hirdetés
hirdetés
hirdetés

Iroda design

Legalább egy növényt vegyél ma az irodába!

A minket körülvevő környezet jelentős hatással van a teljesítményünkre és közérzetünkre. A saját bőrünkön tapasztalhatjuk meg, hogy a szürke, színtelen falak és a zsúfolt irodai berendezés csökkentik a motivációt. Változatos és zöld elemek beépítésével az irodai designba azonban növelhetjük dolgozóink produktivitását és inspirálhatjuk őket. Mik a zöld design előnyei? Hogyan valósíthatjuk meg ezt saját irodánkban?

Edward O. Wilson, biológus szerint velünk született szükségletünk van az életre és arra, hogy a természetre fókuszáljunk. A XXI. századi ember azonban az urbanizáció hatására egyre jobban eltávolodik a természettől. Az ökopszichológia szerint, amely az élőlények és növények pszichológiai hatásait vizsgálja az emberi pszichére, a természettel való megbomlott emberi kapcsolat okozza a legtöbb mentális betegséget és a megnövekedett stresszt.

Növényekkel az inspiráció szolgálatában

A munkahely kialakításának egyik legfontosabb eleme, hogy illeszkedjen az ott dolgozók igényeihez. A zöld környezet és a növények számos területen fejtik ki pozitív hatásukat. Csökkentik a munkahelyi stresszt, nyugalommal töltenek el, inspirálnak és cselekvésre késztetnek, valamint növelik a dolgozók általános jóllétét. Minél jobban érzi valaki magát a munkahelyén, annál jobban fog teljesíteni!

Hogyan hozhatjuk közelebb a természetet?

A természettel való kiegyensúlyozott kapcsolat helyreállítása elengedhetetlen a munkahelyünkön is. Hogyan lehetséges bevinni a természetet az irodák falai mögé? Erre mutatunk néhány példát.

A legfontosabb alapelvek a biofílikus design kialakításában a következők:

  • minél több és változatosabb növényzet,
  • dinamikus világítás,
  • természetes anyagok használata,
  • nagy ablakok, lehetőleg kilátással a természetre vagy természetes elemekre.

A legzöldebb irodák a világ körül

Az alábbiakban mutatunk néhány példát a természet közeli designra, amely jelenleg toptrend az irodapiacon:

 

McCann Erickson, New York, Kép: Tom Dixon

Ljubljana Chamber of Commerce and Industry, Kép: Zare Modic

Selgas Cano, Madrid, Kép: Iwan Baan

A biofília számtalan jótékony hatással bír az emberi pszichére. Ezek az irodák a legjelentősebb példák a biofílikus design megvalósítására, azonban, ha ma már csak egy növényt is vásárolsz az irodádba, már változásokat érhetsz el a dolgozói elégedettségben és produktivitásban!

Sas Eszter Krisztina, online szerkesztő/újságíró
a szerző cikkei

(forrás: Business News Daily)
hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Információ, kapcsolatépítés, csúcsgasztronómia – mindez egy időben, egy helyen május 7-én a Caviar & Bull-ban.

Employer Branding Award 2017 – Winner's Conference / Best Practices: jöjjön el, és ismerje meg a Példaértékű Munkáltatói Márkaépítés Díj nyertes megoldásait! Szakmai konferencia a legjobb hazai munkáltatói márkák bemutatására május 15-én, a Müpában.

Magyarország egyik legrangosabb kreatív reklámversenye, idéntől nemzetközi kreatívigazgatók is a zsűriben! M+Listán pontszerzés. Díjátadó: 05.18., Akvárium

Rendezvényünk célja, hogy jövőbe mutató, már itthon is elérhető, a munkát valóban megkönnyítő gyakorlati megoldásokat mutasson be a közönségnek. Jöjjön el, ismerkedjen a jövőjével május 18-án a Müpában!

Idén tizedik alkalommal hirdetjük meg az online videótartalmak versenyét. Nevezési határidő: május 25.

Pakk Csomagolásdizájn-verseny célja, hogy megtaláljuk Magyarország legszebben tervezett és kivitelezett termékcsomagolásait. Nevezési határidő: május 25.

A Magyar Instagram Körkép 3.0 kutatás eredményeinek és az Instagram legfrissebb híreinek ismertetése, a turisztikai szektorra fókuszálva. Május 30., 09:00

Gyakorlatorientált tréning a SAKKOM Interaktív szakmai támogatásával a Google AdWords kampány létrehozásának és optimalizálásának technikájáról és trükkjeiről, egészen a kezdő lépésektől. június 6., 08.30 - 14.00

hirdetés