hirdetés
hirdetés
hirdetés

Life leave

Ez az ausztrál cég azért ad ingyen szabit, hogy „csak élj"

Miközben mi magyarok igyekszünk sakkozni a szabadságainkkal, hogy beleférjen a szűkös időbe a nagyszülők meglátogatása, egy családi balatonozás a gyerekekkel, és még maradjon egy kis idő majd egy romantikus hosszú hétvégére is a párunkkal, addig egy ausztrál vállalat 12 hetet biztosít a munkavállalóinak, hogy tudjanak egy kicsit élni is, a munka mellett.

Az ausztrál Ernst & Young, aminek számos leányvállalata van szerte a világban, köztük hazánkban is, minden évben 6-tól 12 hétig terjedő plusz szabadságot biztosít a dolgozóinak „life leave" címszó alatt.  Ezt felhasználhatják utazásra, arra, hogy részmunkaidőben dolgozzanak, de igazából arra is, amire a szabadság amúgy való: hogy ne csináljanak semmit.

Ha még nem fájdult volna meg eléggé a szívünk, hogy a bolygó ezen oldalára születtünk, a cég még egy további intézkedéssel maxolja ki a rugalmas munkaidő minden létező fogalmát. Iskoláskorú gyermekek szüleinek biztosítja, hogy a gyerekek iskolai szüneteihez igazodjon a munkaidejük. Azaz, amíg a gyerekek suliban vannak, addig dolgozik apa és anya, de amint beköszöntenek a kötelező szünetek, a szülők is leteszik a lantot arra az időre. 

A cég szóvívője szerint azért szükségesek ezek a lépések, mivel egyrészt, a rugalmas munkaidő már a legtöbb munkavállaló számára elég erős igény (és nem csak a családosoknak!), másrészt,a munkaerőpiacra éppen betörő milleniumi generáció számára kiemelten fontos, hogy olyan karrierélményeket szerezzenek egy cégnél, amely ott tartja őket.

Amellett, hogy a munkavállalók elégedettsége jelentősen nőtt az újfajta szabadság és a munkarend bevezetése óta, az elköteleződés is 11 százalékkal magasabb, mint korábban.  Remélhetőleg az Ernst & Young példája csak egy első lépés egy olyan munkaerőpiaci trendhez, amelyben nagyobb teret kap az utazásra és a személyes fejlődésre szánt idő.

Sas Eszter Krisztina, online szerkesztő/újságíró
a szerző cikkei

(forrás: MATADOR network)
hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

A HRKOMM Award célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Pontszerzés a PR Toplistán! Nevezési határidő: 2019. augusztus 30.

Hogyan győzhető le az időstressz? Energiamenedzsment 4 lépésben. A szeptember 6-i tanfolyam során rövid, közös mindfulness gyakorlást tartunk, amit aztán beépíthetsz a hétköznapjaidba.

Toborzási kampányok létrehozása és eredményes működtetése a LinkedIn-en: gyakorlati workshop szeptember 12-én, limitált létszámmal.

Az Üzlet és Pszichológia és a hrpwr.hu ismét bemutatja a nagy sikerű „kékgalléros” konferenciát! Kékgalléros HR kihívások 3.0 szakmai konferencia szeptember 26-án.

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Gyere el „Kreatív álláshirdetés” workshopunkra október 9-én! Előadó: Földi Miklós Dániel reklám- és neuropszichológus

Zöld marketing és kommunikáció Itt a zöldár! A tudatos fogyasztók már átlátnak a greenwashingon, de mi jön ezután? Save the date: 2019.10.10.

hirdetés