hirdetés
hirdetés

Nem lehet elég korán kezdeni

A jövő versenyképessége már az iskolapadban eldől

Élénk vizuális kultúra, ismeretterjesztés helyett képességfejlesztés, egyéni fejlődést támogató digitális lehetőségek – a digitális transzformáció rohamosan formálja át az oktatási igényeket. Ezek kiszolgálására, a gyerekek optimális tanulási környezetének megteremtéséhez kíván oktatást támogató Modern Iskola programjával hozzájárulni a T-Systems Magyarország. 

Egészen másfajta tanulási környezetre van szükségük a mai gyereknek, mint amit az oktatási intézmények a 20. századból örököltek meg. Korábban az éppen az adott évtizedben elérhető ismeretek megszerzése volt a legfontosabb, míg a mai környezet sokkal inkább a képességek felismerését, azok kibontakozását tartja az alapvető célnak, a tanulás alapjának. 

Jelenti ez egyrészt azt, hogy az oktatás akkor képes lépést tartani az iparban, az agráriumban vagy a kereskedelemben zajló technológiai forradalmakkal, ha a diákokkal időben megismerteti a robotika, az automatizáció és az informatika alapjait. Másrészt viszont alapvetően megváltoznak az oktatási módszerek is: egyetlen kréta és tábla ma már nem elegendő 20-30 diák figyelmének lekötéséhez. A digitális eszközök aktív tantermi használata nemcsak a technológiát csempészi be az iskola falai közé, de közelebb hozza a tananyagot a diákok által tapasztalt mindennapi okos eszközökkel teli élethez is.

 A digitalizáció minden eddigi gyakorlatot felülír

Ez a felismerés vezérelte a T-Systems Magyarországot, amikor az innovatív pedagógiai eszközökben és módszerekben jártas szakemberek támogatásával fejlesztett továbbképző programot pedagógusoknak. – A digitalizáció egyre radikálisabban alakítja át a hagyományos működési kereteket, és ezt az oktatási folyamatoknak is követniük kell. A korábbi szerepek megváltozásával a technológia és annak felhasználói már közösen hozzák létre a jövő megoldásait. Nincs ez másképp az oktatás területén sem, mely Magyarország digitális fejlődésének egyik kulcsfontosságú területe. A T-Systems Magyarország elkötelezett amellett, hogy a jövő szakemberei már most a legújabb technológiákkal találkozzanak a tantermekben és egyetemi oktatótermekben. Segítséget kívánunk nyújtani ugyanakkor a pedagógusok számára is az iskolákban is elérhető digitális eszközök, online tananyagok felhasználásában – mondta a program bejelentésekor Kaszás Zoltán, a T-Systems Magyarország vezérigazgatója.

A T-Systems Modern Iskola programja újabb fontos mérföldkő azon az úton, amelynek legutóbbi állomását a Szegedi Tudományegyetemmel, illetőleg a gödöllői Szent István Egyetemmel nemrégiben aláírt együttműködési megállapodások jelentették. Ezektől az aláíró felek nem kevesebbet várnak, mint annak elősegítését, hogy a hazai agrár-, élelmiszeripari, valamint orvosoktatás képzési struktúrája egyszerre legyen képes megfelelni a munkaerőpiaci elvárásoknak és a digitális kor kihívásainak.

hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!
hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Január végén ismét megrendezzük a Kreatív szaklap PR-workshopját, ahol első kézből ismerkedhettek meg a 2020-as év kiemelkedő PR-kampányaival.

Február 4-én bemutatkoznak a HRKOMM Award 2020 nyertes pályázatai! Stay tuned! A programot folyamatosan frissítjük!

Milyen régi, új és régiúj, azaz a változásokkal együtt frissülő szolgáltatásokat tudnak nyújtani 2021-ben a HR-szolgáltatók? Február 16-án megtudhatjátok az év első szakmai rapid találkozóján!

hirdetés