hirdetés
hirdetés

Onboarding szolgáltatói szemmel

A kölcsönzött munkavállalók esetében sem feledkezhetünk el az onboardingról!

Mindig megtisztelő feladat zsűriként, elsőként olvasni a pályamunkákat. Nem tudva, mit rejtenek a sorok, milyen innovatív megoldás megszületésnél lehetünk jelen. Farkas Tündét a Pannon-Work Közvetítési üzletág vezetőjét kérdeztük: 

Második éve követed nyomon a HRKOMM AWARD pályamunkáit. Mi motivált Téged abban, hogy idén az online zsűri tagjai között is olvashatjuk a neved? 

Tavaly is nagyon sok remek pályamű született, jó volt látni, hogy mennyi innovatív ötlet lát napvilágot, ami megvalósulásra is kerül. Származzon az akár egy ismert, nagymúltú cég, vagy egy frissen indult startup kezdeményezéséből.

Mindenképp szerettem volna többet látni, nem csak a short list-et, így örömmel fogadtam, hogy az idén lehetőségem volt betekinteni az összes pályázatba, minden kategóriában. Elmondhatom, hogy nagyon nehéz volt a döntés. Az egyes kategóriák indulói szinte fej-fej mellett haladva kínáltak megoldásokat akár kríziskommunikáció, toborzási kampány, vagy a meglévő munkavállalók megtartása témakörében.

Komplex megoldásokkal foglalkozó HR cégnél dolgozol. Milyen változásokat tapasztalsz és milyen új irányokat látsz a folyamatosan változó piaci környezetben?  

A járvány első hullámában minden cég kissé lassított, kivártak. Míg az ország nyugati részén jelentős volt a változás, sorra kerültek visszamondásra a megrendelések, addig keleten ez nem volt ilyen számottevő mértékben érezhető.

Szellemi pozíciók esetén stagnálás volt tapasztalható, kicsit lassabban rendeződött vissza a piac, a fizikai pozíciókban viszont - főleg a termelési szektorban -, lényegesen gyorsabban jelentek meg az igények. 

Jellemzően a mostani helyzetben munkaerő-kölcsönzési tevékenységünket veszik igénybe Partnereink. Ahol létszámstop van, és saját állományban nincs lehetőség bővülésre, ott ez hatékony, rugalmas megoldás.  Azokra a szolgáltatásainkra is nagy az érdeklődés, mellyel jelentős költséget lehet csökkenteni, ilyen például a rehabilitációs átvilágítás. A rehabilitációs ágaztatot a korábbi kölcsönzés, közvetítés, diák és nyugdíjas foglalkoztatás mellett indítottuk el, a HR Matrix - HR outsourcing - szolgálatásunkkal együtt. Akkor még nem gondoltuk, hogy egy hirtelen jött vírushelyzet ennyire felerősíti a költséghatékonysága miatt erre vonatkozóan az igényt.

A Pannon-Work 30 éves múltjával közvetítés, kölcsönzés és diákmunka kapcsán a szolgáltatói oldalon áll, míg maga az onboarding folyamat inkább céges, megbízói oldalon jelentkezik. Te most mégis az onboarding kategóriában adod át a díjat.  Aranyat a Knorr-Bremse, ezüstöt a Nielsen, bronzot a Robert Bosch Automotive Steering részére. Miért fontos számodra ez a terület?  

Nagyon fontos állomás az újonnan belépő munkavállalók integrálása a cégbe. Rengeteg múlik azon, hogy már az első napokban milyen benyomások érik az új kollégát, hiszen már itt véleményt alkot a munkáltatójáról.

Számunkra, személyzeti szolgáltatóknak is nagy jelentőséggel bír, hogy a kölcsönzött Munkavállalókban milyen kép alakul ki a Kölcsönvevőről, hogyan érzi magát a Munkavállaló már a foglalkoztatás elejétől, hiszen első körben ezen múlik, hogy marad, vagy más munkahely után néz. Munkaerő-közvetítés esetén - bár a Partner állományába kerül a Jelölt - is meghatározó az onboarding folyamat, hiszen a legtöbb esetben garanciát vállalunk Jelöltjeinkért, és nem mindegy, hogy mennyire elégedettek.

Akár munkaerő-kölcsönzésről, akár munkaerő-közvetítésről legyen szó, szívesen veszünk részt a folyamat kidolgozásában, megvalósításában, sokszor Partnereinkkel közösen ötletelve, mivel fontos számunkra, hogy mind Partnereink, mind Munkavállalóink, Jelöltjeink elégedettek legyenek. 

(x)

hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!
hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Tarts velünk április 22-én, hogy megtudd, hogy mitől működik a mentoring és nagyköveti rendszer – és mitől nem!

Mindenkit meggyötört a pandémia, a motiváltságukat vesztett, kiégett és akár még fizikailag is megviselt munkatársak aránya lényegesen nőtt a szervezeteken belül. Milyen eszközei vannak erre egy vállalatnak? Gyere el ingyenes szakmai randinkra, ahol több tucat javaslatot adunk a kezedbe!

hirdetés