hirdetés
hirdetés

Karantén tanulságok

Közel egy év home office tapasztalatai összegezve: ezeket a tippeket fogadd meg!

Kaslik Ildikó business coach, reporting manager és a Hello, karrierista! blog szerzője összefoglalta, mely tippek segítenek neki túlélni a home office-t.

 

Íme, a blog headquartere. Itt dolgozom 8-17-ig pénzügyesként, esténként, hétvégente pedig business coachként, trénerként. Innen logolok be szombatonként az egyetemre, és Nektek is innen írok.

Március 5-én lenne a home office évfordulóm, és úgy tűnik, lesz is, és azt is innen fogom ünnepelni, egy extra fullos kávéval a kezemben és Nemoval az ölemben...

Brutális extrovertáltként az első hónap végére azért megrottyantam, de - bár a kollégáim most is nagyon hiányoznak, és remélem, hogy idén visszatérünk egyfajta hibrid megoldásban legalább heti 1-2 napra az irodába - azért be kell látni: a home office tud működni. 

És bár a gyerekeink vagy a rendelkezésre álló négyzetméterek számán nem tudunk változtatni, van néhány apróság, ami elviselhetőbbé teszi a kis melós kuckónkat.

  • szobanövény - bármi, ami zöld, ami a természet legapróbb szilánkját a látóterünkbe csempészi, jó lesz. Ja, az a bazi nagy pálma (?) amúgy bevallom, műnövény, mint állat és így is működik.
  • természetes fény – most már hosszabbodnak a nappalok, amennyire lehet, használjuk ki!
  • akármilyen fény - khm, szóval ha nincs ló alapon... fontos, hogy meleg vagy semleges legyen!
  • ergonómia - a gyerektől vagy az étkező garnitúrából kölcsönzött székek - és ezt szerintem sokan fájdalmasan hamar megtanultuk - nem 8-9 óra ülésre lettek tervezve. Ha nincs hely vagy büdzsé új szék beszerzésére, egy ún. ‘egyensúlyozó’ párna is óriási segítség lesz.
  • színek - vidám, élettelteli... én pl. ezért rendeztem a könyveimet színek szerint, apróságnak tűnik, de akárhányszor felnézek, egyszerűen mosolyognom kell.
  • monitorszűrő szemüveg – most már occsón, neten tudsz venni, már évek óta használom, home office-tól függetlenül és tényleg használ.
  • mozdulj! - minden órában popsit fel, és mivel most nincs itt Katika a könyvelésről, akivel szemérmetlenül leléphetsz egy 20 perces pletykára... úgy értem kávészünetekre, nem marad más, mint felállni, végezni néhány guggolást, karkörzést, mozgasd át a tagjaidat!

Te mivel egészítenéd ki a listát, hogy ép elmével élhessük túl a home office-t?

Kaslik Ildikó, business coach, reporting manager
a szerző cikkei

hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!
hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Január végén ismét megrendezzük a Kreatív szaklap PR-workshopját, ahol első kézből ismerkedhettek meg a 2020-as év kiemelkedő PR-kampányaival.

Február 4-én bemutatkoznak a HRKOMM Award 2020 nyertes pályázatai! Stay tuned! A programot folyamatosan frissítjük!

Milyen régi, új és régiúj, azaz a változásokkal együtt frissülő szolgáltatásokat tudnak nyújtani 2021-ben a HR-szolgáltatók? Február 16-án megtudhatjátok az év első szakmai rapid találkozóján!

Épülj, hogy építhess! – Alkalmazottpszichológia-tudás a hétköznapokra HR-eseknek, cégvezetőknek, coachoknak! Féléves képzés péntekenként: 10 oktatási nap + 9 konzultációs alkalom! 2021. februártól júliusig!

hirdetés