hirdetés
hirdetés
hirdetés

HRKOMM Award 2017 Best Practices

Csökkentsük a fluktuációt tanulással!

A HRKOMM Award 2017 nyertes pályázatait bemutató sorozatunkban ezúttal az „Egyéb munkavállalók felé irányuló kommunikációs megoldások” kategória aranyérmes pályázatának prezentációját tesszük közzé.

A Vidanet Zrt., a Dunántúl meghatározó internet-, tévé- és telefonszolgáltatója több mint 150 dolgozót foglalkoztat, és folyamatosan keresi a lehetőséget, hogy hatékonyan tartsa meg az értékes munkaerőt. Rendszeres dolgozói felmérések alapján kiderült, hogy a tanulás – akár szakmai, akár hobbihoz kapcsolódóan – megfelelő motivációs eszköz a kollégák megtartására.

A célok a következők voltak:

  • Munkaerő megtartása: a konkurencia megjelenése és a külföldi munkavállalás meghatározó a régióban. Ezért is fontos cél volt a meglévő értékes munkaerő megtartása, és a tanulás mint motivációs eszköz bevezetése (szakmai, személyes és hobbi szinteken).
  • Vállalati értékek belső megerősítése: a vállalati értékekhez – ezek közé tartozik a professzionalizmus, minőség, megbízhatóság, empátia és elérhetőség – szükséges tudás megszerzésének maximális támogatása.
  • Friss, új tudás befelé áramoltatása, tudásmegosztás: a kollégáknál meglévő tudás minél hatékonyabb elosztása, a kívülről érkező tudás kereteinek megteremtése.
  • Folyamatos fejlődés: a cég sikerének titka, hogy folyamatosan keresi a még jobb megoldásokat, így dolgozóit is arra motiválja, hogy fejlődjenek szakmai és személyes képességekben, valamint munkához nem kapcsolható tevékenységekben.

A megoldást a Vidanet Akadémia jelentette, vagyis a képzések egymásra épülő, rendszerbe foglalt megvalósítása.

A cég vezetősége teljes mellszélességgel kiáll az Akadémia mellett, az éves tervezésnél kellő büdzsét allokál a képzésekre.

Horváth Norbert - Vidanet

Az Akadémián tanulni nem kötelező, ennek ellenére az első évben (2016) 80-an mentek személyes hatékonyságot fejlesztő tréningre, a motivációs képzésre pedig 18-an jelentkeztek. Az első évben 25 képzést végeztek el a dolgozók, ez több mint 200 óra tanfolyami időt jelent.

Visszajelzések alapján a dolgozók elégedettek voltak a választási lehetőségekkel és a képzések megvalósításával. Minden tréningről egyenként kellett értékelést adni, az összesített átlag 7-ből 6,4 pont. 

Belső tudásmegosztás és a legnépszerűbb képzések

Az idei évben 5-en jelentkeztek, hogy képzést tartsanak a munkatársaiknak.

Az első akadémia kiemelkedően hasznos képzései (a „Top 4”) a következők voltak: együttműködő kommunikáció, önismeret, időgazdálkodás, angol nyelvtanfolyam.

A második évben az előzetes felmérés alapján a legnépszerűbb képzések (Top 5) az önismeret, a kommunikáció a gyakorlatban, a stresszkezelés, a konfliktuskezelés és az időgazdálkodás.

Innét töltheted le a győztes pályázatot bemutató PDF-et!

hirdetés

Címkék

Fileok

IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

JobXperience – HR konferencia a még jobb hangulatú munkahelyekért. Időpont: Április 02. 09:00

A CMA nevezései között ismét keressük az elmúlt év legjobb tartalomalapú marketingmegoldásait! Új versenyünkre, az Influra az elmúlt két év legjobb, influencerek bevonásával készített marketing-, PR- és kommunikációs kampányait és aktivitásait várjuk. Nevezési határidő: április 11.

hirdetés