hirdetés
hirdetés
hirdetés

Elismertség

A sikeres vezető egyszerű titka, amit mindenképp tudnod kell

„A siker nem arról szól, hogy rahedli pénzt keresek. A siker arról szól, hogy pozitív változást idézek elő az emberek életében” – szögezi le Oleg Vishnepolsky, a DailyMail Online és a Metro.Co.Uk technológiai vezetője, aki a LinkedIn-en közzétett rövid, de velős írásában azt fejtegeti, hogy mi is az, amit igazából sikernek nevezhetünk – és mi az, amit biztosan nem.

„Oleg, én a siker megszállottja vagyok. Mit tudsz nekem tanácsolni? – kérdezte tőlem valaki.

Én a következőket gondolom erről:

„Próbálj meg inkább értékes ember lenni, mint sikeres ember” – mondta Albert Einstein.

„Azt kívánom, bárcsak mindenki gazdag és híres lenne, hogy meglássák: nem ez a válasz” – ezt pedig Jim Carrey mondta…

A válasz egyszerű: idézz elő pozitív változást mások életében!

Steve Jobs nem azért volt sikeres, mert meggazdagodott. Azért volt sikeres, mert megannyi ember kezébe odarakta a technológiát, és ezzel milliárdok életében pozitív változást idézett elő.

A Google nem az aranyat érő részvényei miatt sikeres. Azért sikeres, mert a szó szoros értelmében megváltoztatta az életünket, és még a gondolkodásunk módját is módosította (többek közt) a Google Keresésnek, a Google Térképnek és az Androidnak köszönhetően.

A Facebookkal és az Amazonnal is hasonló a helyzet.

A fentiekhez hasonlóan az a sikeres vezető, akinek az emberei is sikeresek, mégpedig azért, mert támogatást, biztatást, inspirációt, átfogó képet, és ami a legfontosabb: bizalmat kapnak tőle.

Az alkalmazottak sikeréhez elengedhetetlen fontosságú egy olyan vezető, aki támogatja őket.

Egyetértetek?

(forrás: LinkedIn Pulse)
hirdetés

Címkék

IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

A HRKOMM Award célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Pontszerzés a PR Toplistán! Nevezési határidő: 2019. augusztus 30.

Hogyan győzhető le az időstressz? Energiamenedzsment 4 lépésben. A szeptember 6-i tanfolyam során rövid, közös mindfulness gyakorlást tartunk, amit aztán beépíthetsz a hétköznapjaidba.

Toborzási kampányok létrehozása és eredményes működtetése a LinkedIn-en: gyakorlati workshop szeptember 12-én, limitált létszámmal.

Az Üzlet és Pszichológia és a hrpwr.hu ismét bemutatja a nagy sikerű „kékgalléros” konferenciát! Kékgalléros HR kihívások 3.0 szakmai konferencia szeptember 26-án.

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Gyere el „Kreatív álláshirdetés” workshopunkra október 9-én! Előadó: Földi Miklós Dániel reklám- és neuropszichológus

Zöld marketing és kommunikáció Itt a zöldár! A tudatos fogyasztók már átlátnak a greenwashingon, de mi jön ezután? Save the date: 2019.10.10.

hirdetés