hirdetés
hirdetés
hirdetés

Work-life balance

7 tipp, hogy megőrizd a munka és a magánélet egyensúlyát

A helyes munka-magánélet egyensúly napjainkban egyre fontosabb mind az egészségünk, mind a teljesítményünk szempontjából. Íme hét tipp, mit tehetünk az egyensúly megteremtése és fenntartása érdekében!

Az alábbi tippeket mind a saját, mind munkavállalóink jólléte érdekében érdemes megfontolnunk.

1. Sportoljunk!

A sport kitisztítja a fejünket és újratölti lemerült elemeinket. Megadja az energiát ahhoz, hogy képesek legyünk munka után is azzal foglalkozni, amiben örömünket leljük – ahelyett, hogy csak kimerülten lerogynánk a díványra.

2. Kapcsoljuk ki azt, ami eltereli a figyelmünket!

Amikor reggel elindulunk a munkahelyünkre, tudjuk, hogy a magánéleti gondjainkat otthon kell hagynunk. Ha ez így van, akkor fordítva is érvényesnek kell lennie, tehát amikor a munka végeztével hazaindulunk, a munkahelyi dolgokat az irodában kell hagynunk, és nem szabad hazavinni őket magunkkal. Ha munka közben nem folytatunk magánbeszélgetéseket a telefonunkon, akkor otthonról se kelljen a munkahelyi e-mailekre válaszolgatni. Nagyon fontos, hogy egyszerre csak egy dologra koncentráljunk: munka közben a munkára, a szabadidőnkben pedig a szabadidős tevékenységünkre.

3. Tervezzük meg a szabadidőnket!

Munkaidőben természetes, hogy találkozókat szervezünk meg, és határidőket tűzünk ki (vagy mások által kitűzött határidőket tartunk be) az egyes feladatok elvégzésére. De akkor miért nem teszünk így a magánéletünkben is? Tervezzük meg előre, hetente vagy naponta mennyi időt szánunk bizonyos tevékenységekre, például arra, hogy találkozzunk a barátainkkal, elolvassunk egy jó könyvet, vagy valamelyik hobbinkat űzzük – és aztán tartsuk is magunkat ehhez a tervhez!

4. Figyeljünk oda arra, hogy mit eszünk!

Étkezzünk egészségesen, és szánjunk időt az étkezéseinkre, különös tekintettel az esti étkezésre. Ezzel lehetővé tesszük a testünknek is, hogy pihenjen, ami a jobb emésztést segíti elő. Ezáltal az étkezések élvezetesebbek lesznek, és éjszaka is jobban alszunk majd.

5. Dolgozzunk a kollégákkal való kapcsolatunkon!

A munka sokkal élvezetesebb akkor, ha a csapaton belül a munkatársak közt megfelelően működik a kémia. Így elkerülhetjük a félrecsúszott munkahelyi kapcsolatokból származó érzelmi stresszt, ami által könnyebben tudunk majd a lényeges teendőinkre koncentrálni.

6. A nap végére iktassunk be egy rituálét!

Bármilyen rituálét válasszunk is, a lényeg, hogy azt jelezze számunkra: mára véget ért a munkanapunk, most kezdődik a pihenés! Ez egy fontos lépés az afelé vezető úton, hogy megtanuljunk kikapcsolni.

7. Szerezzünk be háziállatot!

Ahol egy házikedvenc bekerül a képbe, ott nincs több kifogás: a kutyát sétáltatni kell vinni, akármilyen is az időjárás, és a kisállatunknak minden nap szüksége van a törődésünkre és a figyelmünkre. Amikor a házikedvencünkkel foglalkozunk, olyankor a munkahelyi stressz elfelejtődik, és ez sikeresen kikapcsol minket.

(forrás: European Business)
hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Információ, kapcsolatépítés, csúcsgasztronómia – mindez egy időben, egy helyen május 7-én a Caviar & Bull-ban.

Employer Branding Award 2017 – Winner's Conference / Best Practices: jöjjön el, és ismerje meg a Példaértékű Munkáltatói Márkaépítés Díj nyertes megoldásait! Szakmai konferencia a legjobb hazai munkáltatói márkák bemutatására május 15-én, a Müpában.

Magyarország egyik legrangosabb kreatív reklámversenye, idéntől nemzetközi kreatívigazgatók is a zsűriben! M+Listán pontszerzés. Díjátadó: 05.18., Akvárium

Rendezvényünk célja, hogy jövőbe mutató, már itthon is elérhető, a munkát valóban megkönnyítő gyakorlati megoldásokat mutasson be a közönségnek. Jöjjön el, ismerkedjen a jövőjével május 18-án a Müpában!

Idén tizedik alkalommal hirdetjük meg az online videótartalmak versenyét. Nevezési határidő: május 25.

Pakk Csomagolásdizájn-verseny célja, hogy megtaláljuk Magyarország legszebben tervezett és kivitelezett termékcsomagolásait. Nevezési határidő: május 25.

A Magyar Instagram Körkép 3.0 kutatás eredményeinek és az Instagram legfrissebb híreinek ismertetése, a turisztikai szektorra fókuszálva. Május 30., 09:00

Gyakorlatorientált tréning a SAKKOM Interaktív szakmai támogatásával a Google AdWords kampány létrehozásának és optimalizálásának technikájáról és trükkjeiről, egészen a kezdő lépésektől. június 6., 08.30 - 14.00

hirdetés