hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kínában robotrendőrök álltak szolgálatba

Amikor a mesterséges intelligencia szolgál és véd

Információnyújtás és a renitens járművezetők megdorgálása is a feladatkörükbe tartozik.

A kínai állam által támogatott Xinhua hírügynökség szerint a helyi kormány járőrözési és információszolgáltatási feladatokat ellátó robotokat állított szolgálatba a közutakon. Az érzékelőkkel ellátott és mesterséges intelligenciával felvértezett robotok autonóm módon, az emberekhez hasonló könnyedséggel róják az utakat.

Az újonnan szabadjára engedett berendezések feladatai közé tartozik például a szabálytalanul parkoló autók felismerése és lefényképezése, a jogosítványok ellenőrzése és a forgalomirányítás is.

A géprendőröket mesterséges intelligencia, nagy adathalmazok (big data) és felhőalapú számítástechnika segítségével fejlesztették ki.

Forrás: Inceptive Mind

Az apparátusoknak három fajtája van.

Az elsőbe tartozó egységekre sárga egyenruhát és fehér kalapot festettek. Ezek a robotok képesek azonosítani a járművezetőket, módjukban áll fényképet készíteni az esetlegesen illegális tevékenységükről, illetve a szabálytalanul közlekedőket megfeddhetik.

Létezik még egy tanácsadó robot, amely nyilvánvalóan bizonyos keretek között választ ad a neki feltett kérdésekre, iránymutatást nyújt a kínai lakosság részére, illetve a gyanús tevékenységekről tájékoztatja a rendőrséget.

A harmadik robot arról nyújt felvilágosítást a sofőröknek, hogy hol zajlik pillanatnyilag baleseti helyszínelés a környezetükben.

A mechanikus rendfenntartókat Handan városában állították szolgálatba, ahol is a nap 24 órájában, szakadatlanul dolgozni fognak.

Zamaróczy Ádám
a szerző cikkei

(forrás: Gyártástrend)
hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Gyere el „Kreatív álláshirdetés” workshopunkra február 27-én! Előadó: Földi Miklós Dániel reklám- és neuropszichológus

Hozd a laptopod! – Facebook és Instagram tréning HR-eseknek, lépésről lépésre, március 12-én!

Mit tehet az ember a környezetért a saját munkahelyén - és hogyan tegye mindezt a vállalati kultúra részévé? Gyakorlati tippek, információk a témában.

Toborzási kampányok létrehozása és eredményes működtetése a LinkedIn-en: gyakorlati workshop április 2-án, limitált létszámmal.

SAVE THE DATE Vezetés és pszichológia konferencia április 28-án!

hirdetés