hirdetés
hirdetés
hirdetés

3 stratégia, mely megalapozta a sikert

Ennek a három tényezőnek tulajdonítja sikerét Bill Gates

Bill Gates nemrégiben középiskolásoknak tartott előadást, melyben beszélt a gondolkodásmódjáról, és arról, hogy hogyan lett sikeres. Íme három dolog, melyek Gates szerint alapvető fontosságúak a sikerek eléréséhez.

Legyünk állandóan kíváncsiak!

Gates lelkes olvasó, minden utazására magával visz egy könyvet. Ha valamiről információkat szeretne gyűjteni, akkor legalább öt könyvet elolvas a témáról, amelynek túl tömörnek és soknak tűnhet a legtöbb ember számára. A Netflix dokumentumfilmjében, az Inside Bill’s Brain-ben Gates egyik barátja azt mondta, Gates szinte mindig többet tud annál, akivel beszélget. A középiskolásoknak kiemelte, hogy egy kíváncsi ember számára nem is létezhetne megfelelőbb idő arra, hogy tanuljon, hiszen manapság minden lehetőség adott: podcastek, online előadások és az internet nyújtotta lehetőségek mind lehetővé teszik, hogy a nap bármely szakaszában tanuljunk.

Soha ne adjuk fel az optimista szemléletet!

Gates szerint a múltbeli sikerekben való elmélyedés és a kudarc idején az ezekre történő visszaemlékezés teszi lehetővé a jövőbeli sikerek elérését. Bár a Microsoftnál is sokszor hibáztak, mindig voltak mögöttük olyan sikerek, melyekre vissza lehetett emlékezni, s melyek biztatták őket a folytatásra.

Tanuljunk meg delegálni!

Gates úgy emlékszik vissza arra az időszakra, amikor elindult a Microsoft, hogy igen nehezére esett delegálni. Nem akarta kiengedni a kezéből a kódok írását, vagy legalább azok szerkesztését, mert félt attól, hogy a feladatok feletti kontroll átadása a minőség rovására megy. Ám a csapata bebizonyította, hogy képesek nélküle is szárnyalni, így más területekre tudta irányítani a figyelmét, például az emberek menedzselésére. Gates szerint a hatékony delegálás alapját a saját erősségeink és gyengeségeink felismerése képezi, így hát érdemes az önismeretünk fejlesztésével is aktívan foglalkozni. 

 

Novák Dóra, online szerkesztő, újságíró
a szerző cikkei

(forrás: ThriveGlobal)
hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Gyere el „Kreatív álláshirdetés” workshopunkra február 27-én! Előadó: Földi Miklós Dániel reklám- és neuropszichológus

Hozd a laptopod! – Facebook és Instagram tréning HR-eseknek, lépésről lépésre, március 12-én!

Mit tehet az ember a környezetért a saját munkahelyén - és hogyan tegye mindezt a vállalati kultúra részévé? Gyakorlati tippek, információk a témában.

Toborzási kampányok létrehozása és eredményes működtetése a LinkedIn-en: gyakorlati workshop április 2-án, limitált létszámmal.

SAVE THE DATE Vezetés és pszichológia konferencia április 28-án!

hirdetés