hirdetés
hirdetés
hirdetés

Digitális nomádok

Íme a távmunka új trendje: dolgozz hajóról!

Munka és szabadság általában (bár ma már egyre kevésbé) elkülönül egymástól. Egy újfajta munkamodell azonban egyenesen ötvözi a kettőt: ez a „workation”. Magyarul „munkanyaralás” – írja a Piac & Profit.

Szívesen vennél ki télen szabadságot, de túl sok a munka? Vagy csak elképzelhetetlen a gondolat, hogy teljesen kiess a munkából, és semmittevéssel tölts egy egész hetet? De miért is kellene ennyire élesen elkülöníteni egymástól a munkát és a vakációt? Miért ne lehetne a hegyekben, a tengerparton vagy akár egy hajó fedélzetén dolgozni, amikor ma már számos munkakörhöz nem kell más, mint egy laptop, na és internet? Munka és szabadság általában (bár ma már egyre kevésbé) elkülönül egymástól. Egy újfajta munkamodell azonban egyenesen ötvözi a kettőt: ez a „workation”. Magyarul „munkanyaralás”.

A sajátos szó a munka (work) és a vakáció (vacation) szó ötvözése. Nyilván távolról sem áll persze mindenki rendelkezésére, de olyanoknak, akik tudnak egyedül, az internetkapcsolatra támaszkodva dolgozni, igencsak megfontolandó valamely szép helyre elutazni, hiszen így testi-lelki ösztönzést kaphatunk a tevékenyebb munkára – már csak azért is, mert nem kell mindennap ugyanazon íróasztal mellé leülni, hanem például szép verandáról nézhetjük munka közben a tengert vagy a hegyeket, és válhatunk így sokkal hatékonyabbá.

Egyre többeknek csábító lehetőség a workation.

Meggondolandó mindenesetre, hogy nem a legjobb megoldás egyedül nekivágni. Aki vonatra, repülőre, hajóra ül, rengeteg másik emberrel utazik, és lesz együtt a szállodában és másutt, később is.

Szerte a világban mát külön, erre szakosodott cégek kínálnak vállalatoknak „workation” csomagokat (a fentebb belinkelt hajóutakat szervező Nomad Cruise-on kívül például a Coworking Vista vagy a Hacker Paradise). Rendszerint megszervezik az utat, a szállást, ahol közös munkahely és ellátás áll rendelkezésre. Adott esetben más gazdasági ágazatok hasonlóan dolgozó munkavállalóival, így a „munkanyaralás” új üzleti kapcsolatokat is hozhat.

(forrás: Piac & Profit, Facebook)
hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

A HRKOMM Award célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Pontszerzés a PR Toplistán! Nevezési határidő: 2019. augusztus 30.

Hogyan győzhető le az időstressz? Energiamenedzsment 4 lépésben. A szeptember 6-i tanfolyam során rövid, közös mindfulness gyakorlást tartunk, amit aztán beépíthetsz a hétköznapjaidba.

Toborzási kampányok létrehozása és eredményes működtetése a LinkedIn-en: gyakorlati workshop szeptember 12-én, limitált létszámmal.

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Gyere el „Kreatív álláshirdetés” workshopunkra október 9-én! Előadó: Földi Miklós Dániel reklám- és neuropszichológus

hirdetés