hirdetés
hirdetés

A siker összetevői

Ezek a szokások segítenek a céljaid megvalósításában

Hogyan definiálod a sikert? Mindannyian különbözőképpen éljük meg a jólétet, azonban van egy kulcsszó, mely segít jobbnak lenni bármilyen területen, ez pedig a tanulás. Éppen ezért a sikeres emberek – függetlenül attól, hogy mit szeretnének elérni – öt egyszerű szokást követnek mindennapjainkban. Nézzük, melyek ezek!

Olvass sokat!

Amikor felfedezzük az olvasás örömét, egyszerűen elérhetővé válik számunkra a tudás világa. A tudományos tények azonban azt mutatják, hogy az olvasás előnyei messze túlmutatnak bizonyos tények megismerésén. Nem csak intelligensebbé válhatunk, de kognitív képességeinket is fejleszti a rendszeres olvasás, ahogy érzelmi intelligenciánk is fejlődhet általa. 

Gyakorolj!

Senki sem lesz jó valamiben anélkül, hogy gyakorolna. Természetesen fáj, amikor tévedünk, ám rengeteget tanulunk általuk: elemezhetjük a helyzeteket és ezek alapján megelőzhetjük, hogy kétszer essünk bele ugyanabba a hibába. 

Tanulj mások tapasztalataiból! 

Nem csak saját élményeinkből, de mások tapasztalataiból is építkezhetünk, tanulhatunk. Megszerezhető tapasztalataink számát élettartamunk korlátozza, ám mások tapasztalatainak tanulmányozásából is rengeteget tanulhatunk, s előnyt kovácsolhatunk ebből a tudásból is - hasonlóan, mint saját élményeinkből. 

Kérj tanácsot! 

A siker egyik kulcsa, hogy tudjuk, mikor kell segítséget kérnünk. Sokan azért nem teszik ezt meg, mert félnek, hogy gyengének tűnnek, ám felejtsük ezt el! Kutatások azt mutatják, hogy okosabbnak tartják azokat az embereket, akik mernek tanácsot kérni, mint azokat, akik nem. 

Éltesd a tanulás iránti vágyadat!

Bármennyire is mélyen tanulmányozunk egy területet, ne tekintsünk magunkra olyan szakértőként, aki már nem fejlődhet tovább, inkább gondolkozzunk úgy, mint hallgatóként: keressünk kérdőjeleket, folyamatosan figyeljük meg a körülöttünk zajló világot! Ez segít abban, hogy növekedjünk, s új perspektívákat ismerjünk meg.

És talán ez a pont az, ami megkülönbözteti a sikeres embereket:

sosem hagyják abba a tanulást.

Novák Dóra, online szerkesztő, újságíró
a szerző cikkei

(forrás: ThriveGlobal)
hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!
hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

A HR és a vezetés szerves része, hogy értsük a munkavállalóban végbemenő folyamatokat. Webináriumunkon azok a szolgáltatók mutatják be gyakorlati megoldásaikat, akik egy szervezet emberi működésével kapcsolatos kérdésekre adnak válaszokat. HR-eseknek ingyenes!

hirdetés