hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kínában robotrendőrök álltak szolgálatba

Amikor a mesterséges intelligencia szolgál és véd

Információnyújtás és a renitens járművezetők megdorgálása is a feladatkörükbe tartozik.

A kínai állam által támogatott Xinhua hírügynökség szerint a helyi kormány járőrözési és információszolgáltatási feladatokat ellátó robotokat állított szolgálatba a közutakon. Az érzékelőkkel ellátott és mesterséges intelligenciával felvértezett robotok autonóm módon, az emberekhez hasonló könnyedséggel róják az utakat.

Az újonnan szabadjára engedett berendezések feladatai közé tartozik például a szabálytalanul parkoló autók felismerése és lefényképezése, a jogosítványok ellenőrzése és a forgalomirányítás is.

A géprendőröket mesterséges intelligencia, nagy adathalmazok (big data) és felhőalapú számítástechnika segítségével fejlesztették ki.

Forrás: Inceptive Mind

Az apparátusoknak három fajtája van.

Az elsőbe tartozó egységekre sárga egyenruhát és fehér kalapot festettek. Ezek a robotok képesek azonosítani a járművezetőket, módjukban áll fényképet készíteni az esetlegesen illegális tevékenységükről, illetve a szabálytalanul közlekedőket megfeddhetik.

Létezik még egy tanácsadó robot, amely nyilvánvalóan bizonyos keretek között választ ad a neki feltett kérdésekre, iránymutatást nyújt a kínai lakosság részére, illetve a gyanús tevékenységekről tájékoztatja a rendőrséget.

A harmadik robot arról nyújt felvilágosítást a sofőröknek, hogy hol zajlik pillanatnyilag baleseti helyszínelés a környezetükben.

A mechanikus rendfenntartókat Handan városában állították szolgálatba, ahol is a nap 24 órájában, szakadatlanul dolgozni fognak.

Zamaróczy Ádám
a szerző cikkei

(forrás: Gyártástrend)
hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Az Üzlet és Pszichológia és a hrpwr.hu ismét bemutatja a nagy sikerű „kékgalléros” konferenciát! Kékgalléros HR kihívások 3.0 szakmai konferencia szeptember 26-án.

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Gyere el „Kreatív álláshirdetés” workshopunkra október 9-én! Előadó: Földi Miklós Dániel reklám- és neuropszichológus

Zöld marketing és kommunikáció Itt a zöldár! A tudatos fogyasztók már átlátnak a greenwashingon, de mi jön ezután? Save the date: 2019.10.10.

Hogyan győzhető le az időstressz? Energiamenedzsment 4 lépésben. A december 13-i tanfolyam során rövid, közös mindfulness gyakorlást tartunk, amit aztán beépíthetsz a hétköznapjaidba.

Toborzás/kiválasztás konferencia DEMO-túrával egybekötve november 5-én. Az előadások hosszabb szünetében a kiállítók a gyakorlatban is bemutatják megoldásaikat.

hirdetés