hirdetés
hirdetés
hirdetés

Tippek

Hogyan segítsük át a kollégákat az ünnepi stresszen?

Az év végi időszak bizony nem csak a felhőtlen boldogságról és szeretetről szól. Kutatások szerint ez ugyanis a legtöbb stresszel járó időszak az évben, ami bizony a munkahelyi légkört is megmérgezheti. Mit tehetnek a vezetők, hogy átsegítsék a kollégáikat ezen az időszakon?

Az ünnepi időszakban a munkahelyen is egyre több a depressziós, szorongó, magába forduló munkatárs, ami teljesítménycsökkenéshez és konfliktushoz is vezethet – mutat rá Marissa Levin leadership szakértő cikkében. Mindez amiatt alakul ki, mert a  karácsony közeledtével felerősödik a szociális elszigeteltség érzése, a pénzügyi stressz, és mindezt fokozza a testmozgás hiánya és a túlzott alkoholfogyasztás.

A szakértő szerint a vezető egyik legfontosabb szerepe, hogy érzelmileg biztonságos munkahelyi légkört alakítson ki ebben az időszakban, azaz a munkavállalók biztonságban érezzék magukat, érzelmileg kapcsolódjanak a munkatársaikhoz és a szervezethez. Azon munkavállalók szervezete, akik megbíznak a főnökükben, több oxitocint termel. Míg azok, akik nem érzik magukat biztonságban, több adrenalint és kortizolt, ami a konfliktusos helyzeteket könnyebben előidézi.

Íme néhány tanács, hogyan segíthetnek a vezetők átvészelni ezt az időszakot:

  • Ismerje el a kollégái előtt, hogy az év végi időszak bizony stresszel járhat
  • Ne nehezíte ezt az időszakot azzal, hogy olyan karácsonyi céges bulit tervezünk, ami számukra is anyagi ráfordítással járhat. Például egy drága, új ruha vásárlásával.
  • Szervezzen a cégen belül adományozási lehetőségeket. Tanulmányok igazolják, hogy a depressziót csökkenti, ha másokon segítünk.
  • Ne beszéljen a vezető a saját nagyszabású, családi karácsonyi ünnepségéről
  • A csapat iránti elismerését fejezze ki úgy, hogy az ne járjon számukra túl sok erőfeszítéssel. Például egy irodai ebéd sok esetben jobb, mint egy esti vacsora, hiszen nem vesz el időt az ünnepi készülődéstől. 
hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Információ, kapcsolatépítés, csúcsgasztronómia – mindez egy időben, egy helyen május 7-én a Caviar & Bull-ban.

Employer Branding Award 2017 – Winner's Conference / Best Practices: jöjjön el, és ismerje meg a Példaértékű Munkáltatói Márkaépítés Díj nyertes megoldásait! Szakmai konferencia a legjobb hazai munkáltatói márkák bemutatására május 15-én, a Müpában.

Magyarország egyik legrangosabb kreatív reklámversenye, idéntől nemzetközi kreatívigazgatók is a zsűriben! M+Listán pontszerzés. Díjátadó: 05.18., Akvárium

Rendezvényünk célja, hogy jövőbe mutató, már itthon is elérhető, a munkát valóban megkönnyítő gyakorlati megoldásokat mutasson be a közönségnek. Jöjjön el, ismerkedjen a jövőjével május 18-án a Müpában!

Pakk Csomagolásdizájn-verseny célja, hogy megtaláljuk Magyarország legszebben tervezett és kivitelezett termékcsomagolásait. Nevezési határidő: május 25.

hirdetés