hirdetés
hirdetés

Toxikus munkahely

Mérgező szervezeti tényezők, amik miatt a munkavállalók fejvesztve menekülnek

A munkavállalók rendszerint akkor szoktak felmondani, amikor már van új helyük, de néha annyira taszítja őket a munkahelyük, hogy azonnal dobbantanak. Miért? A Joblist egy felmérés erejéig utánajárt, mi a helyzet. Arra jutottak, hogy leginkább 5 tényező vezet kétségbeesett meneküléshez.

#1 A menedzserek nem oldják meg a problémákat, amiket jelentettek nekik (a válaszadók 48,1 %-a)

A vállalat működése során számtalan megoldandó probléma merül fel, ha ezekre nem figyelnek oda, akadozni fog a munka, és a dolgozók végtelenül frusztráltak lesznek. A munkatársakat meg kell hallgatni, amit mondanak, komolyan kell venni, az akadályokat el kell hárítani. Ha mindez elmarad, a csalódott munkatárs veszi a kalapját.  

#2 Nem megfelelő a vállalati kultúra (45,8%)

Vagy az a helyzet, hogy a vállalati kultúra nem olyan, amilyenre az álláshirdetés és az -interjú alapján és következtetni lehetett, vagy a HR-es hibázott, és úgy vette fel a dolgozót, hogy nem győződött meg arról, passzol-e majd a helyi viszonyok közé.

#3 Pocsék menedzserek (43,9%)

A Gallup It’s the Manager című könyvének fő tézise, hogy a menedzserek minősége egy cég hosszú távú sikerének záloga. Ennek fényében különösen furcsa, milyen sok cég engedi meg magának azt a luxust, hogy hagyja, hogy pocsék menedzserek keserítsék meg a dolgozók életét.

#4 Mérgező vállalati környezet (36,9%)

Általános rossz hangulat, senki nem mer őszintén beszélni a problémákról – különösen nem a menedzserekkel –, csak bizonyos kitüntetett munkatársakat léptetnek elő, látszólag bátorítják, valójában büntetik a kockázatvállaló magatartást.  

#5 Nem becsülik meg a dolgozót (36%)

Ez a legkönnyebben orvosolható probléma, mert csupán olyan menedzserekre van szükség, akik odafigyelnek a beosztottaikra. Gyakran kell dicsérni (de nem szabad túlzásba vinni), személyre szabottan és ügyelvén arra, hogy szívből jövő legyen az elismerés. 

Az eredeti, teljes cikk itt érhető el.

(forrás: Karrier Plusz)
hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Tarts velünk szeptember 10-én online, a „Kreatív álláshirdetés” workshopon! Előadó: Földi Miklós Dániel, reklám- és neuropszichológus Minden résztvevőnek exkluzív ajándék: ingyen hirdetési lehetőség, ingyen szövegezés

A HRKOMM Award célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Pontszerzés a PR Toplistán! Nevezési határidő: 2020. szeptember 4.

Jelentkezzetek új versenyünkre, hogy megmutassátok, a CSR-ral valóban lehet jót tenni! Bármilyen Magyarországon tevékenykedő vállalat jelentkezhet. Nevezési határidő: 2020. november 6.

hirdetés