hirdetés
hirdetés
hirdetés

11+2 kérdés

A Google-nél így tesztelik, jó vezető vagy-e

Mitől lesz valaki jó vezető? A kérdés azóta foglalkoztatja az emberiséget, amióta a társadalmakat bonyolult alá- és fölérendeltségi viszonyok szövik át. A Google is hosszú évek óta időt és fáradságot nem kímélve kutatja, melyek a legfontosabb vezetői tulajdonságok és készségek, ami végtére is elvárható egy olyan világcégtől, amely szinte végtelen számú adat analitikáját használja fel önnön rendszere működtetésére és fejlesztésére. Teszteld te is a főnöködet, esetleg saját magadat, amennyiben vezető vagy!

A Google nagyjából 50 ezer alkalmazottja többségének az alábbi kérdéseket (igazából állításokat) teszik fel a vezetői alkalmassággal kapcsolatban – írja a KarrierPlusz. Az alkalmazottaknak az a feladatuk, hogy pontozzák az állításokat 1-től (teljesen egyetértek) 5-ig (egyáltalán nem értek egyet.)

Ha beosztott vagy, végezd el a tesztet a főnököddel kapcsolatban. Ha vezető vagy, csekkold, hány pontot érnél el a Google tesztjén. Értelemszerű: alacsony pontszám = jó vezető, magas pontszám = fertelmes főnök.

Íme a teszt:

1. A menedzserem releváns visszajelzést ad azzal kapcsolatban, hogyan növelhetném a teljesítményemet.

2. A főnököm nem „mikromenedzsel” (azaz nem szól bele olyan dolgokba, amik alsóbb szinteken is könnyűszerrel kezelhetők).

3. A menedzserem kimutatja, hogy emberszámba vesz.

4. A menedzserem kimutatja, hogy értékeli az egyéni látásmódomat, amivel gazdagítom a csapatot, s így tesz még akkor is, ha nem ért velem egyet.

5. A menedzserem arra ösztönzi a csapatot, hogy a prioritásokra koncentráljon.

6. A menedzserem rendszeresen megosztja velem a főnökeitől és a felsőbb vezetéstől származó információkat.

7. A menedzserem az elmúlt félévben komoly beszélgetést folytatott velem a karrierem fejlesztéséről.

8. A menedzserem világos célokat fogalmaz meg a csapat számára.

9. A menedzserem eléggé képzett ahhoz szakmailag (például tud programozni, könyvelni, ért a marketinghez stb.), hogy sikeresen tudjon engem menedzselni.

10. Szívesen ajánlom a menedzseremet a többi Google-dolgozó számára.

11. Általában elégedett vagyok a menedzserem teljesítményével.

A teszt végén két kitöltős kérdés is szerepel:

12. Mit javasolsz, milyen irányban tevékenykedjen tovább a menedzsered úgy, mint eddig?

13. Mit gondolsz, min kellene változtatnia?

Érdemes megfigyelni, hogy a 13 kérdésből csak egy foglalkozik a menedzser szakmai alkalmasságával (hard skills), az összes többi a puha faktorokat firtatja (soft skills), úgymint kommunikáció, visszajelzés, mentorálás, csapatmunka, tisztelet, józan helyzetértékelés. Vagyis a teszt nem azt próbálja kideríteni, hogy a menedzser konkrétan mit tud, hanem hogy miként végzi a munkáját.

Olvasd el a teljes cikket az eredeti oldalon!

(forrás: Karrier Plusz)
hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

A HRKOMM Award 2018 nyertes pályázatainak bemutatása február 20-án.

Magyarország egyik legrangosabb kreatív reklámversenye! A verseny shortlistesei és a díjazottjai pontokat szereznek az M+Listán! Nevezési határidő: március 8.

PR workshop a Prizma Kreatív PR Díj kiemelkedő kampányainak bemutatására március 12-én!

Március 13-án ismét megrendezzük néhány órás Facebook, Instagram workshopunkat, ahol gép előtt, az oktatóval együtt, a saját accountunkra belépve közösen végigvesszük, hogy adjunk fel hirdetést.

JobXperience – HR konferencia a még jobb hangulatú munkahelyekért. Időpont: Április 02. 09:00

hirdetés