hirdetés
hirdetés

Fiatal vezetők

Már napjainkban zajlik az X generáció trónfosztása

Vállalkozások tízezrei állnak szervezeten belüli generációváltás előtt: már 100 ezer felett az 1980 után született Y generációs cégjegyzésre jogosult vállalkozó, lemorzsolódóban az X-esek – számol be a Piac & Profit.

A fiatalok fokozatos előretörése természetszerű az üzleti életben, de a cégtulajdonosok és a cégvezetők nagy többségében mindig is a tapasztaltabb korosztályokból kerülnek ki. A generációk cseréje azonban a cégvilágban sem maradhat el.

„Napjainkban egyre látványosabban körvonalazódik az Y generációs fiatalok szerepvállalásának erősödése” – mondja Pertics Richárd, az Opten céginformációs szolgáltató elemzője. 2020-ban ugyanis 100 ezer fölé emelkedett azon Y generációs menedzserek száma, akik cégjegyzésre jogosultsággal is rendelkeznek, és ezzel az Y generáció lett a második legszámosabb bázis a cégvezetők körében.

A generációkutatók 6 különböző generációra osztják a jelenleg élő magánszemélyeket születési idejük alapján. A különböző generációk jelentősen eltérő gazdasági és szociális körülmények között nőttek fel, és eltérő tapasztalatokat szereztek felnőtt korukban is. A korosztályos különbségek így természetszerűen különböző attitűddel rendelkező csoportokat határoznak meg. A személyiségi eltérések ugyan csoporton belül is jelentősek lehetnek, de mégis általánosságban más jellemvonásokkal rendelkezik egy világháborút is megélt veterán, mint egy információs érába született fiatal.

Egyelőre még vezetnek az X-ek

Számosságot tekintve jelenleg mind a tulajdonosok, mind a cégjegyzésre jogosultak között is toronymagasan az „X generáció” tagjai vezetnek, ők alkotják a hazai tulajdonosi és menedzseri réteg keménymagját. Jelenleg ez az a generáció, amely kellő tapasztalatot gyűjtött a cégvezetéshez, és még a teherbírása is magas. Ez a generáció még komolyan érezhette a saját bőrén is a szocialista társadalmi berendezkedést, de a rendszerváltozás után már alkalmazkodott a modern technika és társadalom vívmányaihoz. Tagjainak többsége a munkához való hozzáállásában kimagaslik a többi generáció tagjai közül. A 2000-es évek eleje óta ez a generáció számít uralkodónak a hazai vállalkozások tulajdonosi és menedzsmenti körében, de az elmúlt 5–6 évben már csökkenőben van a szerepük. Helyüket egyre inkább az Y generáció tagjai veszik át. A számosságot nézve évi 2 százalékot növekszik az Y generáció súlya, és mára minden 5. cégvezető az Y generáció tagjai közül kerül ki.

Az „Y” generációba az 1980 és 1995 között született fiatalok tartoznak. Ők az elsők, akik a most működő fogyasztói társadalom keretei között nőttek fel, ennek megfelelően szemléletben rendkívül nagy különbségeket mutathatnak a korábbi generációkhoz képest. Jellemzően gyakorlatiasabbak a korábbi generációkhoz képest, és az új technológiákhoz gyorsabban alkalmazkodnak, de szemléletükben helyenként már magasabb prioritást foglal el a saját karrierjük és életútjuk, mint a például az X generáció esetében.

Jelenleg mintegy 144 ezer Y generációba tartozó magánszemély vallhatja magát cégtulajdonosnak, de 2020-ban az aláírásra jogosult Y generációs vállalkozók száma is átlépte a 100 ezret. Az X generáció trónfosztásától még messze vannak, de a cégjegyzésre jogosultak körében a Baby Boom generációtól 2020-ban már átvették a második helyet. „Az Y generáció tagadhatatlan előretörése ellenére azonban egyelőre a dobogó második foka is csak a cégjegyzésre jogosultak körében van meg, a cégtulajdonosok körében erre még várni kell néhány évet” – mondja az Opten szakértője.

A tulajdonosok körében általánosságban is, de a nagyobb vállalkozások körében különösen le van még maradva az Y generáció. Erre jó példa az 1 milliárd Ft feletti éves árbevétellel rendelkező társas vállalkozások generációs vizsgálata. Ebben a szegmensben 2015-ig még a Baby Boom generáció képviselői voltak a legtöbben, és jelenleg is még az X generáció erősödése zajlik. Tehát a vagyon és a felelősség egyelőre az idősebb generációk kezében van továbbra is.

Ezzel viszont ellentétes a helyzet az újonnan induló társas vállalkozások vizsgálatában. 2020 első 9 hónapjában közel azonos mértékben alapítottak céget az X és az Y generáció képviselői, tehát e tekintetben már napjainkban zajlik az X generáció trónfosztása. Az új társas vállalkozások körében ráadásul a Z generáció feljött a 3. helyre.

A Z generáció már a modern digitális technológiába született generáció, gyermekkoruktól kezdve az internet és az okoseszközök birtokában nevelkedtek. Szemléletük sok esetben jelentős különbségeket mutat például az X generáció tagjaival szemben. Az idősebb generációk háttérbe vonulása egyben azt is jelenti, hogy vállalkozások tízezrei állnak szervezeten belüli generációváltás előtt.

Egy vállalaton belül a generációváltás komolyan kihathat a szervezet kultúrájára, vállalat teljesítményére, különösen akkor, ha több generációt is ugrik a jogutódlás. Magyarországon – szélesebb körben – még nincsenek nagy hagyományai a cégvezetés átadásának, különösen fiatal a cégbázis, ez extra kihívást jelent a generációváltás házon belüli menedzselésére. Bárhogyan is, az idő nem áll meg, a generáció cseréje le fog zajlani mind a tulajdonosok, mind a cégvezetők körében, a kérdés csak az, hogy ezt a vállalkozások mekkora hatékonysággal tudják levezényelni a piaci verseny közepette.

(forrás: Piac & Profit)
hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!
hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

A HR és a vezetés szerves része, hogy értsük a munkavállalóban végbemenő folyamatokat. Webináriumunkon azok a szolgáltatók mutatják be gyakorlati megoldásaikat, akik egy szervezet emberi működésével kapcsolatos kérdésekre adnak válaszokat. HR-eseknek ingyenes!

hirdetés