hirdetés
hirdetés

Szervezeti egészség

A demotiváció úgy terjed a csapatban, akár a vírus: láthatatlanul

Mi a közös a vírusban és a demotivációban? Miért terjedhet akár láthatatlanul is a demotiváció a csapatunkban? És mit tehetünk annak érdekében, hogy megelőzzük a munkatársak motivációvesztését? Többek között ezekre a kérdésekre adott választ Czagler Zsuzsa, Motivációtérképezési szakértő a VIP Coaching Center Kft.-től a Vezetés és pszichológia online szakmai randi keretében.

Zsuzsa úgy kezdte az előadását, hogy a vírus és a demotiváció között meglepően sok a hasonlóság: például mindkettőnél először csak a tüneteket vesszük észre, melyeket ha nem kezelünk időben, átterjed másokra is, ezzel nagy gazdasági károkat okozva. Emellett ahogy a vírus is láthatatlanul terjed, úgy igaz lehet ez a demotivációra is: a vezetők is lehetnek láthatatlan „vírushordozók”, így megfertőzve a csapatukat. 

A főbb ismertetőjelek

Na de hogyan is ismerjük fel, amennyiben valaki demotivált állapotban van? Jellemző lehet többek között a tartós közönyösség, szomorúság, fásultság, kedvetlenség, „minden mindegy” állapot, fáradtság, céltalanság, az együttműködés hiánya, az érdektelenség, a frusztráltság és a halogatás is. 

Hogyan előzhetjük meg ezt az állapotot?

Adódhat a kérdés, hogy mit tehetünk annak érdekében, hogy elkerüljük a motiváció hiányának kialakulását? Első lépésként érdemes vezetőként a saját motivátorainkat felmérni. Ezután tegyük fel magunknak a kérdést, hogy ezeket mennyire éljük meg a munkánk során? Értékeljük is őket egy 1-10-ig tartó skálán. Ezt követően ugyanezen motivátorokat vizsgáljuk meg a csapattagokkal is: számukra mely tényezők adják a legtöbb motivációt? És ezeket mennyire élik meg a vezetésünk mellett?

A két elemzés egymáshoz való viszonyításából egyértelműen látszódni fog, hogy mely igényekre kell több energiát fordítanunk vezetőként, hogy elkerüljük a tartós demotiváltság állapotát, mely aztán könnyen szétterjed a teljes csapatban vagy akár szervezetben. Legyünk résen és ne halogassuk ezen motivátorok mielőbbi felmérését!

Novák Dóra, online szerkesztő, újságíró
a szerző cikkei

hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!
hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Tarts velünk április 22-én, hogy megtudd, hogy mitől működik a mentoring és nagyköveti rendszer – és mitől nem!

Mindenkit meggyötört a pandémia, a motiváltságukat vesztett, kiégett és akár még fizikailag is megviselt munkatársak aránya lényegesen nőtt a szervezeteken belül. Milyen eszközei vannak erre egy vállalatnak? Gyere el ingyenes szakmai randinkra, ahol több tucat javaslatot adunk a kezedbe!

hirdetés