hirdetés
hirdetés
hirdetés

Dorombolás az irodában

Macskamániások, figyelem! Jönnek a macskabarát munkahelyek!

Arról már rengeteget cikkeztünk, miért jó, ha egy munkahely ajtaja nyitva áll a négylábú munkatársak előtt. A legtöbbször ilyenkor csak a kutyákra gondolunk, pedig manapság már léteznek macskabarát munkahelyek is. Ilyen például a tokiói Ferray Corporation, ahol az állományt kilenc hivatásos irodai macska gazdagítja.

A kilenc bundást egy menhelyről fogadta örökbe a cég, azzal a céllal, hogy így növelje a dolgozók produktivitását és jóllétét. Tokió zsúfolt metropoliszában a helyhiány miatt a legtöbb lakásban tilos állatot tartani, így a macskabarátok egyéb helyeken találkozhatnak kedvenceikkel, például cat cafékban (az olyan kávézókból, amikben macskák doromboló társasága mellett fogyaszthatjuk el a kávénkat, már Budapesten is egyre több van! – a szerk.)

A cég vezetője, valamint a munkatársak is élvezik az új jövevények társaságát. Mióta a kilenc cica munkába állt, érezhetően megnőtt a munkatársak közötti kommunikáció. A macskák jelenléte, és simogatása stresszoldó hatással bír az egyénekre, emellett pedig kommunikációs hidat is teremt a munkatársak között, akik beszélgetésbe elegyedhetnek, miközben közösen simogatják a cicákat.

Vajon hogy érzik magukat az új munkahelyükön a cirmosok?

Bár a macskák véleményét nehezebb kikérni a rendhagyó irodai összetétellel kapcsolatban, látszólag ők is élvezik az új környezetüket. Ennek érdekében természetesen mindent megtesznek a cég dolgozói: kiságyakkal, játékokkal és jutalomfalatokkal igyekeznek a cicák kedvében járni.

Ugyanakkor akadnak kisebb-nagyobb „balesetek” is. Ahogyan a cicák többsége, az irodai macskák is élvezettel rágcsálják a kábeleket, telepednek le a nyomtató vagy a billentyűzet tetején, vagy épp élesítik a karmaikat a bútorok szélén. Ugyanakkor, a Ferray Corporation dolgozói szerint teljesen megéri ezeket a kellemetleségeket elviselni a macskák nonstop jelenlétéért cserébe.

A vállalat állatbarát stratégiája egyéb területeken is megmutatkozik. Minden ott dolgozót arra bátorítanak, hogy hozzák magukkal a saját kiskedvenceiket a munkába, azokat, akik pedig örökbe fogadnak egy macskát miközben a vállalatnál dolgoznak, negyvenkét dolláros havi bónusszal ajándékozzák meg.

Sas Eszter Krisztina, online szerkesztő/újságíró
a szerző cikkei

(forrás: People)
hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Nyerő SSC people-management stratégiák. Fluktuációcsökkentő minikonferencia június 7-én.

Idén is Sales&Pszichológia konferencia. Foglald le helyed most! 2019.05.28.

Toborzási kampányok létrehozása és eredményes működtetése a LinkedIn-en: gyakorlati workshop június 6-án, limitált létszámmal.

Burnout - Ismerd fel, ismerd meg és lábalj ki belőle Csatlós Csillával június 12-én!

hirdetés