hirdetés
hirdetés
hirdetés

Foglalkozzunk a dolgozóinkkal!

10 érv a munkahelyi egészségfejlesztő programok mellett

Már hazánkban is egyre többet hallhatunk, olvashatunk a munkahelyi egészségprogramokról és azok pozitív hatásairól. Íme itt egy összegző lista, miért is éri meg belevágni egészségfejlesztő programokba, vagy a meglévőket fejleszteni!

  1. Az egészségfejlesztő programok többszörösen megtérülnek. Ezekre a programokra nem mint jutalomra, hanem mint megtérülő befektetésre kell tekinteni. Ha egy vállalat elindít egy egészségprogramot, bizonyos időn belül biztosan csökken a betegnapok száma, a presenteeism (a munkavállalók mentálisan vagy fizikailag kimerült állapotban végzik a munkájukat – a szerk.) és a fluktuáció is.
  2. Az egészségfejlesztő programok számos egészségkockázati tényezőt csökkentenek le, vagy iktatnak ki. Például a dohányzást, a fizikai inaktivitást, az egészségtelen táplálkozást, a túlsúlyt, a magas vérnyomást, a magas koleszterinszintet és a magas stressz-szintet.
  3. Az életkor előrehaladtával a sérülések és betegségek kockázata nő, csökken az aerob teljesítmény, az izomerő és az állóképesség. A célzott egészségprogramok segítenek megőrizni az idősebb, tapasztaltabb alkalmazottak egészségét, állóképsségét, hogy minél tovább tudjanak aktívan nagy teljesítményt nyújtani.
  4. Az egészséges, boldog alkalmazottak a legtermelékenyebbek. Akár háromszor termelékenyebbek lehetnek, mint a testileg vagy lelkileg nem egészségesek.
  5. Az egészségfejlesztő programok a szervezeteknek CSR-szempontból is fontosak. A munkahelyi egészségprogramok jelentősen javíthatják az alkalmazottak és családjaik életminőségét. Mivel sok időt töltünk munkával, a szervezetek hatalmas hatást gyakorolhatnak a munkavállalók egészséggel kapcsolatos viselkedésére, egyfajta szemléletformálók, „egészségkultúra-meghatározók”.
  6. Az alkalmazottaknak „extrát” tud nyújtani a vállalat az egészségfejlesztő programok bevezetésével: jóllét és fittség növekedés, minden tekintetben jobb jelenlegi és jövőbeli egészség.
  7. Az egészségfejlesztő programok munkahelyre és személyre szabhatók, az adott munkahely és az adott munkavállalók egészségproblémáihoz igazíthatók.
  8. Az egészségfejlesztő programok növelik a lojalitást. Ha a munkavállalók úgy érzik, munkaadójuknak fontos a jól-létük és boldogságuk, sokkal hűségesebbek lesznek.
  9. Az egészségfejlesztő programok erősítik a munkahelyi integrációt, kohéziót és keveredést, ezáltal növelve a motivációt.
  10. Az egészségfejlesztő programok élvezetesek, pozitív élet- és egészségszemléletet közvetítenek.

Kívánom, hogy minden munkaadó és munkavállaló saját bőrén tapasztalhassa meg a fentieket!

dr. Szabó Ágnes, egyetemi adjunktus, Budapesti Corvinus Egyetem; Legfittebb Munkahely Program külső szakértője
a szerző cikkei

(forrás: rtwmatters.org)
hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Magyarország egyik legrangosabb kreatív reklámversenye! A verseny shortlistesei és a díjazottjai pontokat szereznek az M+Listán! Nevezési határidő: március 8.

PR workshop a Prizma Kreatív PR Díj kiemelkedő kampányainak bemutatására március 12-én!

Március 13-án ismét megrendezzük néhány órás Facebook, Instagram workshopunkat, ahol gép előtt, az oktatóval együtt, a saját accountunkra belépve közösen végigvesszük, hogy adjunk fel hirdetést.

Onboard - offboard a szállodaipar területén Félnapos konferencia a hazai szállodaipar HR-esei számára toborzás és megtartás témában. Tippek, tanácsok, praktikus tudás. Dátum: 2019.03.18.

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Gyere el „Kreatív álláshirdetés” workshopunkra március 22-én! Előadó: Földi Miklós Dániel reklám- és neuropszichológus

JobXperience – HR konferencia a még jobb hangulatú munkahelyekért. Időpont: Április 02. 09:00

Konferencia az influencerek helyes bevetéséről, velük való gyümölcsöző kapcsolat kialakításáról, konzekvens imázsépítésről, hatékony eladásösztönzésről, saját tartalmak gyártásáról, külföldiek adaptálásáról április 4-én!

hirdetés