hirdetés
hirdetés

A megbecsülés magasiskolája

Egy ingatlancég 10 millió dollár értékű bónuszt osztott ki munkatársainak a karácsonyi partyn

Egy marylandi ingatlancég a karácsonyi bulin piros borítékokat osztott szét a munkavállalói között. A St. John Properties 198 dolgozója ekkor még nem sejthette, hogy átlagosan 50.000 dollárnyi (azaz 15 millió forint) bónusz lapul a borítékokban.

A dolgozók azt nyilatkozták, hogy szóhoz sem jutottak, nincsenek érzelmek, melyek leírják, mit éreztek a boríték kinyitásakor. „Valószínűleg ez megváltoztatja az életemet” - mondta egy dolgozó. 

A St. John Properties vezetője elmondta a CNN-nek, hogy 14 év alatt a vállalat megduplázta ingatlanfejlesztési célját, és ezt szerették volna megköszönni a dolgozóknak. Mindenkinek aszerint lett kiosztva a bónusz, hogy mennyi ideje dolgozott a cégnél. Aki csak nemrég csatlakozott a vállalathoz, az 100 dollárt kapott, a legnagyobb értékű boríték pedig 270.000 dollár volt.

A vállalat vezetője szerint hatalmas élmény volt látni a dolgozók arcán a hálát, a boldogságot, az örömkönnyeket. Sorba álltak, hogy megölelhessék és elmondhassák, mire fogják felhasználni a bónuszt. Van, aki mára már hitel - és adósságmentes, vagy az oktatásukat, diákhitelüket fizetik belőle. Van olyan is, aki a gyermekei jövőjébe invesztálja a kapott összeget. 

A St. John Properties nagyon büszke a dolgozóira és ezt szerették volna különleges módon meghálálni. Joggal mondhatják el, hogy sikerült, hiszen azóta is az egész világon terjed a hírük. Szerintünk nagyon jó stratégiát választottak ahhoz, hogy megismertessék a céget és láthatóvá tegyék azt, milyen fontos érték számukra a munkavállaló. Példát lehet venni róluk! 

Novák Dóra, online szerkesztő, újságíró
a szerző cikkei

(forrás: CNN)
hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Tarts velünk szeptember 10-én online, a „Kreatív álláshirdetés” workshopon! Előadó: Földi Miklós Dániel, reklám- és neuropszichológus Minden résztvevőnek exkluzív ajándék: ingyen hirdetési lehetőség, ingyen szövegezés

A HRKOMM Award célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Pontszerzés a PR Toplistán! Nevezési határidő: 2020. szeptember 4.

Jelentkezzetek új versenyünkre, hogy megmutassátok, a CSR-ral valóban lehet jót tenni! Bármilyen Magyarországon tevékenykedő vállalat jelentkezhet. Nevezési határidő: 2020. november 6.

hirdetés