hirdetés
hirdetés
hirdetés

Checklist

A mérgező kultúra 7 félreismerhetetlen jele

A toxikus munkakörnyezet megbetegíti az embereket, hozzájárul a projektek bukásához, és kilépésre készteti a legjobb dolgozóinkat. „A kultúra fontosabb, mint a vízió. Vannak olyan vezetők, akik nagyszerű vízióval rendelkeznek, de olyan mérgező kultúrát hoztak létre, amelyben a víziójuk soha nem valósulhat meg” – idézi Phil Cooke médiaproducer-tanácsadót Oleg Vishnepolsky, a DailyMail Online és a Metro.Co.Uk technológiai vezetője, LinkedIn-influencer.

Oleg összeszedte, milyen jelei vannak annak, hogy mérgező munkahelyen dolgozol. Íme a lista:

1) A tisztelet hiánya és a másik leértékelése

2) Indokolatlan nyomás, hogy rövid távon eredményeket érjünk el a hosszú távú stratégia kárára

3) Méltánytalanság, korrektség hiánya, protekcionizmus és igazságtalanság

4) Bármilyen fajta zaklatás és munkahelyi terror (mobbing)

5) Az empátia, az elfogadás vagy a támogatás hiánya

6) Túlzott kontroll, lánykori nevén mikromenedzsment

7) Morálisan megkérdőjelezhető környezet, integritás hiánya, a tisztességtelenség bátorítása

Egy olyan környezetben, amelyre a fentiek jellemzők, nem számít, milyen nagyszerű vízió és stratégia van jelen – ugyanis ezek  sohasem fognak megvalósulni.

A jó vezető tesz azért, hogy a kultúra ne legyen mérgező.

Felemel, bevon, odafigyel, megbecsül, kihívásokat ad, támogat és mentorál. Értékeli a kemény és a jól elvégzett munkát, az őszinteséget, az integritást, az elköteleződést és az odaadást.

És tisztában van a következővel:

„A kultúra megeszi a stratégiát reggelire.” Peter Drucker

Egyetértetek?

(forrás: LinkedIn Pulse)
hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

A HRKOMM Award célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Pontszerzés a PR Toplistán! Nevezési határidő: 2019. augusztus 30.

Hogyan győzhető le az időstressz? Energiamenedzsment 4 lépésben. A szeptember 6-i tanfolyam során rövid, közös mindfulness gyakorlást tartunk, amit aztán beépíthetsz a hétköznapjaidba.

Toborzási kampányok létrehozása és eredményes működtetése a LinkedIn-en: gyakorlati workshop szeptember 12-én, limitált létszámmal.

Az Üzlet és Pszichológia és a hrpwr.hu ismét bemutatja a nagy sikerű „kékgalléros” konferenciát! Kékgalléros HR kihívások 3.0 szakmai konferencia szeptember 26-án.

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Gyere el „Kreatív álláshirdetés” workshopunkra október 9-én! Előadó: Földi Miklós Dániel reklám- és neuropszichológus

Zöld marketing és kommunikáció Itt a zöldár! A tudatos fogyasztók már átlátnak a greenwashingon, de mi jön ezután? Save the date: 2019.10.10.

hirdetés