hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 80
#1
Hrpwr >> Hrpwr >> Employer branding
2021-04-19

Többek közt egy személyre szabott teszt kitöltésével dönthetjük el, mennyire illenénk a csapatba.

#2
Hrpwr >> Hrpwr >> Fejlődés
2021-03-26

Üzleti és HR-szempontból is sokkal sikeresebb az a vállalkozás, amelyik sokszínű, odafigyel az esélyegyenlőségre, és dolgozóit bevonja a döntéshozatalba. Íme néhány konkrét megoldás, hogy sokszínűbbek lehessünk!

#3
Hrpwr >> Hrpwr >> Aktuális
2021-03-25

A Deloitte Globális Humán Erőforrás Trendek kutatása 11 éves múltra tekint vissza, melyben idén először került túlsúlyba az üzleti vezetők véleménye, reflektálva az elmúlt év kihívásaira. 

#4
Hrpwr
2021-03-11

A FlowHR-ben nagyon kíváncsiak voltunk, mi a HR analitika valós helyzete ma Magyarországon, ezért az elmúlt év végén, a Spark Institute at IBS-sel együttműködve elindítottunk egy erre vonatkozó kutatást. Az eredmény részben visszaigazolta azt, amit gondoltunk, részben tartogatott meglepetéseket is. (x)

#5
Hrpwr >> Hrpwr >> Aktuális
2021-03-04

A hazai vállalatok jóval több női digitális szakembert alkalmaznának, de nagyon kevés a jelentkező, mert az informatikai képzésben is túl kevés nő vesz részt.

#6
Hrpwr >> Hrpwr >> Aktuális
2021-03-02

A rövid idő alatt elért fejlődés pozitív lépést jelent afelé, hogy a szektor inkluzívvá váljon – állapítja meg a Kaspersky új jelentése, mely azonban rávilágít a hiányosságokra is.

#7
Hrpwr >> Hrpwr >> Fejlődés
2021-02-24

Sok az alaptalan sztereotípia az idősebb munkavállalók kapcsán, pedig tapasztalatukból adódóan több területen jobban teljesítenek a fiatalabbaknál.

#8
Hrpwr >> Hrpwr >> Megtartás
2021-02-12

A Kincentric Legjobb Munkahelyek Program kutatása itthon 130 000 munkavállaló véleménye alapján készült.

#9
Hrpwr >> Hrpwr >> Aktuális
2021-02-09

A fizetés fontos, de nem minden!

#10
Hrpwr >> Hrpwr >> Fejlődés
2021-02-08

A csoporton belüli sokféleség jót tesz az egyedek egészségének – bizonyították magyar kutatók.

IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!
hirdetés

Tarts velünk április 22-én, hogy megtudd, hogy mitől működik a mentoring és nagyköveti rendszer – és mitől nem!

Mindenkit meggyötört a pandémia, a motiváltságukat vesztett, kiégett és akár még fizikailag is megviselt munkatársak aránya lényegesen nőtt a szervezeteken belül. Milyen eszközei vannak erre egy vállalatnak? Gyere el ingyenes szakmai randinkra, ahol több tucat javaslatot adunk a kezedbe!

Az élet megállt ugyan, de a toborzás nem: bizonyos ágazatokban ugyanúgy kellett a munkaerő, a kampányok, kiválasztások és interjúk ugyanúgy folytak tovább az elmúlt egy évben is, mégis rengeteg dolog változott. Ennek tanulságait foglaljuk össze május 20-án!