hirdetés
hirdetés
hirdetés

7 "árulkodó" jel

Főnök vagy vezető vagy? Teszteld magad!

Időről időre érdemes letesztelni magunkat, vajon csakugyan azt a szerepet töltjük-e be a cégnél, amelyről azt gondoljuk, hogy betöltjük. Íme 7 pont Csepely Fanni okleveles viselkedéselemzőtől, amelyeket olvasva eldöntheted, te igazi vezető vagy-e. Nálad mi az eredmény?

Egy jó főnök jó vezető is egyben. Miben nyilvánul meg ez a mindennapokban?

1. A kollégái képesek azonosulni vele. Éppen ezért ha ő kér valamit, akkor nemcsak a hierarchiából fakadó távolság, a jutalmak elérése vagy a büntetések elkerülése motiválja beosztottait.

2. Szakmailag hiteles. Még ha nem is ő a legkiemelkedőbb szakértő a csapatban – mert mindenhez azért még ő sem érthet ‒, mégis képes átlátni az egyes folyamatokat.

3. Ismeri az embereit. Nagyon jól tudja, hogy ki mivel járul hozzá a cég sikeréhez, és ezt büszkén kiemeli, sőt jutalmazza is.

4. Véleménye és meglátásai túlmutatnak az aktuális feladatokon, irányt adnak a fejlődéshez.

5. Karizmatikus személyisége miatt hozzáállása úttörő a csapat számára, hierarchikus helyzete pedig sokat segít neki abban, hogy hamar hozzájusson a legfontosabb szervezeti információkhoz.

6. Nem tűnik el, ha konfliktusra kerül a sor. Amikor a csapaton vagy a szervezeten belül ellentét alakul ki, aktívan keresi a megoldásokat és mederben tartja a vitákat.

7. Nem csak szakmai kérdések esetén áll nyitva az ajtaja. Egy valódi referens hatalommal rendelkező vezető nem a legtöbbet, hanem a legjobbat hozza ki csapatából ‒ legyen szó akár egyéni, akár csoportos munkavégzésről.

És te hány pontban ismertél magadra (vagy a főnöködre)?

Csepely Fanni, okleveles viselkedéselemző, marketingvezető (CX-Ray)
a szerző cikkei

hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Nyerő SSC people-management stratégiák. Fluktuációcsökkentő minikonferencia június 7-én.

Idén is Sales&Pszichológia konferencia. Foglald le helyed most! 2019.05.28.

Toborzási kampányok létrehozása és eredményes működtetése a LinkedIn-en: gyakorlati workshop június 6-án, limitált létszámmal.

Burnout - Ismerd fel, ismerd meg és lábalj ki belőle Csatlós Csillával június 12-én!

hirdetés