hirdetés
hirdetés

Produktivitás

Ez a világ legsikeresebb embereinek titka

Kelj fel hajnalban, vezess naplót, olvass egyfolytában. És persze kell még egy kis plusz - írja  Karrier Plusz.

A Quora kérdezz-felelek portálon jelent meg a kérdés, hogyan kezdik a napjukat a világ legsikeresebb emberei, és milyen szokásaikhoz ragaszkodnak a nap folyamán. Az egyéni preferenciák változók, ám van néhány közös jellemző, amelyekre érdemes odafigyelni. Az Inc.com összegyűjtötte a legfontosabbakat.

  1. Korán kelnek.
  2. Végiggondolják, mik a napi teendők.
  3. Edzenek.
  4. Tápanyagokban gazdag reggelit esznek.
  5. Naplót írnak.
  6. Meditálnak.
  7. A bonyolult feladatokat veszik előre, és minden erejükkel rájuk koncentrálnak.
  8. Rengeteget tanulnak, hogy legyőzzék a konkurenciát.

1. Korán kelnek

Benjamin Franklin, Ernest Hemingway, Howard Schulz (Starbuck CEO), Richard Branson (Virgin Enterprises CEO), Tim Cook (Apple CEO) és még számtalan sikeres ember arról híres (vagy volt híres), hogy hajnali négy és fél hat között pattan(t) ki az ágyból, miközben az átlagemberek még bőszen durmoltak. 

2. Megtervezik, mit végeznek aznap

A legsikeresebb emberek haditervet készítenek az aznapi teendőkről, mielőtt a hajnal még pirkad. Ehhez tartják magukat, és nem nyugszanak, amíg el nem érik a kitűzött célokat. 

3.  Edzenek

Tim Cook (Apple CEO) hajnali ötkor lát munkához a konditeremben, a Twitter-alapító Jack Dorsey hét kilométert fut hajnalban, Paul Polman (Unilever CEO) pedig a futópadot kezdi koptatni, amíg mások még édesdeden alszanak. 

4. Egészséges, tápláló reggelit esznek

Mindegy, hogy otthon, már az irodában vagy a kettő között az autóban, a sikeres emberek egészséges, tápláló reggelit esznek, hogy energiával töltsék fel a szervezetüket, mielőtt munkához látnak. Richard Branson korán reggel otthon eszik, Irwin Simon (CEO, Hain Celestial) összeköti a kellemeset a hasznossal, és az első értekezlet vagy tárgyalás közben reggelizik.  

5. Naplót vezetnek

A naplóírás kitűnő eszköz a stratégiák kidolgozására és megvalósulásuk nyomon követésére, az önreflexió rögzítésére, inspirációs és motivációs forrás. 

6. Meditálnak

Madonna, Hugh Jackman, Liv Tyler, Jennifer Aniston, Oprah Winfrey és Sir Paul McCartney naponta meditálnak, ami segíti a koncentrációt, megtisztítja az elmét, kiszűri a zavaró tényezőket, csökkenti a stresszt és javítja a szervezet általános egészségi állapotát. 

7. Erősen koncentrálva végzik el a nehéz feladatokat

Minden feladat elvégzéséhez koncentrációra, energiára és akaraterőre van szükség. A sikeres emberek a munkavégzéshez szükséges tevékenységeket szorgos gyakorlással rituálékká alakítják, és végül elérnek egy olyan szintre, ahol már automatikusan ki tudják aknázni a forrásaikat a legnehezebb feladatok elvégzésére is.

8. Szakadatlan tanulással győzik le a konkurenciát

Tanulni, tanulni, tanulni, mondta állítólag Vlagyimir Iljics Lenin, és talán ez az egyetlen dolog, amiben igaza volt. A sikeres emberek megszállottan bővítik tudásukat, ezért nem vesztegetik az idejüket léha szórakozásra, mint a nagy többség. 

Az eredeti, teljes cikket itt olvashatod el! 

(forrás: Karrier Plusz)
hirdetés

Címkék

IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!
hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Tarts velünk április 22-én, hogy megtudd, hogy mitől működik a mentoring és nagyköveti rendszer – és mitől nem!

Mindenkit meggyötört a pandémia, a motiváltságukat vesztett, kiégett és akár még fizikailag is megviselt munkatársak aránya lényegesen nőtt a szervezeteken belül. Milyen eszközei vannak erre egy vállalatnak? Gyere el ingyenes szakmai randinkra, ahol több tucat javaslatot adunk a kezedbe!

Az élet megállt ugyan, de a toborzás nem: bizonyos ágazatokban ugyanúgy kellett a munkaerő, a kampányok, kiválasztások és interjúk ugyanúgy folytak tovább az elmúlt egy évben is, mégis rengeteg dolog változott. Ennek tanulságait foglaljuk össze május 20-án!

hirdetés