ÉPÍTÉSÉRŐL VAGY A KIÉGÉS MEGELŐZÉSÉRŐL, AKKOR GYERE EL JOBXPERIENCE KONFERENCIÁNKRA!

Azt már tudjuk, hogy fontos a munkavállalói jóllét. Azt is tudjuk, hogy nem a csocsóasztal (fogalomként használva) állítja meg a fluktuációt.  De akkor micsoda? Best practice-ek és együtt gondolkozás a munkavállalói életciklus különböző állomásairól 2019. április 2-án, a Corner Rendezvényközpontban.
Várunk szeretettel, amennyiben munkaadóként Téged is érint a kérdés.

Témáinkból:

- Mit olvass ki (és mit ne) a jelentkezők Facebook adatlapjából, vagy épp lájkjaiból
- Apró, csapat-összekovácsoló jófejségek a munkás hétköznapokban
- Hogyan, milyen (elleshető) eszközökkel inspirálnak a TED-talk-ok?
- Onboarding tippek, trükkök a könnyebb beilleszkedésért
- Megoldások a generációs szakadékok áthidalására
- Megoldások a munkavállalói jóllét fokozására

Részvételi díj:
 
Teljes árú jelentkezés: 43 900 Ft + áfa / fő
Csoportos jelentkezés 3 főtől: 36 900 Ft + áfa / fő

​A jelentkezési lap letöltéséhez kattints ide, majd kitöltve juttasd vissza a szervezőknek a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail címre!

(forrás: Piac&Profit)
hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés
hirdetés