hirdetés
hirdetés

Checklist

5+1 jel, melyek ha igazak rád, nem vagy nárcisztikus

Remélhetőleg ez nem egy olyan kérdés, amit a legtöbbünk feltesz magának, de manapság annyit hallunk a nárcisztikus emberek működéséről, hogy olykor elbizonytalanodhatunk: vannak-e olyan vonásaink, melyek a nárcizmussal rímelnek? 

A nárcisztikus személyiségzavar egy olyan mentális egészségi állapot, amelyet extrém mértékű önfókusz jellemez, párosulva azzal, hogy ezek a személyek mások érzéseit gyakran figyelmen kívül hagyják. A nárcizmus azonban nem fekete-fehér – ahogy a többi személyiségzavar sem – ezért nem szabad egyből diagnózist felállítani. 

Most nézzünk egy olyan listát, amely fordított logika mentén működik. Következzen 5+1 jel, melyek ha igazak rád, valószínűleg nem vagy nárcisztikus:

1.     Fontos számodra, hogy minél többet tudj a kapcsolatokról és ennek érdekében tájékozódsz is.

Veszekedsz a főnököddel vagy a pároddal és ezután gondolkodsz azon, mi is történt pontosan, kikéred mások véleményét is, hogy bővítsd a perspektívádat. Szeretnéd megérteni, hogy a másik mit érez, hogyan működik, mivel bántottad meg (ha ez történt). Egy nárcisztikus ezzel szemben úgy érzi ezekben a szituációkban, hogy nem hibázott – a probléma a másikkal van. Ők rendben vannak, neked van szükséged segítségre.

2.     Mersz segítséget kérni, ha arra van szükséged.

Ha úgy érzed, elakadtál, segítséget kérsz. Egy nárcisztikust általában nehéz terápiához juttatni, ott tartani meg még inkább: amint lehull a maszk és a terapeuta felfedi a probléma forrását, már menekülnek is. Szeretnék fenntartani annak a látszatát, hogy minden rendben van velük, a hibáikat és a gyengeségeiket figyelmen kívül hagyják, nem hajlandók dolgozni velük.

3.     Nincs hátrányos kapcsolatok tömege mögötted. 

Természetes, hogy attól függően, hogy hány éves vagy, voltak kapcsolataid, melyek nem működtek. Ám a nárcisztikusok mindig ugyanabba a folyóba lépnek: nem tudnak igazán szeretni, folyamatos csodálatot igényelnek, képtelenek intim kapcsolatokat hosszabb távon fenntartani. Munkahelyi és baráti kapcsolataikban ez hasonlóképp jelenik meg. 

4.     Megvisel az emberi kapcsolatok elveszítése.

Egy szakítás gyakran ugyanazokat a tüneteket hívja elő, akár egy gyászfolyamat. Gyakori az önmagunk hibáztatása („Mit rontottam el?”, „Mit lehetett volna másképp csinálni?”), a félelem, hogy valahol belebotlunk az exünkbe stb. A nárcisztikusak önmagukban folyamatosan bizonytalanok (ezért kell a számtalan megerősítés, csodálat), így egy emberi kapcsolat felbomlása után kétféle mintázat jellemző rájuk a leggyakrabban: hamis boldogságot éreznek, mert továbbálltak valaki mással vagy haragszanak, amiért a másik fél vetett véget ennek. 

5.     Képes vagy bocsánatot kérni.

Ha volt már nárcisztikussal kapcsolatod, akkor valószínűleg ismerős a helyzet, hogy végül mindig neked kell bocsánatot kérned, hiszen ő ezt nem tudja megtenni... 

5+1. Olvasod ezt a cikket.

A nárcisztikusok ugyanis nem olvasnak a nárcizmusról. Viccelsz?! Hiszen ők úgy tökéletesek, ahogy vannak! És természetesen jelenleg is valami sokkal jobb dolguk van...

Novák Dóra, online szerkesztő, újságíró
a szerző cikkei

(forrás: Medium)
hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!
hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Idén a Nagy Kreatív Hét teljesen biztonságosan, online stream formájában érkezik, ráadásul stúdióminőségben! Érdekel? Akkor ne hagyd ki! Jelentkezz!

2 x 1,5 órás tréningünket HR-szakembereknek, vezetőknek ajánljuk, akiknek feladata, hogy önmagukat is eddzék a változásokra, és tovább is tudják adni ezt a tudást. Oktató: Cser Alexandra, trainer partner. Időpont: október 2. péntek délután

SAVE THE DATE - 2020. október 21. Te mennyire ismered az embert? És hogyan tudsz neki még többet, még több csatornán eladni? Teszi fel a fő kérdéseket a konferencia, melyekre igyekszünk válaszokat találni, garantáltan túllépve a közhelyeken, néhány előadásban a pszichológia segítségével.

Jelentkezzetek új versenyünkre, hogy megmutassátok, a CSR-ral valóban lehet jót tenni! Bármilyen Magyarországon tevékenykedő vállalat jelentkezhet. Nevezési határidő: 2020. november 6.

Az Üzlet és Pszichológia/HRPWR.HU, a Kreatív és a Brandfizz bemutatja: a Nagy Employer Branding Napot! - A digitális az új normális? Legyél nyolckarú HR SHIVA 1 nap alatt!

hirdetés