hirdetés
hirdetés

Munka mellett szórakozás

Csapatépítés mesterfokon: 4 aktivitás, amivel nem lőhetsz mellé

A csapatépítésről legtöbbször olyan kötelező HR-események jutnak az eszünkbe, ahol mindenki szerencsétlennek tűnik, és valójában senkinek sincs kedve az egészhez. Pedig az igazán jó csapatépítő gyakorlatok közelebb hozhatják az embereket, segíthetnek a csapatoknak hatékonyabban működni, és azonosítani az egyes tagok hiányosságait és erősségeit.

Csapatépítés az irodában

A csapatépítésnek egyáltalán nem kell egy napos tevékenységeknek lennie. Akár már 20 perc is elég hozzá, amit a következő meeting elejére akár már most be is tervezhetünk.

#1 Bók-kör

Különböző lehetőségekkel ösztönözhetjük a csapatot, hogy kifejezzék egymás iránti elismerésüket. Az egyik lehetőség az, hogy körben állunk, és mindenki elmondja a másiknak, mi az, amit becsül benne. Pl. „Meg akartam mondani Juditnak, hogy tetszett a javaslata”, vagy „Köszönöm Daninak, amiért fánkot hozott az irodába, amikor már szédültük az éhségtől”. 

#2 Vakvezetés

Párosítsuk egymással a csapattagokat, majd kössük be az egyik szemét. A pár feladata, hogy a lehető legjobban elirányítsa őt az irodában. A bekötött szemű felek mozgathatnak tárgyakat, vagy rajzolhatnak is valamit. A „vakvezetést” eleinte próbáljuk úgy, hogy megfogjuk a másik kezét, karját, és úgy támogatjuk végig a teremben. Később megpróbálkozhatunk azzal, hogy csak szóval vezetjük, irányokat adunk neki. A vakmerők pedig kipróbálhatják azt is, milyen a másikat tisztán hanggal, mindenféle érintés és iránymutatás nélkül, csupán biztató szavakkal irányítani. Ez a klasszikus drámajáték remekül segíti a kommunikációt és a bizalmat.

Csapatépítés az irodán kívül 

#3 Teljesítsetek egy szabadulószobás kihívást

A szabaduló szobás játékok manapság nagyon népszerűek, nem véletlenül: ki kell szabadulni egy „csapdából” úgy, hogy közben mindenki erőfeszítésére szükség van. Ma már rengeteg lehetőséget találsz a városban – szabadulhatsz piramisból, börtöncellából, sőt akár (ironikus módon) az irodából is.

#4 Kötélpálya, kalandpark

Kicsit ambiciózusabb munkavállalóknak való lehetőség, nem biztos, hogy mindenki szívesen részt vesz benne, ezért érdemes olyan más tevékenységgel (pl. kirándulás) összekötni, amelyekből mindenki kiveheti a maga részét. A kötélpályák összetett gondolkodást, együttműködést igényelnek.

További ötletekért erre tovább!

(forrás: Karrier Plusz)
hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

DIGITALIZÁLVA – ÚJ MEGOLDÁSOK SAVE THE DATE 07.23. 14:00

A HRKOMM Award célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Pontszerzés a PR Toplistán! Nevezési határidő: 2020. szeptember 4.

hirdetés