hirdetés
hirdetés
hirdetés

Digitalizáció

5+2 fontos vezetői lépés a digitalizáció megteremtéséhez

Uwe Tiges, az Innogy SE decemberben kinevezett elnök-vezérigazgatója rövid előadásban foglalta össze, hogy mikre kell figyelnie egy multinacionális vállalatnak ahhoz, hogy vonzó munkahely maradjon digitalizált világunkban.

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara szervezésében 2018. február 13-án A jövő munkája – a munka jövője című rövid előadásában a korábban személyügyekért felelős igazgatósági tag 5 fontos pontban körvonalazta, hogy vezetőként melyek a digitalizáció megteremtésének és az ezzel átalakuló jövő munkahelyének főbb kihívásai.

1. Hálózatlapú munkahelyek megteremtése

Uwe Tiges többször kiemelte, hogy ő az X generáció tagjaként még fix munkaidős rendszerben és az irodában töltött napi minimum 8 órás munkabeosztásban szocializálódott, de vállalatvezetőként látnia kell, nem ez a jól végzett munka feltétele.

Mint mondta, a jövőben a munkavállalók egy jelentős része fizikailag nem tölti majd ideje nagy részét a munkaközösségben, így a vezetőknek ki kell alakítaniuk azokat a skilleket, amelyekkel a virtuális térben is megfelelően tudnak együtt dolgozni a munkavállalókkal, érzékelni tudják az egyéni igényeiket, személyiségük finomságait. Ehhez kapcsolódik a következő pont, a:

2. Rugalmas munkaidő 

Uwe Tiges szerint a digitalizációba beleszületett szakemberek jobban elosztott munkaidőt, rugalmasságot és diverzitást várnak el a munkaadótól, és ők diktálnak, ezért ezekre az igényekre reagálniuk kell a vállatoknak.

3. Minden vezetőknek tudnia kell, hogy miről van szó

Az ember-gép kapcsolat, a robotika nagyban megváltoztatja a munkakörnyezetet és folyamatokat. Ha a vezetőknek nem is kell mindenhez érteniük, fontos, hogy tudják, milyen digitalizációs folyamatok zajlanak a cégnél, milyen alkalmazások, átalakított rendszerek kerülnek bevezetésre. Ez elengedhetetlen a következő ponthoz:

4. Minimalizálni kell a veszteséget

Az emberi munkaerőt meg kell őrizni minden olyan területen, ahol ez lehetséges, vagyis meg kell teremteni, hogy a gépek ne elvegyék, hanem segítsék a munkavállalók feladatait és optimalizálják a folyamatokat. Mindehhez szükséges a:

5. Life Long Learning

Lehetővé kell tenni a munkavállalók számára a folyamatos átképzést, naprakész tudáshoz való hozzáférést.

Uwe Tiges, az Innogy SE elnök-vezérigazgatója
Uwe Tiges, az Innogy SE elnök-vezérigazgatója

+ 2

Nyílt platformokra van szükség

Egy multinacionális vállalat esetében nagyon fontos, hogy a jó gyakorlatok transzparensek legyenek egy elérhető platformon keresztül. A megszokott rendszer, miszerint mindent házon belül kell és úgy a legjobb megoldani, nem működik a jövőben. A különböző országok leányvállalatainak gyakorlatai, egy nem konkurens vállalattól vagy egyetemtől jött megoldás nagyon sokat segíthet, ezért konzultációra és hozzáférhetőségre van szükség.

Élményalapúvá kell tenni a megoldásokat

Uwe Tiges rávilágított egy fontos feladatra: az életkoruknál fogva nem a digitális generációhoz tartozó vezetőkkel meg kell ismertetni és számukra is átélhetővé kell tenni a digitalizációs megoldásokat, mert csak így érhető el, hogy azt őszintén tudják támogatni és előremozdítani.

(forrás: GyártásTrend)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Gyere el „Kreatív álláshirdetés” workshopunkra február 27-én! Előadó: Földi Miklós Dániel reklám- és neuropszichológus

Hozd a laptopod! – Facebook és Instagram tréning HR-eseknek, lépésről lépésre, március 12-én!

Mit tehet az ember a környezetért a saját munkahelyén - és hogyan tegye mindezt a vállalati kultúra részévé? Gyakorlati tippek, információk a témában.

Toborzási kampányok létrehozása és eredményes működtetése a LinkedIn-en: gyakorlati workshop április 2-án, limitált létszámmal.

SAVE THE DATE Vezetés és pszichológia konferencia április 28-án!

hirdetés