hirdetés
hirdetés
hirdetés

Nyomás alatt

Íme a magas EQ-jú vezetők 2 elengedhetetlen tulajdonsága a Google coacha szerint

Melody Wilding executive coach és viselkedéskutató olyan iparágak képviselőivel dolgozott együtt, mint a technológia, a sport, a szórakoztatás és az élelmiszeripar, valamint olyan nagyvállalatokkal, mint a Google, a Facebook vagy a HP. Úgy találta, hogy az egyéni különbségek ellenére vannak hasonlóságok abban, hogyan tudnak az egyes vezetők megbirkózni a munkájukkal járó bizonytalansággal és stresszorokkal. A sikeres vezetőkre többek közt az jellemző, hogy optimisták ugyan, de csak a realitás talaján, és hogy jól szabályozzák az érzéseiket.

A felsővezetők állandó nyomás alatt állnak. Wilding munkája során abban segített ezeknek az embereknek, hogy egy olyan mentális erőt fejlesszenek ki magukban, amelyre mindenképp szükségük van a sikerhez. A pszichológus megállapította, hogy a folyamatos nyomás alatt álló vezetők olyan pszichológiai készségeket alakítanak ki, amelyek segítségével magukból és másokból is a legjobbat képesek kihozni a legkeményebb időkben. A Karrier Plusz összeszedte, melyek ezek a legfontosabb készségek.

1. Realista optimizmus

A sikeres felsővezetők a visszaeséseket átmenetinek és megoldhatónak gondolják, ezen kívül hisznek abban, hogy képesek pozitív jövőt teremteni – ugyanakkor mégsem vakon optimisták. Felismerik, hogy a jó hozzáállás fontos, mindemellett óvatosan tervezik meg, hogyan küzdjék le a lehetséges akadályokat kórosba forduló aggodalom nélkül. Mivel magabiztosak, tudják, hogyan lehet orvosolni az egészségtelen gondolkodási mintákat, amelyek visszahúznák őket.

2. Érzelmi szabályozás

Amikor dühös vagy, hogyan válaszolsz? Amikor csalódtál valakiben, a tudtára adod, vagy inkább magadban tartod? Vezetői és személyes boldogságunknak is fontos részét képezi az a mód, ahogyan az érzelmeinket kezeljük és kifejezzük. A külső okok megfelelő megválaszolása által a kiváló vezetők képesek gyorsan és tudatosan megnyugodni, és visszatérni egy olyan kiegyensúlyozott állapotba, ahol világosan gondolkodhatnak, és észszerűen reagálhatnak. Az érzelmileg intelligens vezetők nem játszanak áldozatot, vagy dühítik fel a körülöttük lévőket, hanem megosztják, kommunikálják érzéseiket.

Fontos megértenünk, hogy ezek közül egyik képesség sem velünk született, azonban karrierünk során bármikor szert tehetünk rájuk, még akkor is, ha sosem érjük el a felsővezetői szintet. Mint minden készség, a reális optimizmus és az érzelmi szabályozás is megtanulható tudatos gyakorlás és erőfeszítés útján.

Olvasd el az eredeti cikket is, amelyben további fontos pszichológiai stratégiákat találhatsz!

(forrás: Karrier Plusz)
hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Elhalasztva! A rendezvény új időpontban kerül megrendezésre! Mit tehet az ember a környezetért a saját munkahelyén - és hogyan tegye mindezt a vállalati kultúra részévé? Gyakorlati tippek, információk a témában.

Elhalasztva! A rendezvény új időpontban kerül megrendezésre! Toborzási kampányok létrehozása és eredményes működtetése a LinkedIn-en: gyakorlati workshop április 2-án, limitált létszámmal.

Elhalasztva! A rendezvény új időpontban kerül megrendezésre! Digitális automatizáció a marketingben: Mire való a chatbot és mikor érdemes használni? Milyen lehetőségek vannak vele a márkaépítésben? Mi a szerepe az ügyfélkapcsolatban? Mi a jó chatbot stratégia?

Elhalasztva! A rendezvény új időpontban kerül megrendezésre!

hirdetés