hirdetés
hirdetés
hirdetés

Checklist

A bullshithalmok margójára: íme a valódi vezetők 5 igazi ismertetőjegye!

10 jel, hogy a főnököd csak főnök, nem vezető, 15 jel, amiből tudhatod, hogy rossz a főnököd, 273 dolog, amit a főnököd rosszul csinál, blablabla, és megint bla. A bullshithalmok margójára kaptok egy keresetlenül őszinte listát az Y2Y Coaching blog szerzőitől is!

Íme a véres valóság:  5 dolog, ami CSAK a valódi vezetőkkel történik (bár sosem olvastak még róla a HRPWR-en. Eddig!)

1. Halálra tudnak idegesíteni az embereid

Nem, nem szeretsz mindenkit, de még azoktól is nyugtot akarsz néha, akit igen. Hétfőnként azt kívánod, bár ne üvegből lenne az ajtód, mert akkor azt sem látnák, ott vagy-e egyáltalán. Így meg azonnal vetődnek rád a páfrány mögül, ha előbújsz. Illetve vetődnének, ha nem várnád meg a kijövetellel, míg eltűnnek végre ebédelni.

2. Gyűlölöd a bullshit célkitűzéseket

Tudod, hogy fontos, igen. Azt is, hogy az értékekkel összhangban kell őket meghatározni. Mennyei atyám, de kinek az értékeivel?! A tieidet sem tudod, nemhogy a cégét, neked ráadásul arra is figyelni kellene, hogy az embereidé is stimmeljen a tieiddel. Meg a főnöködével is nyilván, aki Sydney-ben él, és idén még nem láttad. Sem őt, sem a céljait. Hála az égnek.

3. Baromira levelezel éjjel

Elhiszed, hogy káros. Azt is, hogy el sem kellett volna olvasnod, de ezen már túl vagy. Úgyhogy válaszolsz rá. Igen, hajnali kettőkor. Közben még eszedbe is jut, hogy a nagykönyv szerint ezzel mindenkinek ártasz, főleg az embereidnek, de még mindig jobb, mint nem válaszolni, reggelig meg hatszor elfelejted. Majd túlélik valahogy.

4. Mindig elfelejtesz érdeklődni

Férjhez ment múlt héten. Megjött az új kocsija. Megint nem jött hétfőn a festője. Mintha vörös csíkok lennének a hajában. Látod, hallod, tudsz róla. De annyian vannak, ki a frásznak van kedve ennyit csacsogni, csak elfelejted egyiküket megkérdezni, mi újság. Amire megsértődik, látod rajta jól, de úgy teszel, mintha nem észlelnéd, hátha így nyersz két napot, addig meg csak befut a burkoló. Festő. Whatever.

5. Inkább hazudsz, hogy csatát kerülj

Elszúrtátok, nem is kicsit. De ha megmondod, bajba kerülsz, helyette lapulsz, mint régen a kémiaórán, hátha nem vesznek észre. Ha rákérdeznek, mismásolsz, és számolod magadban a napokat. Pontosan tudva, hogy milyen szintű kérdésnek hányszor 24 órára van szüksége ahhoz, hogy örökké feledésbe merüljön. A tapasztalat a legjobb tanár.

A többiek is ezt érzik, OK? El ne hidd az ellenkezőjét.

Ha szeretnéd a fenti listát tetszetős infografika képében is nézegetni, ide kattints!

Nagy-Józsa Dorottya
a szerző cikkei

(forrás: Y2Y Coaching)
hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Gyere el „Kreatív álláshirdetés” workshopunkra február 27-én! Előadó: Földi Miklós Dániel reklám- és neuropszichológus

A HRKOMM Award 2019 nyertes pályázatainak bemutatása február 13-án.

HR workshop az FMCG és a kereskedelem-piac szereplői számára A workshop célja: HR-finomhangolás az élelmiszer kiskereskedelmi szektort és az élelmiszergyártó cégeket terhelő munkaerőhiány-állapotok közepette, a hatékonyság növelése, a versenyképesség megtartása érdekében.

Mit tehet az ember a környezetért a saját munkahelyén - és hogyan tegye mindezt a vállalati kultúra részévé? Gyakorlati tippek, információk a témában.

hirdetés