hirdetés
hirdetés

Beszélgetés Marc Coleman-nel

Más út nincs: álljatok készen a folyamatos átalakulásra!

A Spark Institute izgalmas és inspiráló Data driven HR estjének harmadik felszólalója Marc Coleman volt, a világ legnagyobb HR tech konferenciájának, az UNLEASH-nek a CEO-ja, akinek a neve mára összeforrt a munka, a HR és a HR tech jövőjével. Az est másik két előadásáról szóló beszámolónk ide (Frankó Csuba Dea) és ide (Bodonyi Dániel) kattintva olvasható.

Ezen az estén Marc a közönség által feltett kérdésekre válaszolt.

A "Future of the HR" témáról beszélve Marc kifejtette, hogy amikor erről beszélünk, akkor az agilitás a téma: az a kérdés, hogyan tud a HR agilisebb lenni. A startup cégek esetében ez könnyű, hiszen ők alapból agilisek, de a HR esetében nehezebb. Több útja is van annak, hogyan válhat stratégiai partnerré a HR. A digitalizáció exponenciális fejlődése ebben segíti ezt a területet (data driven HR, HR analytics, AI stb). Ezeken keresztül lehet megtalálni a jövő útját. Az ügyféloldalról szerzett adatokkal eddig a sales és a marketing foglalkozott a leginkább, a HR általában mindig "utolsó ennél az asztalnál". Mindeddig a mérési tevékenységei elégedettségi kutatásokban merültek ki, de most már itt az ideje, hogy ezt a konfúz állapotot megszüntesse a HR, és igazi stratégiai partnerré váljon.

Amikor a HR-en túli világ került szóba, Marc kijelentette: amikor a humán erőforrás menedzseléséről beszélgetünk, fontos megemlíteni az olyan emberi tényezőket is, mint a fizikális, a mentális, vagy akár a financiális jóllét. Ennek egyik kulcstényezője a megfelelő alvás. Marc itt Arianna Huffington nevét említette meg, aki azzal a témával foglalkozik, hogy a megfelelő feltöltődés hogyan befolyásolja hosszú távon a teljesítőképességünket, és van kihatással akár a sikereinkre is.

Marc Coleman (balra) az est másik előadójával, Bodonyi Dániellel beszélgetett

A mesterséges intelligencia világával kapcsolatban Marc úgy fogalmazott: ez már nem valami megfoghatatlan terület, hanem szintén olyasmi, ami ma már itt van körülöttünk. Az algoritmusok és a machine learning világa szabadságot is hozhat.

Amikor a HR nehézségei kerültek szóba, Marc megemlítette: lassan 25 éve hallgatja a HR-esektől, hogy mennyire nehéz dolguk van, és most már ő is látja ezt a saját cége fejlődése kapcsán. Néha valóban nem könnyű kiválasztani a legjobbakat, a tehetségeket, akár távoli országokból is, és aztán a megtartásuk sem bizonyul egyszerű feladatnak. "Egy cég óriásivá válásának a sikerében sokszor áldozattá is válhatunk" – fogalmazott. Az abban rejlő nehézségekre is rámutatott, hogy akár még 5–6 évvel ezelőtt is másképp kellett menedzselni az embereket, de azóta nagyon sokat változott a környezet.

Hogyan lehetne "eladni" a HR-eseknek az adatvezérlet HR-t? Ez cégfüggő Marc szerint. A HR korábban HR-eseknek szolgáltatott, most pedig minden a beosztottakról szól, de ez egy jó változás. Az, hogy a HR célok mennyire sikeresek, sokban függ a fizetési adatoktól. Például az nagyon beszédes tud lenni, ha megnézzük a CEO-k motivációs célkitűzéseit. Egy biztos: minden folyamatos változásban van, és ez mindenkinek meglehetősen sok stresszel jár, de késznek lenni a folyamatos, percről percre történő átalakulásra. A döntésekhez pedig adatokra van szükség.

Szirtes Hajnalka, vállalati pszichológus, coach
a szerző cikkei

hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!
hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Ugyan az oltások megérkezésével már valamennyire látszik az alagút vége, ez nem jelenti azt, hogy 2021 még ne a változásokról, a rezilienciáról vagy a rugalmasságról szólna. Mely tulajdonságok mellesleg vírus nélkül is csak előrevisznek. Mit tudnak ehhez hozzátenni a HR szolgáltatók?

A nyitás közeledtével egyre többen már az irodai visszatérést tervezik. Tarts március 25-én velünk, járjuk együtt körbe a különböző hibrid megoldásokat: mit tanultunk, mit engedünk el, mit tartunk meg – minden ami a munkavégzés környezetére vonatkozik.

Március 19-én, pénteken Belső kommunikációs workshop a Kreatív szervezésében!

hirdetés