hirdetés
hirdetés
hirdetés

Munkahelyi konfliktusok pszichológiája

"Kösz, hogy a főnökömet is rácécézted!"

„Persze, eltűnt az email… keressem meg helyetted megint én!” „Nem hiszem el, hogy még erre a munkára sem kaptam egy visszajelzést a főnökömtől!” ; „Megőrülök attól, hogy a saleseket csak a bevétel érdekli és semmi más!” ; „Most komolyan, mit csinál a marketing?!” ; „Miért kell mindenkit elhívni erre a meetingre, egyáltalán miért kell erről meetinget tartani?!” ; „Kösz, hogy a főnökömet is rácécézted!” „XY-nal képtelenség együtt dolgozni!” És még lehetne sorolni azokat a mondatokat, amik a világ összes munkahelyén elhangzanak időről időre. Néha kisebb, néha nagyobb bosszúságok. Ha utóbbi, akkor előbb-utóbb ezek miatt távozunk is a cégtől.

Akár személyes, akár szakmai témáról szól a bosszankodásunk, frusztrálódunk és az érzelmeinkre hat. Bármerre fordulunk: mindenhol tetten érhető a pszichológia a munkahelyünkön. Legyen szó az irodaberendezésről, coachtalálásról vagy konfliktuskezelésről. Ezért gondoltuk fontosnak, hogy erről konferenciát szervezzük. HR és Pszichológia néven hirdettük meg, de bárkinek szól, akit érdekel a pszichológia és emberekkel dolgozik együtt.

Két forró téma: nárcizmus és mindfulness

Ha már pszichológia, biztos mindenkivel gyakran jön szembe ez a két téma: mostanában mindenkinek nárcisztikus a főnöke és szeret elmélyedni, a jelenre fókuszálni. Ami a nárcizmust illeti: rendbetesszük a fogalmakat, dr. Mailáth Nóra klinikai szakpszichológus elmondja, hogy valójában mi jellemző a nárcisztikus emberekre. Dr. Szondy Máté klinikai szakpszichológus, mindfulness szakértő pedig arról mesél majd, hogy szép és jó magunkra és a jelenre fókuszálni, de mit kezdjünk ezzel az iránnyal egy munkahelyen, hogyan használjuk ki az ebben rejlő lehetőségeket.

Mennyit számít néhány tárgy?

Egy építész barátom mondta egyszer, hogy egy rosszul tervezett lakásra akár egy házasság is rámehet. Ha nem is csak a tervezésen múlik egy házasság sorsa, rásegíteni biztos tud, ha még a környezet is megnehezíti két ember együttműködését. Ugyanúgy egy munkahelyen is sokat nyom a latba, hogy milyenek az infrastrukturális lehetőségeink, és átvitt értelemben azt is kifejezi ez, hogy a vezetőség hogy áll ehhez a témához. Dr. Dúll Andrea a környezetpszichológia legismertebb hazai szakértője mesél majd erről bővebben.

Hogy válassz coachot?

Az üzleti élet és pszichológia kapcsolódásának másik színtere például amikor coachot vagy trénert választunk. Ez bárkit, bármilyen beosztásban érinthet, és mivel tengernyi coach ajánlja magát a piacon, nem árt, ha vannak kapaszkodóink, hogy mi alapján válasszunk. F. Várkonyi Zsuzsa, ismert pszichológus ebben segít majd nekünk.

Nálatok van mood manager?

Tilesch Annától pedig azt tudhatjuk meg, hogy mit csinál egy mood manager. Anna pszichológusként mood managerként helyezkedett el egy hazai vállalatnál, amit azóta sem bánt meg. A munkája változatos, és ami nagyon fontos: örömet okoz másoknak. Erről a munkáról fog mesélni a konferencián, akár konkrét tippeket is adva, hogy hogyan lehet tudatosan javítani a közhangulatot egy cégnél.

És így tovább. Még sorolhatnánk az izgalmas témák sorát, úgymint például az időgazdálkodás pszichológiája, a jó konfliktuskezelés módja, vagy épp az álláshirdetések mögött lévő neuropszichológia, inkább azt javasoljuk, hogy gyere el, mert ez az a konferencia, amit sajnálni fogsz, ha lemaradsz róla.

Program:

8.30 - 8.50 Regisztráció

9.00 - 9.30
Hogy válassz coachot vagy trénert egy felhígult piacon?

F. Várkonyi Zsuzsa, klinikai szakpszichológus
Sok hr-es feladata coachot/trénert javasolni a kollegáknak. Mi alapján tegye ezt? Hol a pszichológia és a coaching határa, amivel sok coach nincs tisztában? Mire figyeljünk?

9.35 - 10.00
Tárgyak, színek, elrendezés, irodahasználati policy - tényleg sokat számít?

Dr. Dúll Andrea, környezetpszichológus
A környezetpszichológia szerint mennyit számít a csapat együttműködésében és hangulatában az iroda elrendezése? Ezen belül, mik a kritikus tényezők?

10.05 - 10.25
Mit csinál egy mood manager? - A munkahelyi jóllét pszichológus szemmel
Tilesch Anna, pszichológus, mood manager

Melyek azok az apró gesztusok, melyek számítanak a munkahelyi jóllét létrejöttében? Hogyan alakítsuk ezeket tudatosan?

