hirdetés
hirdetés
hirdetés

Tehetségmenedzsment

Inkább küldetést adj, mint munkaköri leírást!

Ahhoz, hogy egy munkahelyre tálenteket integráljunk, először szervezetünk alkalmasságát kell megvizsgálnunk. A HR feladata nem a felvételkor kezdődik, hanem a „bölcső előkészítésekor” – hangzott el az ICF BRAND(em) konferencia tematikus kerekasztal beszélgetésén. 

Lehetőség, potenciál, ígéret – munka, felelősség, nyitottság: ezek azok a fogalmak, melyeket egy tehetséggel való közös munka kínál és követel. Ám ahhoz, hogy egy munkahelyre tálenteket integráljunk, először szervezetünk alkalmasságát kell megvizsgálnunk, és itt kezdődik a HR feladata.  

Először is kiket tartunk tehetségesnek? Sokféle tehetség létezik, de az mindenképp közös bennük, hogy azon az úton járnak, melyre belső motivációjuk, drive-juk vezeti őket. Nézzük meg, mit gondolnak vezető hr-szakemberek arról, hogy melyek azok a további vonások, melyek meghatároznak egy tehetséget, tehát mikre érdemes figyelni? Az ICF BRAND(em) konferencia kerekasztal résztvevői - Szendrei Irina, az MP Solutions junior tanácsadója valamint Szabó Zsuzsanna a TransferWise HR menedzsere - az alábbi megállapításokra jutottak:

1.       Új, egyedi utak keresése

A keretek és szabályok értékes meghatározói egy szervezetnek, amikor azonban tehetségekkel dolgozunk együtt, nem kell megijednünk attól, ha a játékszabályok és így a munkavégzés keretei némileg átíródnak. A hatékonyság eredője nem csak a szigorúan mért munkaóra. Az innováció pedig nemcsak a tálent által elvégzett feladatok eredményében mutatkozhat meg, hanem saját környezetük alakításában is.

2.       Saját munkahelyi profil kialakítása

Egy tehetséges fiatal megtalálja a helyét. A feladatot és pozíciót sokféle módon meg tudunk határozni, de a tálentekkel való közös munka során azon is érdemes gondolkodni, hogy a hagyományos formákon változtassunk. Egy kreatív és kiteljesedésre vágyó tehetség számára unalmas és korlátozó lehet a fix munkaköri leírás. A tehetségek identitásának részét képezi a munkahelyi profiljuk kialakítása. A szakemberek szerint inkább küldetést adjunk, mint munkaköri leírást. Előbbit a tehetség egyéni innovatív útján teljesíteni fogja.

3.       Tanulási és önmegvalósítási igények

Elégedettségünk kulcsa többek között a saját célok elérése. A tanulás a tehetség számára evidens és pozitív része a tevékenységének. Egyéni képzési programot határoz meg önmaga számára, amihez a szervezet támogató attitűdjét igényli. Legyünk mentorai egy tehetség fejlődésének és igyekezzünk támogató környezetet biztosítani számukra az önkiteljesedésben, hogy az egyéni céljai és a szervezet közös céljai szinkronba kerüljenek.

4.       Munkahelyi önazonosság

Egy tálent akkor érzi magát biztonságban, ha önazonosságot él meg, ehhez pedig nagyban hozzájárul a munkahelyi identitása, és az, hogy egy jó csapat része legyen. Ha azt látjuk, hogy elakadás van az integrációban vagy a közös munkában érdemes egy, a tálentért felelős személyt kijelölni a csapatban, aki figyelmével és kompetens támogatásával a lehető leghatékonyabb csapatot képes együttes tevékenységre ösztönözni.

hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Digital Branding Reggeli a Google-lel március 6-án!

Toborzásaink kiegészítése LinkedIn kampányokkal. Mire jó, hogyan használható, kinek érdemes, kinek nem? Március 6., 08:30

Gyakorlati Facebook útmutató: Recrutiment branding a gyakorlatban, eszközök és lépések több és releváns jelentkezőért. Március 6., 13:00

Amit egy hr-esnek a GDPR-ról tudnia kell. Konzultációval egybekötött workshop a Deloitte szakértőivel március 8-án.

Magyarország egyik legrangosabb kreatív reklámversenye, idéntől külföldi kreatívigazgatók is a zsűriben! M+Listán pontszerzés. Nevezési határidő: 03.09.

Keressük Magyarország legkiválóbb élelmiszert és egyéb FMCG-termékeket kínáló üzleteit! Nevezési határidő: március 09.

A Magyar Instagram Körkép 3.0 kutatás eredményeinek és az Instagram legfrissebb híreinek ismertetése. Március 21., 09:00

Ismét keressük az elmúlt év legjobb tartalomalapú marketingmegoldásait! A verseny shortlistesei és nyertesei pontszerzők a Kreatív PR Toplistán! Nevezési határidő: 2018.04.06.

hirdetés