hirdetés
hirdetés

Sokszínűség növelése

2030-ig a vezetőink fele nő lesz – jelentette be a Diageo

A Diageo, a Johnnie Walker, a Smirnoff és a Guinness gyártója, „TÁRSADALOM 2030: A FEJLŐDÉS SZELLEMÉBEN” elnevezésű programjában 25 merész és ambiciózus célt jelentett be, hogy pozitív befolyással legyen a világra, és teljesítse az ENSZ Fenntartható Fejlődési Céljait – áll sajtóközleményükben. Ezen célok egyike az etnikai és nemi sokszínűség növelése a cég vezetői körében.

A ‘TÁRSADALOM 2030: a FEJLŐDÉS SZELLEMÉBEN” című program 2030-ig az alábbi célok elérését kívánja lehetővé tenni:

  • 1 milliárd ember elérése a márkák mértékletességre figyelmeztető üzeneteivel
  • Zéró szén-dioxid kibocsátás a közvetlen működés során
  • Az etnikai sokszínűség 45 százalékra, és a nemi sokszínűség 50 százalékra növelése a cég vezetői között
  • 30 százalékkal kevesebb víz felhasználása minden előállított ital esetében

A Diageo, a Johnnie Walker, a Smirnoff és a Guinness gyártója, „TÁRSADALOM 2030: A FEJLŐDÉS SZELLEMÉBEN” elnevezésű programjában 25, sajtóközleményük megfogalmazása szerint „merész és ambiciózus” célt jelentett be, hogy pozitív befolyással legyen a világra, és teljesítse az ENSZ Fenntartható Fejlődési Céljait.

Michael Holm, a Diageo Kelet-Európáért felelős ügyvezető igazgatója kiemelte: „Nagyon büszkék vagyunk a fenntarthatóság és felelősségvállalás terén elért eddigi eredményeinkre, és ez az ambiciózus cselekvési terv biztosítja, hogy a következő tíz évben még tovább lépjünk.Mindhárom kiemelt területen, a pozitív alkoholfogyasztás népszerűsítése, a befogadás és a sokféleség előmozdítása, valamint a fenntarthatóság “gabonától a palackig” terén az a célunk, hogy továbbra is utat mutassunk másoknak."

A TÁRSADALOM 2030: A FEJLŐDÉS SZELLEMÉBEN” terv keretében többek közt

  • a Diageo a befogadás és a sokféleség bizonyított eredményeire építve célként tűzte ki, hogy 2030-ig az etnikailag eltérő háttérrel rendelkező vezetők aránya elérje az összes vezető 45%-át, a női vezetők aránya pedig 50% legyen.
  • Emellett a Diageo képzéseket is nyújt több mint 1,7 millió embernek, hogy elősegítse egy befogadó és virágzó vendéglátószektor megteremtését.

Szintén a mai napon elindul a Diageo ‘Fenntartható megoldások’ nevű globális platformja is, amely nem részvényjellegű támogatást biztosít startup és technológiai vállalatok számára azok fejlődése érdekében, és hogy a Diageo továbbra is beépíthesse a fenntarthatóságot az ellátási láncába és márkáiba. A kisvállalkozások és vállalkozók innovációinak támogatására kifejlesztett program keretében a Diageo globális erőforrásokat és tapasztalatokat oszt meg annak érdekében, hogy így mindkét fél számára előnyös jövőbeli lehetőségeket teremtsen.

További részletes információk a 25 célról a www.Diageo.com oldalon találhatóak.

(Borítókép forrása: www.Diageo.com)

hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!
hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Tarts velünk április 22-én, hogy megtudd, hogy mitől működik a mentoring és nagyköveti rendszer – és mitől nem!

Mindenkit meggyötört a pandémia, a motiváltságukat vesztett, kiégett és akár még fizikailag is megviselt munkatársak aránya lényegesen nőtt a szervezeteken belül. Milyen eszközei vannak erre egy vállalatnak? Gyere el ingyenes szakmai randinkra, ahol több tucat javaslatot adunk a kezedbe!

hirdetés