hirdetés
hirdetés

Kutatási eredmény

Az extrovertáltak új típusát azonosították: talán te is ide tartozol?

A Michigani Állami Egyetem pszichológusokból álló kutatócsoportja Jason Huang vezetésével egy új személyiségtípust azonosított, amely az extrovertáltak egy fajtájaként kategorizálható, és „másoktól függő” extrovertáltaknak nevezték el őket – számol be a Psychology Today.

Olyasvalakiről van szó, akire a klasszikus extrovertáltak valamennyi vonása jellemző – vagyis közvetlen, társaságkedvelő és pozitív –, azonban ezek az extrovertált jegyei csak akkor kerülnek előtérbe, amikor olyan emberek társaságában van, akiket barátságosnak tekint, és kényelmes számára a helyzet.

Noha az elképzelés, hogy ilyen emberek léteznek, első hallásra magától értetődőnek tűnik – hiszen mindannyian ismerünk olyan embereket, akik csak a megfelelő körülmények között bújnak ki a csigaházukból –, tudományosan bizonyítani a típus létezését már korántsem volt ilyen egyszerű. Ehhez egy olyan kutatást végeztek, amelyben 83 egyesült államokbeli egyetemistát kértek meg arra, hogy egy három hetes kísérletben vegyenek részt. Első lépésben különböző tesztekkel mérték fel a résztvevők személyiségjellemzőit, így többek közt azt is, hol helyezkednek el az extraverzió-introverzió skálán.

Ezután három héten át napi kétszer léptek kapcsolatba a résztvevőkkel e-mailben, ahol be kellett számolniuk arról, hogy aktuálisan – az e-mailes kérdőív kézhez vételét megelőző egy órában – milyen szociális interakciókban vettek részt. Ha ebben az időszakban kapcsolatba kerültek valakivel, akkor ennek a személynek a barátságosságát és beszélgetési hajlandóságát egy 1-től 7-ig futó skálán kellett értékelniük. Ezután a saját extraverziószintjüket kellett értékelniük, vagyis hogy ők maguk mennyire voltak beszédesek, bátrak és energikusak a nemrég lezajlott beszélgetésben.

Szelektív extraverzió

Nem túl meglepő módon a kutatók úgy találták, hogy a résztvevők extraverziószintje rendszerint akkor emelkedett meg, amikor barátságos beszélgetőpartnerrel találták szembe magukat. Ugyanakkor azt vették észre, hogy van néhány résztvevő, akiknek a viselkedése extrém mértékben függött attól, hogy mennyire mutatott barátságos jegyeket a beszélgetőpartnerük. A kutatók őket „másoktól függő” extrovertáltakként – vagy szelektív extrovertáltakként – azonosították, és kimutatták, hogy ez a csoport különbözik a hagyományos extrovertáltakétól. Rámutattak: a hagyományos extraverzióval szemben ezeknél az embereknél az extraverzió egy dinamikus reakciómintázatként jelenik meg, és nem állandóan van jelen, mint a hagyományos extrovertáltak esetében.

A friss kutatási eredmény hozzásegít minket, hogy jobban rálássunk az egyének extrovertált viselkedésének forrásaira. Tudományos magyarázatot adhat ez például arra a jelenségre is, ha felveszünk valakit a céghez, aki elsőre nagyon introvertáltnak tűnik, később azonban (amint elkezdi jól érezni magát) ennek az ellentétébe csap át, mintha csak kicserélték volna. Az ambivertált személyiségtípustól abban különbözik az újonnan felfedezett típus, hogy a szintén az intro- és extraverzió jegyeit hordozó ambivertáltakkal szemben itt a fent említett egy, külső tényezőn múlik, hogy éppen mennyire mutatják az extraverzió jegyeit, illetve saját maguk kevéssé tudják befolyásolni, hogy mikor melyik „arcukat” mutassák.

(forrás: Psychology Today)
hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!
hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Épülj, hogy építhess! – Alkalmazottpszichológia-tudás a hétköznapokra HR-eseknek, cégvezetőknek, coachoknak! Féléves képzés péntekenként: 10 oktatási nap + 9 konzultációs alkalom! 2021. februártól júliusig!

Ugyan az oltások megérkezésével már valamennyire látszik az alagút vége, ez nem jelenti azt, hogy 2021 még ne a változásokról, a rezilienciáról vagy a rugalmasságról szólna. Mely tulajdonságok mellesleg vírus nélkül is csak előrevisznek. Mit tudnak ehhez hozzátenni a HR szolgáltatók?

A nyitás közeledtével egyre többen már az irodai visszatérést tervezik. Tarts március 25-én velünk, járjuk együtt körbe a különböző hibrid megoldásokat: mit tanultunk, mit engedünk el, mit tartunk meg – minden ami a munkavégzés környezetére vonatkozik.

hirdetés