hirdetés
hirdetés
hirdetés

Bátorságteszt

Te bánni fogod, hogy nem voltál bátrabb?

„Mit gondolnak, mit bántak meg a legjobban az amerikai nyugdíjasok az életük során?” – tette fel a kérdést Szabó Csaba a Develor vezérigazgatója a Personal Hungary-n tartott előadásában. A válasz pedig nem más, minthogy nem voltak bátrabbak, nem kockázatattak többet. Ön hogy áll ezzel a kérdéssel?

Központi kérdés a bátorság fogalma egy hétköznapi élet során is, nemhogy egy vezető életében. Ezt ismerte fel a Develor és alkotott meg egy szolgáltatást erre alapozva, azt képviselve, hogy a bátorság fejleszthető. Még a VUCA időkben is, amikor minden pillanatok alatt változik. Sőt, akkor van igazán szükség a vezetői bátorságra, azaz a leadership courage-ra.

Először is kezdjük egy teszttel: az alábbi 8 pont foglalja össze azokat az élethelyzeteket, melyekben egy vezetőnél eldől, hogy elég bátor-e, vagy sem. Gondolja végig, hogy Ön hogyan teljesít az alábbi területeken!

  1. Célok megfogalmazása, azaz mennyire messzire hajítom a gerelyt? Vezetőként 1, 3 vagy akár 5 éves tervekben gondolkozom?
  2. Kommunikáció terén mennyire vagyok egyenes, szókimondó?
  3. Mennyire merek őszinte visszajelzéseket adni?
  4. Fel merem vállalni a konfliktusokat?
  5. Mennyire tudok gyorsan, jól döntést hozni?
  6. Tartok a közszerepléstől?
  7. Le merem vonni a konzekvenciákat és meg merem tenni az ezzel járó lépéseket?
  8. Mennyire merem generálni a változásokat?

Mindenkinek más-más területen vannak erősségei és hiányosságai, nem árt, ha van erre egy rálátásunk. És ha ez megvan, hogyan tovább? Akkor bizony a félelmeink következnek, amikkel szembe kell néznünk. Ugyanis a bátorságunk felé való lépkedés a félelmeink tudatosításával kezdődik. A legfőbb kérdés pedig, amire válaszolnunk kell a haladás érdekében: Milyen félelmek akadályoznak minket abban, hogy a fenti 8 területen hibátlanul teljesítsünk? A tudatosítást egy kockázat/haszon elemzés követi, amiben végig gondoljuk, hogy mit nyerünk, és mit veszítünk, ha továbbra is a démonjaink mögé bújunk, végezetül pedig a leszámolással töltött erőfeszítéseket kell értékelni. Mert minden változás felismeréssel kezdődik, és erőfeszítéssel folytatódik – zárja gondolatait Szabó Csaba.

 

hirdetés

Címkék

IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Információ, kapcsolatépítés, csúcsgasztronómia – mindez egy időben, egy helyen május 7-én a Caviar & Bull-ban.

Employer Branding Award 2017 – Winner's Conference / Best Practices: jöjjön el, és ismerje meg a Példaértékű Munkáltatói Márkaépítés Díj nyertes megoldásait! Szakmai konferencia a legjobb hazai munkáltatói márkák bemutatására május 15-én, a Müpában.

Magyarország egyik legrangosabb kreatív reklámversenye, idéntől nemzetközi kreatívigazgatók is a zsűriben! M+Listán pontszerzés. Díjátadó: 05.18., Akvárium

Rendezvényünk célja, hogy jövőbe mutató, már itthon is elérhető, a munkát valóban megkönnyítő gyakorlati megoldásokat mutasson be a közönségnek. Jöjjön el, ismerkedjen a jövőjével május 18-án a Müpában!

Idén tizedik alkalommal hirdetjük meg az online videótartalmak versenyét. Nevezési határidő: május 25.

Pakk Csomagolásdizájn-verseny célja, hogy megtaláljuk Magyarország legszebben tervezett és kivitelezett termékcsomagolásait. Nevezési határidő: május 25.

A Magyar Instagram Körkép 3.0 kutatás eredményeinek és az Instagram legfrissebb híreinek ismertetése, a turisztikai szektorra fókuszálva. Május 30., 09:00

Gyakorlatorientált tréning a SAKKOM Interaktív szakmai támogatásával a Google AdWords kampány létrehozásának és optimalizálásának technikájáról és trükkjeiről, egészen a kezdő lépésektől. június 6., 08.30 - 14.00

hirdetés