hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 57
#1
Hrpwr >> Hrpwr >> Fejlődés
2021-04-30

Két fontos előttünk álló feladatra mutat rá az SAP által rendelt, 2000 KKV körében végzett nemzetközi kutatás.

#2
Hrpwr >> Hrpwr >> Aktuális
2021-04-16

Hogyan halad a járványnak jobban kitett fizikai dolgozók oltása, és hogyan vélekednek az oltásról, beoltatják-e magukat?

#3
Hrpwr >> Hrpwr >> Leadership
2021-04-16

Hogyan teremthetjük meg munkavállalóink számára a stabilitást? Hogyan kezelhetjük vezetőként a saját félelmeinket?

#4
Hrpwr >> Hrpwr >> Pszichológia
2021-04-07

A járvány és a korlátozások szinte mindenkit rosszul érintenek. A külvilág történései az agyunk különböző régióira hatnak, és ezek kölcsönhatása további tüneteket okozhat, a pandémia következtében az agy érintett struktúrái hosszabb-rövidebb időre megváltoznak.

#5
Hrpwr
2021-03-16

A szervezeti változások 70%-a elbukik, ha nem teremtenek munkavállalói elkötelezettséget. Az új hibrid kultúra kialakításához munkavállalói élményt is teremteni kell, nem elég az új munkarend szabály vagy az irodatér kialakítása, ezen dolgozik most egy jó vezető és HR-es. (x)

#6
Hrpwr >> Hrpwr >> Aktuális
2021-01-28

A világ lakossága továbbra is a koronavírust tekinti a társadalom legfőbb fenyegetésének - nem úgy a magyar lakosság.

#7
Hrpwr >> Hrpwr >> Pszichológia
2021-01-26

Akik hajlamosak voltak korábban is az egészségükért aggódni, jelen helyzetben fokozott szorongást élhetnek meg. Hogyan enyhíthetjük ezeket a tüneteket?

#8
Hrpwr >> Hrpwr >> Aktuális
2020-12-22

A pandémia miatt kialakult gazdasági nehézségek katalizáló erővel hatottak a magyar kis- és középvállalkozások digitális fejlődésére. 

#9
Hrpwr >> Hrpwr >> Fejlődés
2020-12-14

Bár a járvány és az e körüli aggodalmak mindig kapcsolódni fognak 2020-hoz, meglepő módon éppen most tapasztaltuk meg annak a szervezeti paradigmának az áldásos működését, amely egy ideje egyre inkább a figyelem középpontjába kerül. (x)

#10
Hrpwr >> Hrpwr >> Fejlődés
2020-12-01

Ülünk a tárgyalóban, felvételi beszélgetés zajlik. Gördülékenyen megy, szakmailag, emberileg is rendben van a jelentkező, oldott a hangulat, működik a kémia, nem kell „interjúztatni”. A jelölt is fürdik a helyzetben, talán már mindketten úgy érezzük, nem ez az utolsó találkozásunk. Végül az lett.

IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!
hirdetés

Az élet megállt ugyan, de a toborzás nem: bizonyos ágazatokban ugyanúgy kellett a munkaerő, a kampányok, kiválasztások és interjúk ugyanúgy folytak tovább az elmúlt egy évben is, mégis rengeteg dolog változott. Ennek tanulságait foglaljuk össze május 20-án!

Várjuk a legjobb tartalomalapú megoldásaitokat a Content+Marketing versenyünkre és influencer kampányaitokat az INFLU-ra! Nevezési határidő: 2021. május 21.

Olyan szolgáltatókat kértünk fel előadónak, akik elevator pitchszerűen, max. 10 percben válaszolnak az alábbi kérdésre: „Te most miben tudnád segíteni egy HR-es munkáját?”