hirdetés
hirdetés

A siker összetevői

Ezek a szokások segítenek a céljaid megvalósításában

Hogyan definiálod a sikert? Mindannyian különbözőképpen éljük meg a jólétet, azonban van egy kulcsszó, mely segít jobbnak lenni bármilyen területen, ez pedig a tanulás. Éppen ezért a sikeres emberek – függetlenül attól, hogy mit szeretnének elérni – öt egyszerű szokást követnek mindennapjainkban. Nézzük, melyek ezek!

Olvass sokat!

Amikor felfedezzük az olvasás örömét, egyszerűen elérhetővé válik számunkra a tudás világa. A tudományos tények azonban azt mutatják, hogy az olvasás előnyei messze túlmutatnak bizonyos tények megismerésén. Nem csak intelligensebbé válhatunk, de kognitív képességeinket is fejleszti a rendszeres olvasás, ahogy érzelmi intelligenciánk is fejlődhet általa. 

Gyakorolj!

Senki sem lesz jó valamiben anélkül, hogy gyakorolna. Természetesen fáj, amikor tévedünk, ám rengeteget tanulunk általuk: elemezhetjük a helyzeteket és ezek alapján megelőzhetjük, hogy kétszer essünk bele ugyanabba a hibába. 

Tanulj mások tapasztalataiból! 

Nem csak saját élményeinkből, de mások tapasztalataiból is építkezhetünk, tanulhatunk. Megszerezhető tapasztalataink számát élettartamunk korlátozza, ám mások tapasztalatainak tanulmányozásából is rengeteget tanulhatunk, s előnyt kovácsolhatunk ebből a tudásból is - hasonlóan, mint saját élményeinkből. 

Kérj tanácsot! 

A siker egyik kulcsa, hogy tudjuk, mikor kell segítséget kérnünk. Sokan azért nem teszik ezt meg, mert félnek, hogy gyengének tűnnek, ám felejtsük ezt el! Kutatások azt mutatják, hogy okosabbnak tartják azokat az embereket, akik mernek tanácsot kérni, mint azokat, akik nem. 

Éltesd a tanulás iránti vágyadat!

Bármennyire is mélyen tanulmányozunk egy területet, ne tekintsünk magunkra olyan szakértőként, aki már nem fejlődhet tovább, inkább gondolkozzunk úgy, mint hallgatóként: keressünk kérdőjeleket, folyamatosan figyeljük meg a körülöttünk zajló világot! Ez segít abban, hogy növekedjünk, s új perspektívákat ismerjünk meg.

És talán ez a pont az, ami megkülönbözteti a sikeres embereket:

sosem hagyják abba a tanulást.

Novák Dóra, online szerkesztő, újságíró
a szerző cikkei

(forrás: ThriveGlobal)
hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Tarts velünk szeptember 10-én online, a „Kreatív álláshirdetés” workshopon! Előadó: Földi Miklós Dániel, reklám- és neuropszichológus Minden résztvevőnek exkluzív ajándék: ingyen hirdetési lehetőség, ingyen szövegezés

2 x 1,5 órás tréningünket HR-szakembereknek, vezetőknek ajánljuk, akiknek feladata, hogy önmagukat is eddzék a változásokra, és tovább is tudják adni ezt a tudást. Oktató: Cser Alexandra, trainer partner. Időpont: Szeptember 4. péntek délelőtt

A HRKOMM Award célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Pontszerzés a PR Toplistán! Nevezési határidő: 2020. szeptember 4.

Jelentkezzetek új versenyünkre, hogy megmutassátok, a CSR-ral valóban lehet jót tenni! Bármilyen Magyarországon tevékenykedő vállalat jelentkezhet. Nevezési határidő: 2020. november 6.

hirdetés