hirdetés
hirdetés
hirdetés

7 intő jel

Delegálsz te rendesen?

A vezetők elfáradnak, és termelékenységük is csökken, ha nem képesek delegálni. Egy tanulmány szerint a szervezetek nagyjából fele aggódik alkalmazottaik delegálási képességével kapcsolatban. Márpedig többek közt a kiégést is megelőzhetjük azzal, ha megtanulunk delegálni...

Mindannyiunknak megvan az oka, amiért nem delegálunk. Talán azt gondoljuk, jobban el tudjuk végezni a munkát, mint bárki más, vagy attól tartunk, hogy kiadjuk a kezünkből az irányítást. Pedig ha nem delegálunk, akkor saját életünket nehezítjük meg, sőt azt is megakadályozzuk, hogy szervezetünk sikereket érjen el: a delegáló vezérigazgatók 33 százalékkal több bevételt generálnak, mint azok, akik nem élnek ezzel a lehetőséggel. Az egészséged és a céged érdekében hagyd a kifogásokat, és sajátítsd el a delegálás képességét!

Íme 7 jele annak, hogy nem delegálsz megfelelően:

1. Kimerítenek a döntések.

2. A rutinfeladatok időd nagy részét kiteszik.

3. Folyamatosan tele vagy munkával.

4. A csapatod nem fejlődik a képességeiben.

5. Szenvedsz attól, hogy elengedd a felelősséget.

6. A munkaköri leírásodon túl is látsz el feladatokat.

7. A csapatod unatkozik.

7 tipp, hogy jobb delegátor legyél

A delegálás önbizalmat és helyes ítélőképességet igényel. Próbáld ki ehhez a következő módszereket:

1. Legyél elszámoltatható! Kérd meg a feletteseidet, hogy vegyenek rá, hogy többet delegálj. A kötelezettségvállalás valaki iránt 65 százalékkal növeli meg a valószínűségét annak, hogy elérjük a céljainkat.

2. Tedd szokásoddá a delegálás megfontolását! Minden feladatnál tedd fel magadnak a kérdést: "Van olyan, aki ezt meg tudná csinálni?" A szokások kialakítása és megszilárdulása 15-től 254 napig tarthat.

3. Készítsd fel a csapatod! Ha képessé teszed a csapatodat a feladatok ellátására, könnyebb lesz megbíznod bennük.

4. Kérj visszajelzést! Miután delegáltál, kérdezd meg a csapatodtól, milyennek találták a feladatot, és használd a visszajelzésüket arra, hogy javítsd jövőbeli delegálási képességeidet.

5. Fedezd fel és kerüld el az önhangsúlyozó mintákat! Az emberek 60 százaléka magasabbra értékeli magát, mint felettesei vagy kollégái őt. Hogy elkerüld ezt a hibád, használj egy skálát annak meghatározására, hogy a feladat mennyit ér attól függetlenül, hogy te részt veszel benne vagy sem.

6. Rangsorold a feladataidat, és döntsd el, mit lehet delegálni! Ne próbálj meg mindent egyszerre önmagad megcsinálni. Egyszerre egy feladatra koncentrálj, és delegáld azt, ami nem annyira fontos.

7. Dolgozz a csapatod erősségein! Amikor delegálsz, azt bízd meg, aki a legjobb képességekkel rendelkezik, ahelyett, hogy annak delegálnál, aki a leginkább elérhető. A Gallup felmérése szerint az elkötelezettség csupán 2 százalékos azokban a csapatokban, ahol a vezetők ignorálják a munkavállalóikat, ellenben 61 százalékos azokban a csapatokban, ahol a vezetők az emberek erősségeire fókuszálnak.

További hasznos tippekért kattints az eredeti cikkre!

 

Ha szeretnél hasznos tippeket kapni a kiégés megelőzésére/kezelésére, akkor gyere el az alábbi workshopunkra!

Mindfulness az üzleti életben - Workshop

Nem az időnket, hanem az energiánkat kell jól beosztani!

Állandó pörgés, e-mailek hajnali háromkor, meetingekkel teletűzdelt napirend. Úgy érzed, soha nem érsz a to do listád végére? Ismerősek ezek a szavak: időstressz, multitasking? 

Szeptember 6-i workshopunkon garantáltan elsajátíthatod jó alvás és a hatékony energiamangement bombabiztos technikáit. A tanfolyam során rövid, közös mindfulness gyakorlás, amit aztán beépíthetsz a hétköznapjaidba!

Előadó: Horváth Ágnes, mindfulness oktató, alvástréner, TEDx előadó

Az egynapos tanfolyam tartalmazza:

  • az elméleti oktatást, kézzel fogható tudást a nap végére
  • szakszerű meditáció levezetést
  • kinyomtatott handoutokat.

Részvételi díj:

Teljes árú jelentkezés 32 900 Ft áfa / fő
Csoportos jelentkezés 3 főtől 29 900 Ft + áfa / fő

Időpont: szeptember 6., 9.30-16.30

Helyszín: Mozsár Kávézó (1065 Budapest Nagymező u. 21.)

További információ: Légrády Edit, +36 1 430 4563, This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Hrpwr.hu/esemeny/uzleti_mindfulness_workshop

(forrás: Karrier Plusz)
hirdetés

Címkék

IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Gyere el „Kreatív álláshirdetés” workshopunkra február 27-én! Előadó: Földi Miklós Dániel reklám- és neuropszichológus

A HRKOMM Award 2019 nyertes pályázatainak bemutatása február 13-án.

HR workshop az FMCG és a kereskedelem-piac szereplői számára A workshop célja: HR-finomhangolás az élelmiszer kiskereskedelmi szektort és az élelmiszergyártó cégeket terhelő munkaerőhiány-állapotok közepette, a hatékonyság növelése, a versenyképesség megtartása érdekében.

Mit tehet az ember a környezetért a saját munkahelyén - és hogyan tegye mindezt a vállalati kultúra részévé? Gyakorlati tippek, információk a témában.

hirdetés