hirdetés
hirdetés
hirdetés

Blogajánló

Hogyan segítheti a vezető az eredményesebb munkavégzést?

Vajon mi játszik jobban szerepet a sikeres munkavégzésben? Egy ösztönző vezető, aki motiválja csapatát? Vagy a munkavállalónak saját hajtóerejét kell megtalálni, ami motiválttá teszi a munkavégzésben?

A vélemények megoszlanak, hosszú távon talán az 50-50 százalék a legrelevánsabb: ahhoz, hogy hatékony, eredményes és ideális munkavégzés jöhessen létre, egyaránt szükség van ambiciózus dolgozókra és motiváló vezetőre.

A dinamikusan változó környezet, a radikális előre lépéseket hozó új eszközök megjelenése, a virtualitás dominanciája és a bizonytalan jövő együttese teljesen új gondolkozást és viselkedést követelnek meg mindkét fél részéről. Lássuk, a vezető mivel járulhat hozzá a saját részéről:

  1.    Legyen up-to-date!

Fontos ugyanis, hogy képzettek, nyitottak és naprakészek legyenek minden tekintetben. Érteniük kell a digitális világot, használni ezek eszközeit, rugalmasan kell gondolkodniuk, működniük és folyamatosan képezni magukat. Ugyan már nem olyan élesek a vállalati hierarchiák, mégis példát kell mutatniuk a tudásukkal és a megnyilvánulásaikkal.

  2.    Az ideális vezetőt érzelmi intelligencia jellemzi!

A munka világa sokkal emberközpontúbb lesz, mint valaha! A mai munkavállalóknak már nem egy falkavezérre van szükségük, sokkal inkább egy motiváló és támogató leaderre. A fiatalabb generációsoknak különös igényük a gondoskodás és a személyes kapcsolat közvetlen feletteseikkel. A vezetőknek képesnek kell lenniük lehetőségeket, teret és fejlődést biztosítani a munkavállalóiknak.

  3.    Nekik kell lenniük a bizalom forrásának!

A legnagyobb vezetőket nem véletlenül szeretik a munkavállalóik. Ebben a hihetetlenül gyorsan változó világban a dolgozóknak szükségük van egy biztos pontra, akihez célt és jövőképet kapcsolhatnak.

  4.    Nem értenek egyszemélyben mindenhez!

Irreális ugyanis a mai digitális világban, hogy valaki mindenhez értsen, viszont fontos, hogy rendelkezzenek bizonyos kritériumkompetenciákkal, mint a vezetői szellem, a hit önmagában és a megoldás-centrikusság.

  5.    A jó vezető már kevésbé szabálykövető!

Mivel a munkavállalók igénye is egyre nő a flexibilis munkavégzés iránt, így a vezetőnek is hihetetlenül rugalmasnak kell lennie. Rugalmasnak az újonnan adódott problémák megoldásában, a gyors változások kezelésében, az atipikus foglalkoztatottakhoz való viszonyulásban s a vállalat működésének egészében.

Természetesen az alábbi összegzés csupán egy csepp abból a tengerből, mely az „ideális leader’-t jellemzi – ha létezik ilyen. Tény, hogy az elkövetkezendő években sok újdonságra számíthatunk a munka világában, amihez nem csak a munkavállalóknak, de épp úgy a munkáltatóknak és a vezetőknek is alkalmazkodniuk kell.  

Csóti Adrienn
a szerző cikkei

hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Az Élelmiszer az FMCG szektor meghatározó szaklapja új versenyt indít. A verseny célja, hogy megtaláljuk a hazai piac legkiemelkedőbb minőségű mentes termékeit. Nevezési határidő: augusztus 31.

Célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Pontszerzés a Pr Toplistán! Nevezési határidő: augusztus 31.

A Kreatív szaklap ismét meghirdette a business to business kommunikációs versenyt, melyre az elmúlt év legjobb B2B kommunikációs megoldásaival jelentkezhetnek ügynökségek, a megbízói oldal képviselői, szolgáltatók és médiumok. Nevezési határidő:09.07.

Részletes program hamarosan! SAVE THE DATE: 2018. november 15.

hirdetés