hirdetés
hirdetés
hirdetés

Toxikus munkahely

Mérgező szervezeti tényezők, amik miatt a munkavállalók fejvesztve menekülnek

A munkavállalók rendszerint akkor szoktak felmondani, amikor már van új helyük, de néha annyira taszítja őket a munkahelyük, hogy azonnal dobbantanak. Miért? A Joblist egy felmérés erejéig utánajárt, mi a helyzet. Arra jutottak, hogy leginkább 5 tényező vezet kétségbeesett meneküléshez.

#1 A menedzserek nem oldják meg a problémákat, amiket jelentettek nekik (a válaszadók 48,1 %-a)

A vállalat működése során számtalan megoldandó probléma merül fel, ha ezekre nem figyelnek oda, akadozni fog a munka, és a dolgozók végtelenül frusztráltak lesznek. A munkatársakat meg kell hallgatni, amit mondanak, komolyan kell venni, az akadályokat el kell hárítani. Ha mindez elmarad, a csalódott munkatárs veszi a kalapját.  

#2 Nem megfelelő a vállalati kultúra (45,8%)

Vagy az a helyzet, hogy a vállalati kultúra nem olyan, amilyenre az álláshirdetés és az -interjú alapján és következtetni lehetett, vagy a HR-es hibázott, és úgy vette fel a dolgozót, hogy nem győződött meg arról, passzol-e majd a helyi viszonyok közé.

#3 Pocsék menedzserek (43,9%)

A Gallup It’s the Manager című könyvének fő tézise, hogy a menedzserek minősége egy cég hosszú távú sikerének záloga. Ennek fényében különösen furcsa, milyen sok cég engedi meg magának azt a luxust, hogy hagyja, hogy pocsék menedzserek keserítsék meg a dolgozók életét.

#4 Mérgező vállalati környezet (36,9%)

Általános rossz hangulat, senki nem mer őszintén beszélni a problémákról – különösen nem a menedzserekkel –, csak bizonyos kitüntetett munkatársakat léptetnek elő, látszólag bátorítják, valójában büntetik a kockázatvállaló magatartást.  

#5 Nem becsülik meg a dolgozót (36%)

Ez a legkönnyebben orvosolható probléma, mert csupán olyan menedzserekre van szükség, akik odafigyelnek a beosztottaikra. Gyakran kell dicsérni (de nem szabad túlzásba vinni), személyre szabottan és ügyelvén arra, hogy szívből jövő legyen az elismerés. 

Az eredeti, teljes cikk itt érhető el.

(forrás: Karrier Plusz)
hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Az Üzlet és Pszichológia és a hrpwr.hu ismét bemutatja a nagy sikerű „kékgalléros” konferenciát! Kékgalléros HR kihívások 3.0 szakmai konferencia szeptember 26-án.

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Gyere el „Kreatív álláshirdetés” workshopunkra október 9-én! Előadó: Földi Miklós Dániel reklám- és neuropszichológus

Zöld marketing és kommunikáció Itt a zöldár! A tudatos fogyasztók már átlátnak a greenwashingon, de mi jön ezután? Save the date: 2019.10.10.

Hogyan győzhető le az időstressz? Energiamenedzsment 4 lépésben. A december 13-i tanfolyam során rövid, közös mindfulness gyakorlást tartunk, amit aztán beépíthetsz a hétköznapjaidba.

Toborzás/kiválasztás konferencia DEMO-túrával egybekötve november 5-én. Az előadások hosszabb szünetében a kiállítók a gyakorlatban is bemutatják megoldásaikat.

hirdetés