hirdetés
hirdetés
hirdetés

Blogajánló

Miért megy el egy elégedett munkatárs?

Munkatársak jönnek, munkatársak mennek. Akik nem tudnak kijönni a csapattal, akik nem igazán érzik magukénak a céget, felmondanak. De mi van azokkal, akik tényleg jól csinálják, amit csinálnak és szeretik is a munkájukat, mégis otthagyják a céget?

 Az elégedett dolgozók felmondásának négy gyakori oka van. Lássuk, melyek ezek: 

1. Közös célok hiánya

Még a legjobbak is hamar motiválatlanná válhatnak egy olyan környezetben, ahol úgy érzik, hogy csak a vezetőség céljaiért dolgoznak. Szuper, ha egy cég nagy profitot realizál az év végén, de ha ez az összeg teljes egészében a tulajdonos jachtjára fordítódik… akkor még a legjobban dolgozó munkatársak is hitüket vesztik.

Az alkalmazottak csak közösen elfogadott célok esetén érzik azt, hogy tényleg megéri dolgozniuk. Ellenkező esetben úgy tűnhet számukra, hogy ők csak egy kis csavarként funkcionálnak a rendszerben, amelynek a feladata, hogy a vezetőség boldogulását elősegítse. Hosszú távon ez az érzés elkedvetleníti és motiválatlanná teszi a munkatársakat, akik valószínűleg ott is hagyják a céget.

2. Stagnálás

Nagyon gyakori, hogy egy cég legjobb dolgozói azért állnak tovább, mert úgy érzik nem tudnak előrelépni. Ennek legfőbb oka a vállalati hierarchiából eredeztethető. Számtalan cégnél csak lassan lehet felfelé haladni a ranglétrán – ha egyáltalán lehet. Az ember nem szeretne hosszú évekig ugyanabban a pozícióban üldögélni, főleg ha eközben azt látja, hogy ő ennél sokkal többre lenne képes. Ezért mennek el dolgozók, akik új és nagyobb kihívásokra vágynak. Lehetőleg minél hamarabb.

3. Az elismerés hiánya

Kiválóan dolgozol, kiemelkedő teljesítményt raksz le az asztalra és úgy tűnik, hogy te vagy a céged egyik legragyogóbb csillaga. De van egy kis bökkenő: a főnököd magasról tesz rád. Nem ismeri el a munkádat, semmiféle dicséretet nem kapsz tőle. Állandóan a negatív dolgokat vágja a fejedhez, és lassan kezd teli lenni a hócipőd – gyakori történet a mai világban.

Az elismerés hiánya fáj. Főleg akkor, ha tényleg jól teljesít az ember. Mindenkinek szüksége van elismerésre. Ha nem kapja meg, akkor inkább tovább áll. Hasonlóan kiemelkedő teljesítményt egy hasonló munkakörben máshol is fel tud mutatni, és azért még elismerést is fog kapni.

4. Stressz és túlterheltség

Talán semmi nem tesz tönkre jobban egy munkatársat, mint a mérhetetlenül nagy mennyiségű munka és az ezzel járó stressz. Még a legjobb munkatársat is nagyon hamar megtörheti a folyamatos erőltetett menet. Ami még rosszabb, hogy gyakran éppen a legjobb munkatársakat terhelik a legjobban a vezetők, hiszen bennük látják az adott helyzet megoldását.

A folyamatos stresszt és túlterheltséget csak nagyon kevesen képesek hosszú távon is elviselni úgy, hogy ne akarják otthagyni az aktuális munkahelyüket. Valószínűleg a kiemelkedő teljesítményükkel amúgy is könnyedén találnak az aktuálisnál jobb munkahelyet.

 

Forrás: thebusiness.blog.hu

hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Magyarország egyik legrangosabb kreatív reklámversenye! A verseny shortlistesei és a díjazottjai pontokat szereznek az M+Listán! Nevezési határidő: március 8.

PR workshop a Prizma Kreatív PR Díj kiemelkedő kampányainak bemutatására március 12-én!

Március 13-án ismét megrendezzük néhány órás Facebook, Instagram workshopunkat, ahol gép előtt, az oktatóval együtt, a saját accountunkra belépve közösen végigvesszük, hogy adjunk fel hirdetést.

Onboard - offboard a szállodaipar területén Félnapos konferencia a hazai szállodaipar HR-esei számára toborzás és megtartás témában. Tippek, tanácsok, praktikus tudás. Dátum: 2019.03.18.

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Gyere el „Kreatív álláshirdetés” workshopunkra március 22-én! Előadó: Földi Miklós Dániel reklám- és neuropszichológus

JobXperience – HR konferencia a még jobb hangulatú munkahelyekért. Időpont: Április 02. 09:00

Konferencia az influencerek helyes bevetéséről, velük való gyümölcsöző kapcsolat kialakításáról, konzekvens imázsépítésről, hatékony eladásösztönzésről, saját tartalmak gyártásáról, külföldiek adaptálásáról április 4-én!

hirdetés