10.30 - 11.00
Nárcizmus a gyakorlatban - honnan ismerhetjük fel a munkahelyen és hogyan viszonyuljunk hozzá?
Dr. Maliáth Nóra, klinikai szakpszichológus

Mi a nárcizmus? Milyen típusai vannak? Hogy ismerjük fel? És főleg, mit kezdjünk vele, ha véletlen egy munkahelyen kerülünk szembe egy nárcisztikus vezetővel vagy kollegával?

11.00 - 11.05
Szponzor előadás
Agócs Erika, Happy Head

11.00 - 11.25 Kávészünet

11.25 - 11.55
Hatékony kommunikációs technikák konfliktus esetén
dr. Lisznyai Sándor, klinikai szakpszichológus, tanácsadó
Mi van, ha egy hr-es mediátor szerepbe kerül? Hogyan lehet a cégen belüli nyílt, vagy felszín alatti konfliktusokat észrevenni és hatékonyan kezelni?

12.00 - 12.25
A kiégésről másképp! Előzd meg, vedd észre, használd fel!

Kovács Papp Péter, coach, ACC
Kovács Papp Péter évek óta orvosoknak és nővéreknek tart kiégést megelőző illetve kezelő tréninget. Tapasztalatai szerint a kiégés észrevehető, megelőzhető és vissza is fordítható, ha szakértő szemmel fel tudjuk fedezni a jeleket időben. Előadásával a szakértői szem elsajátításában segíti a hr-eseket.

12.30 - 12.55
Néhány gyakori ok irracionális döntéseink mögött: HR-es torzítások és heurisztikák
Szászi Barnabás Ph.D, Partner at Webuni, Head of Behavioral Insight Unit at ELTE Decision Lab
Az agyunk törvényszerűen becsap minket időnként, és nincs ez másképp kiválasztásnál sem. Miért fontos, hogy hr-esként tisztában legyünk ezekkel a torzító hatásokkal?

13.00 - 14.00 Ebédszünet

14.00 - 14.20
Hasznos-e a mindfulness vállalati szinten? Mikor és miben segíthet? És miben nem?

dr. Szondy Máté, klinikai szakpszichológus, mindfulness oktató
Azt már tudjuk, hogy fontos a jelenre fókuszálni, a meditáció jó stresszoldó, már mindenki hallott a mindfulness jótékony hatásáról. De hogy építsük ezt be egy cég hétköznapjaiba?

14.25 - 14.45
A bizalom és a pszichológiai biztonság jelentősége a fluktuációban

Toldi Zsuzsanna, Aquilone Training Kft., szervezetfejlesztő, ügyvezető
Ezúttal arról kérdeztük a fiatalokat, hogy miért maradnak évekig egy vállalatnál, amikor az manapság már nem divat köreikben. A kutatásokból kiderült: a pszichológiai biztonság az elsődleges ott tartó tényező. Tulajdonképpen mi is ez, és főleg, hogyan érhető el egy cégnél? Sokszor apróságokon múlnak nagy döntések.

14.50 - 15.10
Az álláshirdetések pszichológiája - hogyan hirdess, hogy megdobbantsd a szívét?

Földi Miklós Dániel, reklám- és neuropszichológus
Szövegírási, motivációs és figyelemfelketési technikák a munkaerőpiaci közöny ellen.

15.15 - 15.35
Előadás egyeztetés alatt

15.40 - 16.05
Van értelme az időgazdálkodásnak? - Gyakorlati kitekintő előadás
Limpár Imre tanácsadó szakpszichológus, tréner

Mit ígérnek az időgazdálkodási megoldások általában, mik a bukkanói, és hol kezdődik valójában az időgazdálkodási kérdés.

16.05 - 16.15 Konferencia zárása

Részvételi díj:
Teljes árú jegy: 43 900 Ft+áfa/fő
Csoportos jelentkezés 3 főtől: 36 900 Ft+áfa/fő

A jelentkezési lap a képre kattintva tölthető le:
Letöltöm a jelentkezési lapot!

Időpont: 2018. november 29.
Helyszín: Hatszín Teátrum (1066 Budapest, Jókai utca 6.)
Kontakt: Matiszkó Kitti,  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , 06 1 430 4570

 

hirdetés

Címkék

IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

A HRKOMM Award célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Pontszerzés a PR Toplistán! Nevezési határidő: 2019. augusztus 30.

Hogyan győzhető le az időstressz? Energiamenedzsment 4 lépésben. A szeptember 6-i tanfolyam során rövid, közös mindfulness gyakorlást tartunk, amit aztán beépíthetsz a hétköznapjaidba.

Toborzási kampányok létrehozása és eredményes működtetése a LinkedIn-en: gyakorlati workshop szeptember 12-én, limitált létszámmal.

Az Üzlet és Pszichológia és a hrpwr.hu ismét bemutatja a nagy sikerű „kékgalléros” konferenciát! Kékgalléros HR kihívások 3.0 szakmai konferencia szeptember 26-án.

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Gyere el „Kreatív álláshirdetés” workshopunkra október 9-én! Előadó: Földi Miklós Dániel reklám- és neuropszichológus

Zöld marketing és kommunikáció Itt a zöldár! A tudatos fogyasztók már átlátnak a greenwashingon, de mi jön ezután? Save the date: 2019.10.10.

hirdetés