hirdetés
hirdetés

Jóllét számokban

Tudja, kik mennek a legtöbbször táppénzre?

Azt mindenki tudja, hogy megéri a dolgozók jóllétével foglalkozni. De azt talán nem tudták még ilyen egyértelműen, hogy mennyire megéri!

A Gallup Intézet kutatásai szerint azon elégedett munkavállalók, akiknek a jólléti pontszámai is magasak, 30 százalékkal kisebb valószínűséggel hiányoznak betegség miatt az elkövetkezendő egy hónapban azokhoz képest, akik bár elkötelezettek, de a jóllétük értékei alacsonyak. Éves szinten pedig 70 százalékkal kevesebb a táppénzes napjaik száma.

A Gallup Intézet a jóllét-indexben 5 tényezőt vizsgál a megkérdezettek munkavállalóknál: (1) vannak céljai, szereti, amit csinál (2) szociális jólléte, megfelelő kapcsolatokkal rendelkezik (3) anyagi biztonságban van (4) a közösség, a környék, a lakhelye megfelelő (5) fizikailag jól van, egészséges, energikus.

Az elkötelezett és jól lévő alkalmazottak a fentieken túl:

-          42 százalékkal nagyobb valószínűséggel értékelik az egész életüket nagyon jónak

-          27 százalékkal nagyobb valószínűséggel nyújtanak kiváló teljesítményt a munkahelyükön

-          45 százalékkal nagyobb valószínűséggel képesek változások idején nagyfokú alkalmazkodásra, rugalmasságra

-          37 százalékkal nagyobb valószínűséggel térnek vissza a munkába teljesen felépülve betegség vagy sérülés után (nem jellemzi őket a presenteeism)

-          59 százalékkal kisebb valószínűséggel keresnek új állást az elkövetkezendő egy évben

-          18 százalékkal kisebb valószínűséggel hagyják el a céget egy éven belül

-          19 százalékkal nagyobb valószínűséggel végeztek túlmunkát a vállalatnak az elmúlt egy hónapban.

Egy jól működő egészség- vagy mozgásprogrammal az elköteleződés és a jóllét is növelhető.

Egy angol kutatás szerint az a munkavállaló, aki úgy érzékeli, hogy a munkaadója törődik az egészségével és a jóllétével, 38 százalékkal elkötelezettebb lesz, mint az, aki úgy érzékeli, hogy ez a faktor nincs meg; 28 százalékkal nagyobb valószínűséggel ajánlja barátainak, ismerőseinek is a cégét, valamint 18 százalékkal nagyobb a valószínűsége, hogy extra munkát vállal. Ismételten csak az a konklúzióm, hogy megéri a munkavállalók egészségébe fektetni!

dr. Szabó Ágnes, egyetemi adjunktus, Budapesti Corvinus Egyetem; Legfittebb Munkahely Program külső szakértője
a szerző cikkei

hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!
hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Ugyan az oltások megérkezésével már valamennyire látszik az alagút vége, ez nem jelenti azt, hogy 2021 még ne a változásokról, a rezilienciáról vagy a rugalmasságról szólna. Mely tulajdonságok mellesleg vírus nélkül is csak előrevisznek. Mit tudnak ehhez hozzátenni a HR szolgáltatók?

A nyitás közeledtével egyre többen már az irodai visszatérést tervezik. Tarts március 25-én velünk, járjuk együtt körbe a különböző hibrid megoldásokat: mit tanultunk, mit engedünk el, mit tartunk meg – minden ami a munkavégzés környezetére vonatkozik.

hirdetés