hirdetés
hirdetés

Kínában robotrendőrök álltak szolgálatba

Amikor a mesterséges intelligencia szolgál és véd

Információnyújtás és a renitens járművezetők megdorgálása is a feladatkörükbe tartozik.

A kínai állam által támogatott Xinhua hírügynökség szerint a helyi kormány járőrözési és információszolgáltatási feladatokat ellátó robotokat állított szolgálatba a közutakon. Az érzékelőkkel ellátott és mesterséges intelligenciával felvértezett robotok autonóm módon, az emberekhez hasonló könnyedséggel róják az utakat.

Az újonnan szabadjára engedett berendezések feladatai közé tartozik például a szabálytalanul parkoló autók felismerése és lefényképezése, a jogosítványok ellenőrzése és a forgalomirányítás is.

A géprendőröket mesterséges intelligencia, nagy adathalmazok (big data) és felhőalapú számítástechnika segítségével fejlesztették ki.

Forrás: Inceptive Mind

Az apparátusoknak három fajtája van.

Az elsőbe tartozó egységekre sárga egyenruhát és fehér kalapot festettek. Ezek a robotok képesek azonosítani a járművezetőket, módjukban áll fényképet készíteni az esetlegesen illegális tevékenységükről, illetve a szabálytalanul közlekedőket megfeddhetik.

Létezik még egy tanácsadó robot, amely nyilvánvalóan bizonyos keretek között választ ad a neki feltett kérdésekre, iránymutatást nyújt a kínai lakosság részére, illetve a gyanús tevékenységekről tájékoztatja a rendőrséget.

A harmadik robot arról nyújt felvilágosítást a sofőröknek, hogy hol zajlik pillanatnyilag baleseti helyszínelés a környezetükben.

A mechanikus rendfenntartókat Handan városában állították szolgálatba, ahol is a nap 24 órájában, szakadatlanul dolgozni fognak.

Zamaróczy Ádám
a szerző cikkei

(forrás: Gyártástrend)
hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!
hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Az Üzlet és Pszichológia és a HRPWR.HU ismét bemutatja a nagy sikerű „kékgalléros” konferenciát! Kékgalléros HR kihívások 4.0 online szakmai konferencia szeptember 24-én.

Idén a Nagy Kreatív Hét teljesen biztonságosan, online stream formájában érkezik, ráadásul stúdióminőségben! Érdekel? Akkor ne hagyd ki! Jelentkezz!

2 x 1,5 órás tréningünket HR-szakembereknek, vezetőknek ajánljuk, akiknek feladata, hogy önmagukat is eddzék a változásokra, és tovább is tudják adni ezt a tudást. Oktató: Cser Alexandra, trainer partner. Időpont: október 2. péntek délután

SAVE THE DATE - 2020. október 21. Te mennyire ismered az embert? És hogyan tudsz neki még többet, még több csatornán eladni? Teszi fel a fő kérdéseket a konferencia, melyekre igyekszünk válaszokat találni, garantáltan túllépve a közhelyeken, néhány előadásban a pszichológia segítségével.

Jelentkezzetek új versenyünkre, hogy megmutassátok, a CSR-ral valóban lehet jót tenni! Bármilyen Magyarországon tevékenykedő vállalat jelentkezhet. Nevezési határidő: 2020. november 6.

Az Üzlet és Pszichológia/HRPWR.HU, a Kreatív és a Brandfizz bemutatja: a Nagy Employer Branding Napot! - A digitális az új normális? Legyél nyolckarú HR SHIVA 1 nap alatt!

hirdetés