hirdetés
hirdetés
hirdetés

Munkahelyi jóllét

ROI helyett VOI-t mérj!

A Buck Consultants kutatásai szerint a világ munkaadóinak 74 százaléka úgy gondolja, hogy a munkahelyi jóllét kulcsfontosságú elem a munkavállalók megtartásában, teljesítményében, összességében a munkavállalói értékteremtésben. Ezért világszerte egyre több vállalatnál foglalkoznak munkahelyi egészségfejlesztéssel.

A Virgin Pulse – egy nemzetközi tudósokból és kutatókból álló csoport – szerint a következő trendek lesznek jellemzőek a munkahelyi egészségfejlesztés területén a jövőben:

  1. Az alkalmazottak egyre nagyobb szerepet kapnak a programok tervezésében, megvalósításában, fejlesztésében, a személyes felelősségvállalás fokozódik.
  2. A munkavállalók egyedi igényeire, vágyaira való odafigyelés egyre inkább megvalósul.
  3. Növekszik a munkahelyi kapcsolatok, interakciók fontossága a szemléletformálásban, az egészségtudatos viselkedés kialakításában, erősödik a véleményvezérek jelentősége.
  4. A hordozható eszközök és más mérőeszközök használata egyre inkább jellemzővé válik (egy kiváló mobilapplikációs magyar kezdeményezés a Fitpuli)
  5. ROI (return on investment) helyett a VOI (value of investment), azaz a befektetés értékének tágabb értelmezése nyer teret. Egyre elfogadottabb, hogy az egészségprogram által létrehozott értékek nem mindegyike mérhető tisztán pénzben (mint pl. az elégedettség, az elkötelezettség, a lojalitás, az együttműködés, a rugalmasság, a morál, a tehetségek vonzása, megtartása), ugyanakkor ezen tényezők nagyon fontosak az összvállalati értékteremtésben.

Bár hazánkba még nem biztos, hogy teljes mértékben elértek ezek a trendek a tengerentúlról, de ezekre a tényezőkre mindenképp érdemes figyelniük a magyar HR-eseknek, egészségfejlesztőknek is, ha a munkavállalóik jóllétét szeretnék növelni különböző programokkal.

dr. Szabó Ágnes, egyetemi adjunktus, Budapesti Corvinus Egyetem; Legfittebb Munkahely Program külső szakértője
a szerző cikkei

hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Pontszerzés a Pr Toplistán! Nevezési határidő: augusztus 31.

Business to business kommunikációs verseny, melyre az elmúlt év legjobb B2B kommunikációs megoldásaival jelentkezhetnek ügynökségek, a megbízói oldal képviselői, szolgáltatók és médiumok. Nevezési határidő:09.07.

Workshop Content+Marketing Award kiemelkedő kampányainak bemutatására szeptember 12-én.

Ismét HR konferencia: ez alkalommal a kékgalléros kihívásokat vesszük górcső alá. Save the date: szeptember 20.

Tervezzük meg együtt a munkavállalód élményét! Időpont: szeptember 28.

A verseny célja, hogy megtaláljuk a legjobb hazai PR-projekteket és ügynökségeket, valamint hogy a PR kiemelt kommunikációs szerepét tudatosítsuk. Nevezési határidő: október 5.

Coaching eszközök a gyakorlatban hr-eseknek, coaching szemléletű vezetőknek és coachoknak. Időpont: október 11., 09.00 - 16.00

Részletes program hamarosan! 2018. november 15.

hirdetés