hirdetés
hirdetés
hirdetés

Dorombolás az irodában

Macskamániások, figyelem! Jönnek a macskabarát munkahelyek!

Arról már rengeteget cikkeztünk, miért jó, ha egy munkahely ajtaja nyitva áll a négylábú munkatársak előtt. A legtöbbször ilyenkor csak a kutyákra gondolunk, pedig manapság már léteznek macskabarát munkahelyek is. Ilyen például a tokiói Ferray Corporation, ahol az állományt kilenc hivatásos irodai macska gazdagítja.

A kilenc bundást egy menhelyről fogadta örökbe a cég, azzal a céllal, hogy így növelje a dolgozók produktivitását és jóllétét. Tokió zsúfolt metropoliszában a helyhiány miatt a legtöbb lakásban tilos állatot tartani, így a macskabarátok egyéb helyeken találkozhatnak kedvenceikkel, például cat cafékban (az olyan kávézókból, amikben macskák doromboló társasága mellett fogyaszthatjuk el a kávénkat, már Budapesten is egyre több van! – a szerk.)

A cég vezetője, valamint a munkatársak is élvezik az új jövevények társaságát. Mióta a kilenc cica munkába állt, érezhetően megnőtt a munkatársak közötti kommunikáció. A macskák jelenléte, és simogatása stresszoldó hatással bír az egyénekre, emellett pedig kommunikációs hidat is teremt a munkatársak között, akik beszélgetésbe elegyedhetnek, miközben közösen simogatják a cicákat.

Vajon hogy érzik magukat az új munkahelyükön a cirmosok?

Bár a macskák véleményét nehezebb kikérni a rendhagyó irodai összetétellel kapcsolatban, látszólag ők is élvezik az új környezetüket. Ennek érdekében természetesen mindent megtesznek a cég dolgozói: kiságyakkal, játékokkal és jutalomfalatokkal igyekeznek a cicák kedvében járni.

Ugyanakkor akadnak kisebb-nagyobb „balesetek” is. Ahogyan a cicák többsége, az irodai macskák is élvezettel rágcsálják a kábeleket, telepednek le a nyomtató vagy a billentyűzet tetején, vagy épp élesítik a karmaikat a bútorok szélén. Ugyanakkor, a Ferray Corporation dolgozói szerint teljesen megéri ezeket a kellemetleségeket elviselni a macskák nonstop jelenlétéért cserébe.

A vállalat állatbarát stratégiája egyéb területeken is megmutatkozik. Minden ott dolgozót arra bátorítanak, hogy hozzák magukkal a saját kiskedvenceiket a munkába, azokat, akik pedig örökbe fogadnak egy macskát miközben a vállalatnál dolgoznak, negyvenkét dolláros havi bónusszal ajándékozzák meg.

Sas Eszter Krisztina, online szerkesztő/újságíró
a szerző cikkei

(forrás: People)
hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Magyarország egyik legrangosabb kreatív reklámversenye! A verseny shortlistesei és a díjazottjai pontokat szereznek az M+Listán! Nevezési határidő: március 8.

PR workshop a Prizma Kreatív PR Díj kiemelkedő kampányainak bemutatására március 12-én!

Március 13-án ismét megrendezzük néhány órás Facebook, Instagram workshopunkat, ahol gép előtt, az oktatóval együtt, a saját accountunkra belépve közösen végigvesszük, hogy adjunk fel hirdetést.

Onboard - offboard a szállodaipar területén Félnapos konferencia a hazai szállodaipar HR-esei számára toborzás és megtartás témában. Tippek, tanácsok, praktikus tudás. Dátum: 2019.03.18.

JobXperience – HR konferencia a még jobb hangulatú munkahelyekért. Időpont: Április 02. 09:00

Konferencia az influencerek helyes bevetéséről, velük való gyümölcsöző kapcsolat kialakításáról, konzekvens imázsépítésről, hatékony eladásösztönzésről, saját tartalmak gyártásáról, külföldiek adaptálásáról április 4-én!

hirdetés