hirdetés
hirdetés

Ideális iroda

Az álommunkahelyen a kertben sétálva fogyaszthatod el az egészséges ebédedet

Egy jó munkakörnyezet nemcsak a babzsákokról és asztali fociról szól, sokkal inkább a kiegyensúlyozott és egészséges életmód feltételei kerülnek középpontba. A Skanska és a Szeretlekmagyarország.hu közös felmérést végzett arról, hogy milyenek az irodai dolgozók elképzelései és elvárásai az ideális irodával kapcsolatban.

A legtöbb válaszadó a pihentető sétákra alkalmas kertet, az egészséges ételeket kínáló munkahelyi étteremet és rendszeres testmozgási lehetőséget biztosító fitnesztermet szeretne.

Egyre több vállalat ismeri fel, hogy sikerük egyik kulcstényezője az iroda, hiszen a munkahely kialakítása jelentős hatással van a munka minőségére. Az egészséges és jó hangulatú munkahelyek megteremtésének hatékony módja a különböző munkaterek kínálata, ahol megbeszélésekre és közös munkára alkalmas közösségi helyek, illetve pihenésre és telefonálásra használható csendes helyiségek is rendelkezésre állnak.

Az emberek többsége változtatna a munkakörnyezetén

A felmérésben résztvevők 23%-a állította, hogy tökéletesen elégedett a munkakörnyezetével, majdnem kétharmaduk azonban változást szeretne.

A válaszokból az is kiderült, hogy a környezet meghatározó az új munkahely kiválasztásánál. Ez a harmadik legfontosabb szempont a fizetés, illetve a megbecsültség és az erkölcsi elismerés után, megelőzve a munkahely közelségét vagy a feladatok izgalmasságát és a szakmai kihívásokat.

A válaszadók a nem megfelelő világítást, a túl alacsony vagy túl magas hőmérsékletet, illetve a túl sok zajt tartják a legzavaróbb tényezőknek az irodában. A jó levegőjű, akusztikai komfortot biztosító, minimálisan zajos irodákat kedvelik, ahol koncentrálni tudnak feladataikra és alkothatnak. A nap minden szakában optimális fényviszonyokat várnak el, és az egyéni igényeikhez kialakított hőmérsékletet preferálják, ami a saját maguk által kontrollált mikrokörnyezetek révén érhető el. 

A környezettudatos irodaházaké a jövő?

Marcin Łapiński, a Skanska Magyarország ügyvezető igazgatója kiemelte:

„Tapasztalatunk szerint egyre növekszik az igény a nemcsak biztonságos, hanem egészséges és kényelmes irodák iránt a magyar piacon. A felmérés eredményei megerősítik, hogy az alkalmazottak azokat a munkahelyeket értékelik nagyra, amelyek támogatják a jóllétüket és elősegítik a munkahelyi és magánéletük közötti harmóniát. Mi a Skanska-nál jövőképes munkahelyek létrehozásával támogatjuk ezt az elgondolást: környezettudatos irodaházakat fejlesztünk, amelyek a közösségi élet intenzíven használt helyszínei és egyben a bérlők üzleti igényeihez rugalmasan alakítható terek.

Magyarországon a Nordic Light Trio lesz az első WELL minősítésű irodaházunk a csúcsszínvonalú technológia, a természet, a közösség és a WELL – az irodai élet jólléti elemeit minősítő rendszer, amely méri, tanúsítja és ellenőrzi az irodaépületek egészségre és jóllétre gyakorolt hatását 10 szempont alapján: levegőminőség, vízminőség, táplálkozás, természetes fény, mozgást elősegítő megoldások, hangszigetelés, hő, komfort, lélek, valamint közösség – alapján. A skandináv tradíció egybeolvasztásával olyan városi munkahelyet alakítunk ki, amely egyszerre javítja használóinak egészségét és hatékonyságát.”

hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!
hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

A legjobb HR-kommunikációs megoldások versenye. Normál nevezési határidő: augusztus 19.

HR-esek és kommunikációs vezetők a nyitott szemléletű cégkultúráért. Egésznapos ÉLŐ konferencia szeptember 9-én!

Alkalmazottpszichológia-tudás a hétköznapokra cégvezetőknek, értékesítési vezetőknek, értékesítőknek, kommunikációs szakértőknek, politikusoknak, és mindenkinek, akinek a munkája részét képezi, hogy meggyőzzön másokat, értékesítsen valamit: terméket, szolgáltatást, ötletet vagy önmagát.

Épülj, hogy építhess! – Alkalmazottpszichológia-tudás a hétköznapokra HR-eseknek, cégvezetőknek, coachoknak! 10 alkalmas képzés péntekenként: 10 oktatási nap + konzultációs lehetőség! 2021. októbertől!

Mutassátok meg, hogy CSR-ral valóban lehet jót tenni! Normál nevezési határidő: október 12.

hirdetés